Ekonomi
  • 15.5.2013 15:10

THY'de grev yapılmasına karşıyız

Başbakan Yardımcısı Ali Babacan,  CNR Expo'da gerçekleştirilen 19. İstanbul EVTEKS Fuarı'nın açılışının ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Babacan, bir gazetecinin, Hava-İş grevine ilişkin sorusuna, "Ulaştırma sektöründe, hele THY gibi çok kritik bir kuruluşumuzda grev yapılmasına karşıyız. Orada yapılacak bir grev sadece THY'nin kendisini değil, Türkiye ekonomisini etkiler. Ekonominin tümündeki dengeleri gözetmek zorundayız. Böyle bir hareket kesinlikle tasvip edeceğimiz şekilde olmaz" yanıtını verdi.

Merkez Bankası reeskont kredilerinin vadesinin uzatılmasına ilişkin soruya Babacan, "Onu bize daha önce ihracatçılarımız söyledi. Merkez Bankamız bunun üzerine çalışıyor. Ama 'talepleri yüzde 100 karşılanır' diye bir şey yok" diye konuştu.

Babacan, "Üçüncü çocuğa çok yüksek bir teşvikin verileceği doğru mu?" şeklindeki soru üzerine de çalışmanın sürdüğünü ve tamamlanmasının ardından Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın bunu açıklayacağını belirterek, "Çalışma bitip de Başbakanımızın açıklamasını duymadan hiçbir dedikoduya inanmayın" dedi.

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 15:18

İLGİLİ HABERLER