Ekonomi
  • 1.10.2008 03:43

TOKİ'DEN 32 BİN YTL'YE EV SAHİBİ OLMA ŞANSI!..

TOKİ Başkanı Erdoğan Bayraktar, İstanbul’da 45 metrekare ev yapacaklarını ve bu evleri 32 bin YTL’ye satacaklarını açıkladı.
İstanbul’da yoksul kesimin ev sahibi yapılması için Başbakan’ın talimat verdiğini belirten TOKİ Başkanı Erdoğan Bayraktar, "Biz bu çerçevede İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile koordineli çalışacağız. 45 metrekare konutlar inşa edeceğiz. 32 bin YTL’den satacağız. Amacımız hiç evi olmayanları ev sahibi yapmak. Peşinatı ve taksitleri asgari ücretle çalışanlar bile ödeyebilecek" dedi.
Bu çerçevede ilk uygulamanın Kayabaşı’nda olacağını belirten Bayraktar, "Yılbaşına kadar İstanbul’da 10 bin evi satışa çıkaracağız. Kayabaşı’nın belediyenin katkıları ile ana arterlere bağlayacağız. Ulaşım sorunun çözeceğiz" diye konuştu.
Belediye ile yaptıkları bir başka çalışma çerçevesinde kentsel dönüşüme el atacaklarını kaydeden Erdoğan Bayraktar, "Eski evi alıp, yenisini vereceğiz. Aradaki farkı 13 yılda çok düşük taksitlerle tahsil edeceğiz" diye konuştu. Bayraktar ucuz konut için Ankara, İzmir, Adana, Bursa, Antalya için de çalışmalar yaptıklarını fakat önceliğin İstanbul’da olduğunu sözlerine ekledi. (Emlakkulisi)

Güncellenme Tarihi : 15.5.2016 05:49

İLGİLİ HABERLER