Ekonomi
  • 29.5.2004 02:45

TMSF MEMURLARINA KOŞU BANDINDA YAKALANAN EROL AKSOY, NEYİ GÖTÜRMEMELERİNİ RİCA ETTİ ?

Batırdığı İktisat Bankası’ndan doğan 1.6 milyar dolarlık borcu nedeniyle 38 şirketi TMSF’ye geçen Erol Aksoy, koşu bandında yakalandığı haciz memurlarına, ‘Bari televizyon kalsın’ dedi. Aksoy’un bu isteği, ‘Ekonomik değeri var’ denilerek, kabul edilmedi.

İktisat Bankası’ndan kaynaklanan 1.6 milyar dolarlık borcu nedeniyle Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) tarafından 38 şirketine el konulan Erol Aksoy, haciz ekibine Yeniköy’deki Tahsin Bey Yalısı’nda koşu bandında yakalandığı ortaya çıktı. Aksoy, salondaki dev ekranlı televizyonu almamaları için TMSF yetkililerine ricada bulundu, ancak talebi kabul edilmedi.

Yalısının spor salonunda, koşu bandında form tutarken, güvenlik görevlisinin ‘Polis içeri girdi efendim’ telefonuyla, baskından haberdar olan Aksoy, yalının kapısını açtığında karşısında TMSF yetkilileri ve Mali Polis’i gördü. TMSF yetkililerinin, ’Talimat üzerine haciz gerçekleştireceğiz’ sözleriyle sarsılan Erol Aksoy, haciz ekibine sadece ’Hoş geldiniz’ diyebildi.

7 KASA ŞARAP HACZEDİLDİ

Mali Polis gözetiminde yalıda 6 saat süren haciz işlemi sırasında Erol Aksoy’un sakin göründüğü ve fazla konuşmadığı bildirildi. Erol Aksoy, evdeki antika ve diğer eşyalara haciz uygulanırken sadece yalının salonunda bulunan dev ekran televizyonun alınmaması için çaba gösterdi. Ancak Aksoy’un bu isteği TMSF yetkilileri tarafından ‘Ekonomik değeri var, kayıt etmek zorundayız’ sözleriyle geri çevrildi.

Erol Aksoy’un evinde bulunan 50 parça antika tarihi eser, televizyonlar, bilgisayarlar, masalar, sandalyeler, yağlı boya tablolar ve mahzende bulunan 7 kasa şarap hacizedildi. 3 kamyonete yüklenen eşyalar TMSF’nin deposuna götürüldü. Tarihi eserlerin Arkeoloji Müzesi’ne götürülerek inceleme altına alınacağı ve Erol Aksoy üzerine kayıtlı olup olmadıklarına bakılacağı öğrenildi.

Baskın sırasında yalının bahçesinde oynayan Dalmaçyalı cinsi 4 köpeğe el konulduğu iddiaları doğrulanmadı.

Yalının otoparkında bulunan 1 Land Rover 4x4, ikisi Peugeot biri Saab marka üç otomobil de kayıtlara geçirildi. bu araçların da depoya götürülmesi için TMSF merkezinden 4 şoför çağrıldı.

Erol Aksoy’un yalısı ve holdinginden alınan bilgisayarlar ve belgelerin TMSF tarafından inceleneceği, yapılan incelemelerin ardından usulsüzlük tespit edilirse Mali Polis’in devreye girerek soruşturma başlatacağı bildirildi.

Annesinin hatıra porseleni kurtuldu

HACİZ
işlemi yapılırken Erol Aksoy’un eşi İnci Aksoy’u haciz olayından daha çok üzen bir olay yaşandı. İnci Aksoy, antika eşyaların haczedilmesi sırasında annesinden kaldığını ileri sürdüğü antika porselen meyveliğin kayıtlara geçirildiğini gördü. Hemen haciz ekibine müdahale eden İnci Aksoy, ‘O bana annemden hediye kaldı. Onu bana bırakırsanız sevinirim’ dedi. Bu isteğe uyan TMSF yetkilileri, haciz kaydına geçirdikleri antika porselen meyveliği listeden çıkararak İnci Aksoy’a iade etti.

Yeniköy’den beş Mısır hazinesi ganimet çıktı

YENİKÖY
tarih boyunca hep zenginlerin oturduğu ya da oturmak için can attığı semtlerden biri oldu. Bu yüzden de burada yaşayanların ‘kişi başına serveti ya da geliri’ hep çok yüksekti. Orhan Türker’in ‘Nihori’den Yeniköy’e Bir Boğaziçi Köyü’nün Hikayesi’ adlı kitabına göre, Yeniköy; zenginliği ile 17’inci Yüzyılda bile sınır ötesi bir üne sahipti. Evliya çelebi’nin de anlattığı 19 Temmuz 1624 tarihli bir olay var ki Yeniköy’ün uluslararası korsanlık yoluyla soyulduğunu anlatıyor. Karadeniz’den şayka adı verilen 300 kadar hafif ve süretli tekne ile gelip, İstanbul Boğazı’ndan içeriye sessizce süzülen Rus ve Kazak korsanları dönemin ‘zengin köyü’ Yeniköy’e çıkarlar ve evleri, dükkanları, kiliseleri yağma edip ‘5 Mısır Hazinesi’ne eş değerde ganimet toplarlar. Yeniçerilerin bayram rehavetini fırsat bilen korsanlar Rum ve Türk köylülerden bir çoğunu öldürürler, 1000 kadar köylüyü de esir alıp ülkelerine dönerler. Bu korkunç olaydan sonra Yeniköy’e daimi Yeniçeri yerleştirilir ve böyle ani saldırılara karşı köyleri korumak için kaleler inşaa edilir.  

Güncellenme Tarihi : 16.3.2016 22:17

İLGİLİ HABERLER