Gündem
  • 31.10.2008 14:47

TOPTAN: ANAYASA MAHKEMESİNİN YETKİLERİNİ KISITLAMA GİRİŞİMİ YOK

ANKARA - TBMM Başkanı Köksal Toptan, Anayasa Mahkemesinin yetkilerinin kısıtlanması yönünde bir girişim olmadığını belirterek, ''Benim bir yorum yapabilmem için önüme konuyla ilgili somut bir önerinin yani Anayasa'nın öngördüğü şartları taşıyan bir teklifin gelmesi lazım. Öyle bir şey yok şu anda'' dedi.
Toptan, hayırsever Ayhan ve Serpil Sümer tarafından ''Eğitime Yüzde 100 destek Kampanyası'' çerçevesinde yaptırılan 16 derslikli ''Ayhan Sümer Anadolu Lisesi'' ile 5 derslikli ''Serpil Sümer Anaokulu''nun açılış törenine katıldı.
Açılışın ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Toptan, ''Anayasa Mahkemesinin yetkilerinin kısıtlanması için Meclis'in devreye girmesi yönünde tartışmalar var, bu konuda ne söyleyeceksiniz?'' sorusu üzerine, ''Anayasa Mahkemesinin yetkilerinin kısıtlanması diye bir girişim yok. Şu anda herkes düşüncesini söyleyebilir ama benim bir yorum yapabilmem için önüme konuyla ilgili somut bir önerinin yani Anayasa'nın öngördüğü şartları taşıyan bir teklifin gelmesi lazım. Öyle bir şey yok şu anda'' diye konuştu.
''Meclis Başkanı'nın siyasi partileri bir araya getirmek için girişimde bulunması yönünde size bir öneri geldi mi?'' sorusuna da Toptan, ''Hayır bana bir öneri gelmedi'' yanıtı verdi.
TBMM'de 4 ana konuda uzlaşma komisyonu kurma yönünde girişimde bulunduklarını hatırlatan Toptan, şunları söyledi:
''Ancak bunlardan sadece İç Tüzük Değişikliği Uzlaşma Komisyonunda mutabakat sağlandı. O komisyon çalışmalarını sürdürüyor. Anayasa ve AB uyum yasaları konularında, Siyasi Partiler ve Seçim Kanunu konularında uzlaşma komisyonu kurulamadı. Ancak bu konularda siyasi partilerin ortak hareket etmesi için engel de yok. Bu konularda bir çalışma yapıyorlar mı, yapmıyorlar mı o konuda bilgim yok. Ben bir girişim başlattım. Anayasa Uzlaşma Komisyonu konusunda bir girişim başlattım. O aşamada bir sonuç alamadık. Bundan sonraki gelişmeleri beraber izleyeceğiz.''

Güncellenme Tarihi : 15.5.2016 04:47

İLGİLİ HABERLER