Gündem
  • 6.5.2013 11:57

'THY'nin yasağı laik Türkleri kızdırdı'

THE Economist Dergisi, THY’nin hostesler için getirdiği kırmızı ruj ve kırmızı oje yasağının laik Türkler arasında kızgınlığa neden olduğunu yazdı.

Dergi, Avrupa’nın 4'üncü büyük havayolu şirketi THY’nin bu yasağı hosteslerin ‘daha duru ve sade bir görünüm’ sağlaması için getirildiği kırmızı ve koyu pembe yerine pastel renklerin tercih edileceğini açıklamasını aktararak Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım’ın ‘kırmızı güzel bir renk, bayrağımızın rengi’ yorumuna yer verdi.

Yazıda, geçen şubat ayında THY’nin kabin memurları için tasarlanan kostümlerden dolayı benzer bir tartışmayı alevlendirdiği belirtilirken iç hatlarda ve bazı dış seferlerde alkol servisinin yasaklanmasının da laik Türkler'i kızdırdığı yorumu yapıldı. Yazıda ayrıca, AK Parti'nin iktidara gelmeden önce ülkeyi yöneten generallerin dindarlığı dışarda tutmaya çalıştıkları ve baş örtülü kadınların üniversitere ve okullara alınmadığını belirtildi.

THY’nin bir dönem servis ve güvenliğinin zayıf olmasından dolayı ‘They Hate You’ (Senden Nefret Ediyorlar) diye anıldığını yazan The Economist, AK Parti’nin iktidara gelmesinden sonra çarpıcı bir şekilde geliştiğini ifade etti. Dergi, geçen yıl 39 milyon yolcu taşıyan havayolu şirketinin 219 yere uçtuğunu ve geçen yıl kalite ölçüm açısından Avrupa’nın en iyi havayolu şirketi seçildiğini yazdı.

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 15:36

İLGİLİ HABERLER