Gündem
  • 3.7.2009 00:00

TOPTAN: 'ADAY OLMAK DEĞİL GÖSTERİLMEK ÖNEMLİ!..'

ZONGULDAK - TBMM Başkanı Köksal Toptan, "Bu tür yüksek makamlar için her milletvekilinin aday olma hakkı vardır, ama aday olmak burada yetmez, aday gösterilmek önemli" dedi.


Toptan, 12. Uluslararası Kilimli Kültür Sanat Spor ve Kabotaj Bayramı etkinliklerine katılmak için geldiği Zonguldak'ın Kilimli beldesinde gazetecilerin sorularını yanıtladı.


Bir gazetecinin, ''Bir televizyon programında (darbe eyleme geçmediği sürece suç sayılmaz) dediniz, bunu biraz açabilir misiniz'' sorusu üzerine Toptan, şöyle konuştu:


''Düşünce özgürlüğü başkasına, topluma zarar vermedikçe, salt düşünce bazında kaldıkça suç olmaz. Dünyanın hiçbir yerinde, hiçbir çağda olmaz. Modern toplumlar kendilerini koruyacak şekilde donatılmışlardır. Bu donanım devletin maruz kalabileceği tehlikelere ve tehditlere karşın yasal organlar eliyle gerçekleştirilir."


''Askerlere sivil yargılama yolunu açan düzenleme TBMM'den geçmeden önce komisyonlarda konuşulsaydı, yaşanan tartışmalar olmayabilir miydi?''şeklindeki soru üzerine Toptan, "Sanırım olmazdı. Çünkü, içeriğiyle ilgili kimsenin çok sert muhalefeti yok" yanıtını verdi.


TBMM başkanlığına aday olup olmayacağı sorusu üzerine de Toptan, "Bu tür yüksek makamlar için her milletvekilinin aday olma hakkı vardır, ama aday olmak burada yetmez, aday gösterilmek önemli. Yahut, öyle bir konsensüsü sağladıktan sonra aday olmak önemli. Cumhuriyet tarihinde görülmemiş bir oyla ben Meclis Başkanlığına seçilmiştim. Bütün partiler bana destek vermişti. Onun da sorumluluğunun idraki içinde çalışmalarımı sürdürdüm, ama ben sonuçta Adalet ve Kalkınma Partisi'nin milletvekiliyim, o nedenle bu tür siyasi kararları Parti'nin Sayın Genel Başkanı ve yönetici arkadaşlarıyla konuşurum. Ondan sonra çıkacak karara göre hareket ederiz" şeklinde konuştu.

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 16:31

İLGİLİ HABERLER