Gündem
  • 20.7.2009 00:00

TOPÇU: 'BİZE VIZ GELİR TIRIS GEÇER!..'

Ordu Gazeteciler Derneği'ni ziyaretinde açıklamalarda bulunan BBP Genel Başkanı Yalçın Topçu, BBP üzerinde bir süredir bir ‘operasyon' yapıldığını belirtti.

Ancak bu tür oyunlara karşı uyanık olduklarını belirten Topçu, “Bizim en gencimiz 21 yaşında ve Türk-İslam kızıl elması bayrağını devam ettiriyoruz.

Bize karşı hesapları-kitapları olanlar vardır. Ama vardır da ne oldu. Hani demişler ya ‘adın mülayim, sert olsan ne yazar'. Hesabın olsa ne olur. Biz buraya değirmenle gelmedik ki. Urganların altından geçerek geldik. Ne yapacaklarsa yapsınlar” diye konuştu.

Topkapı Sarayı'ndaki İdil Biret konseri sırasında yaşanan olaylara da değinen Topçu, Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay'ı eleştirdi.

İdil Biret'in konserinin tarihi bir mekanda verildiğini, ancak böylesine milli bir sanatçının konserinde daha önce hiçbir zaman ‘şarap ve minder' olmadığını hatırlatan Topçu, “Bu olay çok büyütüldü. Böyle baskılar bize vız gelir, tırıs gider. Biz birilerinin sesi çok çıkıyor diye milli ve manevi duygularımızı onların jargonu ile mahalle baskısına bakarak duvara asmayız. Bu olay çok büyütüldü, kabuğundan dışarı çıkarıldı.

Değerli sanatçımız İdil Biret'in seslendirdiği Çaykovski ne zamandır minderlerin üzerinde şaraplarla beraber dinleniyormuş? Dünyada klasik müziğin dinleme standardı nasıldır? Ne demek yani, ‘şarap ve minderini kap gel, Topkapı'da İdil Biret konseri dinle'. İdil Biret rock yapmıyor. Gazel de çekmiyor. Klasik müzik icra ediyor.

Bütün dünyada klasik müzik dinlenirken öksürene bile dönüp bakılır. Öksürüyorsan ‘niye geldin' derler gibi bakarlar. Böyle bir ortamda ses çıkmaz, sinek uçmaz. Özel kıyafeti vardır. Peki bu ezber tarihi bir mekanda niye bozuldu?

Elin adamının tarihi mekanları ayak altı oluyor mu? Senin ayak altı dediğin yerin birinci avlu denilen yeri, Osmanlı askerleri sefere çıkartılırken dua okunan yerdir. Onun etrafında Kutsal Emanetler var. Kutsal Emanetler'in olduğu yerde 24 saat kesintisiz Kur'an-ı Kerim okunuyor” dedi.

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 16:11

İLGİLİ HABERLER