Asayiş
  • 10.11.2009 12:25

TÖRE KURBANI KIZIN CESEDİ GÖLETTE ARANIYOR

Yaklaşık 3 ay önce ismi belirlenemeyen bir genç kız, töre veya namus cinayeti nedeniyle öldürülüp Merzan Mahallesi'ndeki Sülük gölettine atıldı.

Hakkari İl Emniyet Müdürlüğü Cinayat Masası Şubesi ekipleri, gözaltındaki bazı şüphelilerin ifadeleri doğrultusunda kamış ve sazlıkla kapanan Sülük göletinde arama yapmaya karar verdi. Savcılık kararı ile Van'dan istenilen Van Sivil Savunma Arama ve Kurtarma ekibinden 7 kişilik dalgıç ekibi, Hakkari İl Sivil Savunma Müdürlüğü ekipleri ile birlikte göletin etrafında arama çalışması başlattı.

Gölettin etrafının kamışlar ve altının ise yosun ve sazlıkla kapalı olması yüzünden arama çalışmaları önce bir botla sürdürüldü. Botun içinde bulunan son teknoloji su altı kamerası ve ellerindeki şişlerle arama yapan dalgıç ekibi, 5 saatlik bir çalışmaya rağmen aranan cesede ulaşamadı.

Bunun üzerine dalgıç ekibi beraberlerindeki Pako ismi verilen eğitimli arama köpeğini kullandı. Ancak yine bir ize rastlanınmayınca olay yerindeki bazı polis telsizlerinden gözaltında bulunan şahısların gözaltı sürelerinin uzaltılması konusunda anonsun yapılması dikkatlerden kaçmadı.

Polis zırhlı araçlarla çevrede yoğun güvenlik önlemleri alırken, bazı mahalle sakinleri ve çocuklarının ise aramalara çalışmalarını izlemesi dikkatlerden kaçmadı.

Hakkari Valiliği konu ile ilgili her hangi bir açıklama yapmazken, bazı vatandaşlar namus cinayeti yüzünden bir genç kızın öldürülüp gölette atıldığı belirtiyorlar.

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 14:07

İLGİLİ HABERLER