Gündem
  • 3.8.2009 20:53

TOPTAN: DEMOKRASİNİN GÜZELLİĞİNİ YAŞIYORUZ

ANKARA - TBMM Başkanı Köksal Toptan, AK Parti Antalya Milletvekili Mehmet Ali Şahin'in Meclis Başkanlığına adaylığı ile ilgili ''Demokrasinin güzelliğini yaşıyoruz. Bu güzelliği yaşadığım için mutluyum'' dedi.
Toptan, Meclis Başkanı adayı Mehmet Ali Şahin'i kabul etti. Basına kapalı gerçekleşen görüşmenin ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Toptan, bir ülkenin parlamentosunun başkanının, o başkanlığa talip olan ve seçilmesi kuvvetle muhtemel olan milletvekili tarafından ziyaret edildiğini söyledi.
Bundan, bir Türk vatandaşı olarak, gurur duyduğunu belirten Toptan, ''Demokrasinin güzelliğini yaşıyoruz. Bu güzelliği yaşadığım için mutluyum. Benim için önemli olan gök kubbede hoş seda bırakabilmek. Bunu bırakabildiğimi umuyorum. İki yıllık sürede arkadaşlarımızla, gruplarla iyi niyet esasına dayalı çalışmalar yaptık'' dedi.
Görevi süresince hem iktidar hem muhalefet partisi milletvekili ve liderlerinin gösterdiği ilginin memnuniyet verici olduğunu vurgulayan Toptan, şöyle devam etti:
''2011'de Türkiye genel seçim yaşayacak, arkasından Cumhurbaşkanı seçimini halk yapacak. Bu süreci Türkiye'nin çok iyi yürütmesi lazım. İktidar, muhalefet, siyasi partiler ve basına önemli görevler düşüyor.''
Meclis Başkanlığına büyük bir oyla seçildiğini anımsatan Toptan, ''Yeniden aday olmam halinde iktidar ve muhalefet partilerinin destekleme açıklamaları da benim için memnuniyet verici'' diye konuştu.
Toptan, Mehmet Ali Şahin'in deneyimli bir siyasetçi olduğunu, siyasetin her alanında başarılı hizmet yaptığını belirterek, Şahin'in başarılı bir Meclis Başkanı olacağına inandığını söyledi.

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 15:57

İLGİLİ HABERLER