Spor
  • 30.8.2017 12:15

Tolga Ciğerci'den bomba açıklama

Tolga Ciğerci: Ben işçiyim goller bonus oldu

Süper Lig'e muhteşem bir giriş yapan Galatasaray'da 3 haftada 4 gol atarak bütün dikkatleri üzerine çeken Tolga Ciğerci, çok çalışmasının karşılığını sahada aldığını söyledi. Yeni Şafak'ın sorularını yanıtlayan milli futbolcu, “Hocamız bana güvendi ve oynattı. Ben de bu güvenin karşılığını vermek istiyorum” dedi.

Kötü geçen sezonun ardından yaptığı transferlerle yeni sezona çok iyi bir başlangıç yapan ve oynadığı 3 maçtan 9 puan alarak liderlik koltuğuna oturan Galatasaray'da yüzler gülüyor. Taraftarının da büyük desteğini arkasına alan sarı-kırmızılılarda Tolga Ciğerci de gösterdiği performansla parmak ısırtıyor.

Geçen sezon kendisinden beklenen düzeye bir türlü gelemeyen ve yoğun eleştirilere maruz kalan Tolga, bu sezon geride kalan 3 haftada kariyerinin en etkili dönemine imza attı. Süper Lig'de 4 golü bulunan ve son oynanan Sivasspor karşılaşmasında 2 gol kaydeden Tolga Ciğerci ile Yeni Şafak'a oynanan maçları ve sezonun geri kalanı hakkında açıklamalar yaptı.

Sezona bu seviyede başlamaktan çok mutlu olduğunu belirten 25 yaşındaki orta saha oyuncusu “Takımıma katkı sağlamaktan dolayı çok mutluyum. Umarım sezonun geri kalanında da bu performansım devam eder ve şampiyon oluruz” dedi.

3 haftada 4 gol senin için sürpriz miydi?

Çok sürpriz olduğunu söyleyemem. Sürekli bu günler için çalıştım. Çalışmaya da devam edeceğim tabii ki. Ama benim için en önemlisi takımın başarısı. Gol attığın zaman biraz daha güven gelir. Top bazen kaleye girmeyebilir. Bu da normal, futbolda her şey olabilir. Belki gelecek hafta gol atamam. Benim için önemli olan takıma yardım etmek, performansımla takımla beraber kazanmak. Böyle olursa çok daha mutlu olurum.

Artık senden hep gol mü bekleyeceğiz?

Maçta gördüğünüz gibi biraz farklı pozisyonda oynuyorum. Yeni oynadığım bölgede tabii ki farklı pozisyonlara giriyorum. Geçen sezon ön liberoda oynadım. Orada biraz farklı oluyor, fazla öne gidemezsin çünkü fazla öne gittin mi arka açılır, sonra arkaya destek veremezsin. Ön liberonun işi nedir; mücadeleyi kazan, topu hızlıca sağa, sola, öne oyna. O nedenle, sol önde oynayınca gole daha yakın bir bölgede yer almış oluyorsunuz.

Yeni oyuncularla birlikte sen de yeni bir transfer gibi ortaya çıktığın görülüyor?

Ben geçen sezon da farklı bir şey yapmadım. İyi başlamıştım, futbolda sakatlık dönemi oluyor. Bu sezon biraz farklı pozisyonda oynuyorum, farklı pozisyonlara giriyorum. Maç içinde bazen hoca istiyor, Belhanda ile yer değiştiriyorum. Hocamızın bana biçtiği görevi yapmaktan başka görevim yok.

Ben işçiyim. Asıl işim oynadığım bölgede yoğun bir şekilde mücade etmek. Golleri de atmaya devam edersem benim için bonus olur.

Galatasaray'ın yeni sezondaki sürpriz golcüsü Tolga Ciğerci çıktığı 3 Süper Lig maçında 4 gol atma başarısı gösterdi.

Sezonun ilk antrenmanında 11 km. koşup rekor kırdın, fizik gücünü nasıl koruyorsun?

İlk kez duyuyorum sizden, olabilir. Ben her gün iyi performans için çalışıyorum. Bu da iyi bir sonuç tabii ki. En önemlisi çalışmaya devam etmek, ondan sonra her şeyin hayırlısı.

Şu anda ilk 11 oturdu ancak Feghouili’nin takıma katılımıyla senin pozisyonun ne olacak?

Öncelikle Feghouli’yi bekliyoruz, çünkü kendisi çok iyi bir oyuncu. Ben idmanlarda, maçlarda performansımı göstereceğim, ondan sonra hoca her şeye karar verecek. Benden istediği bir görev olursa onu yapmak için elimden gelen her şeyi vereceğim.

Taraftar kızar, sever, futbolda her şey oluyor. Ben kendimi idmanlara ve maçlara konsantre ediyorum. Sonra da güzel sonuçlar çıkarsa benim için daha avantaj.
Tolga Ciğerci son oynanan Sivasspor maçında 2 gol atarak takımının galibiyetine büyük katkı sağladı.
 

Kayseri maçında attığın golden sonra Selçuk İnan’a koşmuştun. Özel nedeni var mı?

Selçuk Ağabey'i çok seviyorum, çok iyi bir insan, Türkiye’nin en iyi futbolcularından birisi. Kayseri maçındaki golü onun için atmıştım. Sivasspor maçındaki golümü menajerim ve sevdiğim ağabeyim Kadir Ağabey'im için attım. İnşallah böyle sevdiğim insanlar için gol atmaya devam ederim.

Yeniden Milli Takım'a seçilmen için neler diyeceksin?

Öncelikle beni çağırdığı için hocamıza çok teşekkür ederim. Benim için gurur verici bir şey. Hedefim hep Türk Milli Takımı’na çağrılmak. Şimdi çağrıldım, bundan sonrası hayırlısı.. Orada da en iyi performansımı göstermek istiyorum. Hocam oynatırsa elimden geleni yapacağım.

Galatasaray’ı birden şampiyon gibi gösterilmesi doğru mu, yoksa takım her şeyin farkında mı?

Biz her şeyin farkındayız. Her hafta çalışıyoruz. En önemlisi adım adım herkes bilecek hedefini. Geçen sezon her şey istediğimiz gibi gitmedi. Bu sezon iyi başladı, oynadığımız maçların atmosferini yanımıza alacağız, ondan sonra çalışarak devam edeceğiz ve kazanacağız.

Yeni transferlerle iletişiminiz nasıl?

Her şey çok iyi geçiyor. Geçen tekne turu yaptık, çok iyiydi, bu durum bizi takım olarak gösteriyor. Yeni oyuncular maşallah çok iyi başladılar. İnşallah böyle devam edeceğiz.

Gomis’le gol krallığı için bir diyaloğun veya şakalaşman oldu mu?

Öyle bir şakalaşmamız olmadı. Biz ciddiyiz, ciddi olarak maçlara başlıyoruz. Kim golü atarsa atsın en önemlisi takım olarak performansınımızı gösterelim, ondan sonra her şey kendiliğinden gelir.

Tudor seni nasıl motive ediyor?

Ben kendimi idmanda gösteriyorum. Bunu hoca da görüyor. Hoca bana da o güveni verdi. Bana bu güveni verdiği ve oynattığı için kendisine çok teşekkür ediyorum. Ona hep bu güveninin karşılığını geri vermek istiyorum. O da şu an Allah’a şükür istediğim gibi oluyor.


YENİ ŞAFAK

 
Güncellenme Tarihi : 30.8.2017 12:25

İLGİLİ HABERLER