Dünya
  • 1.7.2008 00:04

TİMES : TÜRKLER FELAKETLE DANS EDİYOR!..

“Türkler felaketle flört ediyor” başlıklı başyazıda, “demokrasiyi kurtarmak istiyorlarsa yargıçların AKP’nin kapatılmasını reddedeceği” belirtildi.
Times, davanın sonuçlarının yalnızca Türkiye için değil, İslam dünyasının büyük kısmı için büyük önem taşıdığını yazdı. Gazete, “Bu dava, Türkiye’nin AB’ye girme umutlarını tamamen sona erdirebilir, Batı’nın en canlı stratejik ortaklarından birini, kendi içinde kavgalı ve dünyaya küsmüş bir ülke haline getirebilir” ifadelerini kullandı.
Anayasa Mahkemesi’nin karar vermeye çalıştığı konunun, İslam’ın laik demokrasiyle bağdaşıp bağdaşmadığı olduğunu belirten Times, “Türkiye’nin en popüler ve en başarılı hükümetlerinden biri” dediği AKP’nin kapatılması halinde İslam dünyasındaki İslamcı partilerin demokrasiye sırtlarını dönebileceklerini belirtti.
Müslüman hükümetlerin Türkiye’yi dikkatle izlediğini kaydeden gazete, bu hükümetlerin çoğunun AKP’nin kapatılması halinde İslamcı partilerin siyasi yapıya dahil edilmesi çabalarının çökmesinden korktuğunu yazdı. Times, bu durumun İslamcıları radikalleştireceğini ve Batı’yla çatışmaları yeniden canlandıracağını belirtti.
TSK’nın, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve partisini hiçbir zaman kabullenmediğini yazan Times, “AKP’nin yeniden iktidara gelmesini önlemek için yaptıkları açık uyarılar işe yaramayınca, generaller güçlerini gizlice bu son darbe için birleştirdiler” diye yazdı.

Güncellenme Tarihi : 15.5.2016 08:13

İLGİLİ HABERLER