Dünya
  • 8.9.2008 17:16

TİMES: 35 BİN KİŞİ TÜRK MİLLİ MARŞI'NI YUHALADI

CUMHURBAŞKANI Abdullah Gül'ün, Ermenistan'a gidişini değerlendiren İngiliz The Times, gazetesi, “Abdullah Gül, maçı kurşun geçirmez bir camın ardından izledi. Erivan Stadyumu'nda Türk Milli Marşı 35 bin Ermeni taraftarın yuhalamaları altında kayboldu” yorumunu yaptı.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün, Ermenistan'a gidişini değerlendiren uluslararası medyanın çoğu ziyaretin olumlu olduğu yorumunu yaparken İngiliz Times gazetesi, haberi ‘Erivan Stadyumu'nda Türk Milli Marşı 35 bin Ermeni taraftarın yuhalamaları altında kayboldu' diye verdi.

Türkiye Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün, Türkiye ve Ermenistan ulusal futbol takımları arasındaki dünya kupası eleme grubu karşılaşmasını Erivan’da izlediğini duyuran gazete, “Eski düşmanlar diplomatik topu yuvarlamaya başladı” başlıklı manşetinde, Erivan stadyumunda İstiklal Marşı'nın 35 bin Ermeni taraftarın yuhalamaları altında kaybolduğunu ön plana çıkararak, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile Ermenistan Cumhurbaşkanı Serj Sarkisyan'ın hiçbir şey olmamış gibi kurşun geçirmez bir camın ardından maçı izlediklerini yazdı.

Gazete birbirlerine gösterdikleri samimi ve içten tavırlarla, iki liderin, futbol diplomasisinin en önemli sonucu beraberinde getirdiğine inandıklarını yazarak, Cumhurbaşkanı Gül'ün Cumhurbaşkanı Serj Sarkisyan'ı gelecek yılki maç için Ankara’ya davet ettiğini vurguladı.

Gazete haberinde, Türkiye ve Ermenistan arasındaki tarihi, Ermeni Ulusal Enstitüsü kaynaklarından aldığı bilgileri kullanarak verdi.

Güncellenme Tarihi : 15.5.2016 06:25

İLGİLİ HABERLER