Gündem
  • 21.4.2021 10:52

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan bakanlığa sattığı dezenfektan satışı yüzünden mi gitti?

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan görevden alındı! Başını dezenfektan satışı mı yaktı?
Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan ve eşi Hasan Pekcan'ın dezenfektan üreticisi iki şirketin sahibi olduğunu, bu şirketler üzerinden üretilen dezenfektanın ise Ticaret Bakanlığı'na satıldığının belgeleri ortaya çıkmıştı. Haberde, bugüne kadar bakanlık bünyesindeki kurumlara 9 milyon TL'lik ürün satıldığı belirtilmişti.

Resmi Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanlığı kararına göre; Ticaret Bakanlığı görevine Ruhsar Pekcan'ın yerine AK Parti Grup Başkanvekili Mehmet Muş atandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın bazı bakanlıklara yaptığı atamalara ilişkin kararlar Resmi Gazete'nin mükerrer sayısında yayımlandı.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı görevine Derya Yanık, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'na Vedat Bilgin, Ticaret Bakanlığı görevini yürüten Ruhsar Pekcan'ın yerine Mehmet Muş atandı.

NE OLMUŞTU?

Odatv’den Can Özçelik, Ticaret Bakanlığı’nın, Bakan Ruhsar Pekcan ve eşine ait Nanoksia Biyoteknoloji firmasından 9 milyon liralık dezenfektan alındığına dair belgeler paylaşmıştı. Ticaret Bakanlığı da Bakan Ruhsar Pekcan ve eşinin şirketinden dezenfektan alındığını doğrulamıştı.

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan ve eşinin şirketinden dezenfektan alındığı vurgulanırken, "Piyasa fiyatlarından oldukça aşağıda, usulüne uygun bir biçimde gerçekleştirildi” ifadeleri kullanıldı.

MEHMET MUŞ KİMDİR?
 

BERAT ALBAYRAK'A YAKIN İSİM BAKAN OLDU

Berat Albayrak'a yakınlığıyla bilinen, aynı zamanda Albayrak'ın hemşerisi olan Trabzon Sürmeneli ekonomist Mehmet Muş, 24.,25. ve 26. Dönem AKP İstanbul Milletvekili olarak görev yaptı.

Doğu Akdeniz Üniversitesi İşletme ve Ekonomi Fakültesi İşletme Bölümünü bitirdi. Lisans eğitimini tamamladıktan sonra yüksek lisans eğitimi için ABD'ye gitmişti. Washington State University School of Economic Sciences'de Ekonomi alanında yüksek lisans eğitimini tamamladı. Özel sektörde Bütçe Planlama ve Raporlama Uzmanı olarak çalıştı. Marmara Üniversitesi İktisat Tarihi Anabilim Dalında Ekonomi Doktorasını tamamladı.

Mehmet Muş, 1982, İsmail, Mekiye çiftinin çocuğu olarak Trabzon Sürmene'de dünyaya geldi. İktisatçı; Doğu Akdeniz Üniversitesi İşletme ve Ekonomi Fakültesi İşletme Bölümünü bitirdi. Washington State University School of Economic Sciences'ta Ekonomi alanında yüksek lisans yaptı. Marmara Üniversitesi İktisat Tarihi Ana Bilim Dalında Ekonomi doktorasını tamamladı.

Özel sektörde bütçe planlama ve raporlama uzmanı olarak çalıştı. AK PARTİ Halkla İlişkiler Başkan Yardımcılığı ve Ekonomi İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı görevini yürüttü.

24, 25 ve 26. Dönemde İstanbul Milletvekili seçildi. Dışişleri Komisyonu, Plan ve Bütçe Komisyonu, AB Uyum Komisyonu, NATO Parlamenter Asemblesi (NATOPA) Türk Grubu ve AK PARTİ MKYK Üyesi olarak görev yaptı. AK PARTİ Grup Başkanvekilidir. Çok iyi düzeyde İngilizce bilen Muş, evli ve 1 çocuk babasıdır.

Güncellenme Tarihi : 21.4.2021 11:07

İLGİLİ HABERLER