Gündem
  • 30.5.2006 10:50

TOKİ'NİN EVLERİNDEN HAÇ ÇIKTI!..

TOKİ'nin Ankara'da yapacağı Turkuaz Vadisi konutlarının projesi ortalığı karıştırdı. Konutların broşürlerinde çatı katındaki terasın haç şeklinde planlanmasına vatandaşlar ilginç bir biçimde tepki gösterdi. TOKİ yetkilileri derhal devreye girerek projede terasın şeklini haçtan T harfine dönüştürdü

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ)'nin Ankara'da yaptıracağı Turkuaz Vadisi konutları, ihale öncesinde ilginç bir revizyona uğradı. TOKİ'nin konutlarının bir bölümünün terasları haç şeklinde projelendirilince ortalık karıştı. Üstelik, broşürler basılmış ve dağıtılmıştı. Durumu fark eden TOKİ yetkilileri hemen projede revizyona gitti ve haç şeklindeki terasların uç bölümleri iptal edildi. Terasların projesi 'T' şeklinde yeniden düzenlendi. Konuyu AKŞAM'a değerlendiren TOKİ yetkilileri, hatanın kendilerinden kaynaklandığını, bir kasıt olmadığını, konuyu fark edince değişiklik yaptıklarını açıkladı.

BROŞÜRDE FARK EDİLDİ

TOKİ, Ankara'daki Turkuaz Vadisi Konutları'nı bir prestij projesi olarak lanse etti. 'Farklı bir yaşam çevresi' sloganı ile TOKİ tarafından projelendirilen konutlar için özel mimarlık şirketlerinden animasyon hizmeti alındı. Animasyonları üç boyutlu olarak yapılan konutlar bir broşürle tanıtıldı. Broşürün dağıtılması sırasında bir detay fark edildi. TOKİ yetkilileri, broşür dağıtımını durdurdu ancak tanıtım kitapçığına ulaşan vatandaşlardan tepkiler gelmeye başladı. Çünkü broşürde binaların çatılarındaki teraslar haç şeklindeydi.

Bunun üzerine harekete geçen TOKİ, projede 'detay değişikliği'ne gitti. Haç biçiminde olan bina çatılarındaki terasa bir rötuş yapıldı ve haç şekli 'T' haline dönüştürüldü. Turkuaz Vadisi'nin birinci etabı için 20 Haziran'da ihaleye çıkılması da kararlaştırıldı.

PROJEYİ BİRAZ ZORLADIK

TOKİ Başkan Yardımcısı ve İnşaat Mühendisi Ercan Tıraş konuyu AKŞAM'a değerlendirdi. Tıraş, bir haftada 8 bin konutun ihalesine çıktıklarını ifade ederek, 'Anormal bir yoğunluk vardı. Dışarıdan bu tür şikayetler gelince, projeye hemen müdahale ettik. Binaların yapımı için ihaleye çıkmadığımızdan bir sorun olmadı. Bir detay atlamışız' dedi. Haç biçimli bölümlerde asansörün tamir ve bakımı ile yangın çıkışı olduğunu anlatan Başkan Yardımcısı Tıraş, şunları söyledi: 'Tünel kalıp sistemini kullandığımızdan haç biçimi ortaya çıktı. Kat kat döşenen bir sistem olsaydı, bu sorun yaşanmazdı.

Projenin T haline dönüşmesiyle binalarda 6 metrekare alan kaybı olacak. Karşılıklı bakan iki daire, havalandırma boşluğu kaldırıldığı için karanlıkta kalacak. Projeyi biraz zorladık.'

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 05:07

İLGİLİ HABERLER