Ekonomi
  • 30.6.2007 06:25

TİSK: EN PAHALI ELEKTRİK BİZDE!..

TİSK: Faturada satış fiyatı haricinde 9 ayrı ödeme yapılıyor. Bu da bizi 25 OECD ülkesi arasında pahalılık liderliğine oturtuyor
Türkİye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK), elektrik faturalarında perakende satış fiyatı haricinde 9 kalem için daha ödeme yapıldığını ve 25 AB üyesi ile OECD ülkeleri içinde ''en pahalı elektriği Türk sanayicisinin kullandığını'' bildirdi. TİSK'in, Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu verilerini kullanarak yaptığı araştırmaya göre, sanayicinin ödediği her 100 YTL'lik elektrik faturasının 59.9 YTL'si enerji maliyeti, 15.3 YTL'si ise KDV'den oluşuyor.

VERGİ ALINMIYOR
TİSK'in araştırmasında, birçok sanayileşmiş ülkede, sanayide kullanılan elektrikten vergi alınmadığı ve Türk sanayicisinin yüklendiği yüksek vergi, fon ve kayıp-kaçak maliyetlerinin rekabet gücünü olumsuz etkilediği ifade edildi.

SİYASİLER
Siyasi partilerin açıkladığı seçim beyannamelerinde, ''sanayicinin dünya pazarlarıyla rekabetini olumsuz etkileyen enerji fiyatlarının aşağı çekilmesine yönelik politikaların öngörülmediği'' savunulan araştırmada, bunun, işverenleri rekabet gücü ve yatırım ortamı açısından olumsuz düşüncelere sevk ettiği kaydedildi.

Güncellenme Tarihi : 24.3.2016 17:47

İLGİLİ HABERLER