Asayiş
  • 8.5.2013 13:52

TOKİ inşaatında intihar şoku!..

SAMSUN’un Canik İlçesi'nde Mayıs 2011 tarihinde yapımına başlanan 1344 konutlu TOKİ Kuzey Yıldızı 2'nci Etap inşaatında çalışan 22 yaşındaki işçi Ş.P., 3 aydır para alamadığı gerekçesiyle 12 katlı binanın çatısına çıkarak intihara kalkıştı. Ş.P., biriken 2 bin 400 TL’si ödendikten sonra polisle birlikte binanın çatısından indi. Bir hafta önce de taşeron firmada çalışan 85 işçiden 12'si, 3 aydır paralarını alamadıkları gerekçesiyle 12 katlı binanın çatısına çıkarak intihar girişiminde bulunmuştu.

 İnşaat işçisi Ş.P., 2 bin 400 TL alacağının ödenmediğini ileri sürerek yine 12 katlı binanın çatısına çıktı. İnşaat işçileri ve TOKİ yetkililerinin uzun süren ikna çalışmalarına rağmen aşağıya inmemekte direnen Ş.P., 2 bin 400 TL’lik alacağının ödenmesinin ardından bir süre daha çatıdan inmedi. Yaklaşık 45 dakika süren ikna çalışmalarının ardından polis nezaretinde çatıdan inen Ş.P., ifadesi alınmak üzere karakola götürüldü. Burada işlemleri tamamlanan Ş.P., daha sonra rapor için Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi’ne götürüldü.

Şantiye şefi olan Murat Demirci, inşaatlarda yaklaşık 200 kişinin çalıştığını ve paralarını her ayın 10'unda aldıklarını belirterek, "Ailesiyle problemleri olan bir işçimiz. Sabah muhasebeye gidip, 'Paramı ödeyin, ben işten ayrılacağım' demiş. Muhasebe de 3 gün sonra paralarının bankaya yatırılacağını söylemiş. Kendisinin psikolojik sorunları var. Çatıya çıkması parasını alamadığı için değil ailevi sorunlar yüzündendir. Ödemelerde aksaklık yok. Kafası rahat değil. Tehlikeli bir işte çalışıyor" diye konuştu.

Ancak bir hafta önce de taşeron firmada çalışan 85 işçiden 12'si, 3 aydır paralarını alamadıkları gerekçesiyle 12 katlı binanın çatısına çıkarak, ödemelerin yapılmadığı takdirde intihar edeceklerini söylemişti. İşçiler verilen sözün ardından inmişti.

 

DHA

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 15:32

İLGİLİ HABERLER