Spor
  • 14.11.2019 00:23

TOFAŞ, Partizan'ı ezdi geçti

7Days EuroCup’ta TOFAŞ, Partizan NIS karşısında baştan sonra üstün götürdüğü mücadeleyi 82-72 kazandı. Bu sonuçla birlikte TOFAŞ, gruptaki 4'üncü galibiyetini elde ederken Partizan NIS ise 2'nci kez parkeden mağlup ayrıldı.

TOFAŞ Basketbol Takımı, 7Days EuroCup 7'nci hafta karşılaşmasında Sırbistan ekibi Partizan NIS'ı Nilüfer TOFAŞ Spor Salonu'nda ağırladı. Maça sert savunmasıyla başlayan TOFAŞ, rakibini ilk çeyrekte sadece 10 sayıda tuttu ve hücumdaki etkinliği ile ilk çeyreği 18-10 önde kapadı. İkinci çeyrekte de bu çizgisini sürdüren Bursa temsilcisi; deneyimli oyuncusu Sammy Mejia'nın önderliğinde hücumlarından boş dönmezken devreye de 42-31'lik skor avantajıyla girdi..

İkinci yarı ile birlikte Sırbistan temsilcisinin toparlanma sinyalleri vermesine karşın hücumda sayılar bulmaya devan eden TOFAŞ, aradaki farkı korudu ve son çeyreğe de 63-54'lük skorla üstün girmeyi başardı. Rakibinin 11 oyuncusundan skor katkısı almasına karşın birçok oyuncuyu tek hanelerde tutan TOFAŞ, son anlara da oldukça avantajlı girdiği maçı 82-72 kazandı..

Orhun Ene: Önemli bir galibiyetti

TOFAŞ Başantrenörü Orhun Ene maçında ardından "Önemli bir galibiyetti. Partizan, Avrupa basketbolunda önemli önemli bütçeyle kurulan bir takım. Bu şekilde kazanmak mutlu etti" şeklinde konuştu.

Basketbol ULEB Avrupa Kupası B Grubu 7. hafta maçında konuk ettiği Sırbistan temsilcisi Partizan NIS'ı 82-72 yenen TOFAŞ'ın başantrenörü Orhun Ene, iyi oyunla kazanmayı bildiklerini söyledi.

Ene, maçın ardından düzenlenen basın toplantısında, güçlü bir rakiple karşılaştıklarını dile getirdi.

İyi oynamaları gerektiğini bilerek sahaya çıktıklarını belirten Ene, şöyle konuştu:

"Bütün maçı hem savunma hem hücum olarak çok iyi motivasyon, konsantrasyon ve disiplinle oynamamız gerekiyordu. Bunu maçın sonuna kadar gösterdik. Bu ayrı bir disiplin gerektiriyor. Onların 5 sayıdan fazla yaklaşmasına izin vermedik. Belli dönemlerde maçı kırsak, farklı yerlere gidebilirdi. Kendi adıma ve takımım adına mutluyum. Önemli bir galibiyetti. Partizan, Avrupa basketbolunda önemli bütçeyle kurulan bir takım. Bu şekilde kazanmak mutlu etti. Kaliteli, basketbolu seven, o kaliteyi her maçta gösteren bir topluluk bizim salonumuza sürekli olarak geliyor. Taraftara ayrıca teşekkür ediyorum."

TRICHIERI: "ENERJİMİZ YETMEDİ"

Partizan NIS Başantrenörü Andrea Trinchieri, TOFAŞ'ı aldığı galibiyetten dolayı kutladı.

Müsabakaya kötü başladıklarını vurgulayan Trinchieri, "Maçın başından itibaren net bir oyun ortaya koyarak maçı kazanmayı bildiler. Geri gelip farkı indirdik ama daha ileriye enerjimiz yetmedi. İkinci yarıda bazı bölümlerde iyi oynadık ama farkı azaltmayı sağlayamadık." ifadelerini kullandı.

.

Güncellenme Tarihi : 14.11.2019 00:44

İLGİLİ HABERLER