Gündem
  • 8.10.2008 16:56

TOPTAN'DAN İÇERİDEKİ VE DIŞARIDAKİ PKK YANDAŞLARINA UYARILAR

BURDUR - Cumhurbaşkanı Vekili ve TBMM Başkanı Köksal Toptan, ''Türkiye'deki bölücü terör örgütüne destek olan, kanat geren, maddi destek sağlayan, en azından sempatiyle bakan kişilere, gruplara, toplumlara, devletlere şunu hatırlatmak isteriz ki, böylesine davrandığınız terör örgütüyle bir süre daha uğraşmak zorunda kalabiliriz, ama terör örgütünün oynamak istediği oyunların hiç birine türkiye izin vermez'' dedi.
     Toptan, Mehmet Akif Ersoy Üniversitesinin 2008-2009 akademik yılı açılış töreninde yaptığı konuşmada, bugün sınır ötesi harekatla ilgili tezkere müzakerelerinin yapılacağını anımsatarak, terörle mücadelenin, nizami harp kadar kolay olmadığına işaret Toptan, ABD'nin de terörle mücadelede neler yaptığını herkesin gördüğüne dikkati çekti. 11 Eylül saldırısına kadar, yani terörle yüz yüze gelene kadar ABD'nin de küresel terörü çok fazla önemsediğini söylemenin zor olduğunu anlatan Toptan, şunları söyledi:
     ''Şu anda bazı Avrupalı dostlarımızın Türkiye'deki bölücü teröre karşı takındıkları tavır, ABD'nin 11 Eylül öncesi tavrına benzemektedir. Küresel terör ne zaman, hangi şartlar altında, hangi kapıyı çalacak bunu kestirmek mümkün değildir. Bu sebeple Türkiye'deki bölücü terör örgütüne destek olan, kanat geren, maddi destek sağlayan, en azından sempatiyle bakan kişilere, gruplara, toplumlara, devletlere şunu hatırlatmak isteriz ki böylesine davrandığınız terör örgütüyle bir süre daha uğraşmak zorunda kalabiliriz, ama terör örgütünün Türkiye üzerine oynamak istediği oyunların hiç birine Türkiye izin vermez.''
    
     -TEZKERE OYLAMASI-
    
     Türkiye'nin terörle mücadelede çok ağır bedeller ödediğini, ödemeye de devam edeceğini belirten Toptan, Türkler'in bu toprakları kararlılıkla korumayı sürdüreceğini bildirdi. Köksal Toptan, şöyle devam etti:
     ''Zaman zaman bizim içimizden de artı Parlamentodan da terör örgütünü cesaretlendirici sözler, sesler çıkması, bu istikameti, bu doğruyu kesinlikle değiştiremez. Şu anda biraz sonra TBMM'de müzakerelere başlanacak. Herkes eteğindeki taşı dökecek. Göreceğiz, kim bölücü terör örgütüne karşı, kim lafların arasına bir şeyler sıkıştırmak suretiyle sempatiyle bakıyor. Onu millet de görecek, tarih de görecek. Biz herkesi, her kesimi kucaklayan TBMM'nin bugünkü kompozisyonu zenginlik sayan bir düşünceye sahibiz. TBMM kürsüsünü, her türlü düşünceye, hoşumuza gitsin gitmesin her türlü düşünceye açmak lazım geldiğini ve açtığımızı herkese kanıtlamış bir yönetimiz, bir ülkeyiz. O nedenle herkesten şu beklenir ki, TBMM'de milletvekili seçildikten sonra yaptığımız bir yemin var. O yemin millet önünde, tarih önünde yapılmış bir yemindir. O yeminde milletvekilleri devletin ve milletin bölünmez bütünlüğüne, Cumhuriyetin temel niteliklerine aykırı hareket yapmama üzerine yemin etmiştir. Böyle yemin edip, ama biz yine bir şeyler yaparız demeye kimsenin hakkı yok. Yapmaya kalkanları tarih de millet de affetmez.''

Güncellenme Tarihi : 15.5.2016 05:37

İLGİLİ HABERLER