Gündem
  • 8.5.2013 18:04

THK, 'EC135' lerle hayat kurtaracak!..

Türk Hava Kurumu (THK), Eurocopter’den aldığı 17 tane EC135 helikopteri, sağlık hizmetlerinde ambulans helikopter olarak kullanmak amacıyla filosuna kattı.
THK, Eurocopter’den aldığı 17 adet, çift motorlu EC135 tipi helikopter filosunu, ambulans helikopter olarak kullanmak üzere bünyesine kattı.
Helikopterlerin bakım ve servis faaliyetleri için THK ile Eurocopter arasında, IDEF’13 11’inci Uluslararası Savunma Sanayi Fuarı’nda gerçekleştirilen imza törenine THK Genel Müdürü Osman Yıldırım, Eurocopter Güney Avrupa Müşteri İlişkileri ve Satıştan Sorumlu Başkan Yardımcısı Oliver Kath ve Eurocopter Satış Temsilcisi Luisa Alberti katıldı. Taraflar, Türkiye’de sağlık hizmetlerine önemli katkıda bulunacak olan anlaşmayı birlikte imzaladı.
THK Başkanı Osman Yıldırım, hava ambulans hizmetinin önemine değinerek, “1925 yılından beri havacılık yapan bir kurumuz. Eurocopter ile bir anlaşma yaptık. 17 tane helikopter alıyoruz. Bu helikopterleri de Sağlık Bakanlığımızın yürüttüğü ambulans helikopter işlerini yapacağız. Çok önemli bir hizmet. Hükümetimiz gerçekten çok önemli tedbirler aldı. Biz de burada sağlık hizmetlerinin bir parçası olarak ambulans helikopter işini yapacağız” dedi.
EC135 tipi helikopterlerin gelişmişliğine dikkat çeken Yıldırım, “Gerçekten çok gelişmiş, içinde her türlü imkanı ve kolaylığı olan helikopterlerin alınması gerekiyordu. Biz de onun için dünyayı inceledik. Bunlardan en iyisi Eurocopter’ın ürettiği EC135 helikopterleri. Bu helikopterleri Türk Hava Kurumu bünyesine kazandırmaya başladık. İnşallah Temmuz ayının 8’ine kadar 5 helikopter bünyemize girecek. 2014 yılının ilk aylarına kadar da helikopter sayımız 17’ye çıkacak. Bu hizmetin ülkemize kazandırılmasından ben Türk Hava Kurumu Başkanı olarak çok büyük mutluluk duyuyorum” şeklinde konuştu.
(İHA)
 

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 15:32

İLGİLİ HABERLER