Spor
  • 8.8.2009 12:58

TOROĞLU : BILICA BU SENE ÇOK ATILIR

BILICA BU SENE ÇOK ATILIR

ŞANSAL BÜYÜKA: Biz de artık çok net pozisyonları izlemek istiyoruz özetlerde sadece.

ERMAN TOROĞLU: Zaten kısır maç. Seyirci de yok. Olimpiyat Stadyumu, İstanbul’dan 5 derece daha az her zaman. Rüzgar ıslık çalıyor. Sallayalım yeri gelmişken.

ŞANSAL BÜYÜKA: Hiç yapmadığın iş hocam. Maçın istatistiklerine de bakalım. Beşiktaş, rakibe göre daha üstün görünüyor ama eşitlik var skorda.

ERMAN TOROĞLU: Kanada inemediler ki. Fener’e bakıyorsun iniyor, Galatasaray’a bakıyorsun iniyor. Beşiktaş inemedi şimdiye kadar kanatlara. Bu arada Bilica çok atılır söyleyeyim şimdiden. Sivas’taki oyunla burası çok farklı. Dünyanın hiçbir yerinde bir savunma oyuncusu oyuna böyle girmez.

ŞANSAL BÜYÜKA: Daum da o’nu uyarmış zaten. Fenerbahçe’nin kontrollü bir stopere ihtiyacı var.


BEN OLSAM HOLOSKO’YU OYUNDA TUTARDIM

ERMAN TOROĞLU: Hocam sen şampiyon olan bir takım olarak gereklerini yapmazsan yarın Şampiyonlar Ligi’nde ne yapacaksın? Kaç kişi var yediğin golde, rakibin kaç oyuncusu var?

ŞANSAL BÜYÜKA: Beşiktaş’ın kadrosuna bakarsak Ernst ve Fink savunmaya yakın oynadı. Holosko da sağdan epey bindirdi ilk yarıda.

ERMAN TOROĞLU: Ben olsam Holosko’yu sonuna kadar kullanırım Beşiktaş takımında. Çok özveriyle oynuyor. Bugün bak Beşiktaş’a kim var göze çarpan?

ŞANSAL BÜYÜKA: Ben İsmail’i fena bulmadım. Hakan’a kaç yıldız verirsin?

ERMAN TOROĞLU: Tek yıldız.

ŞANSAL BÜYÜKA: Sıfırcı gibi başladın. 5 yıldız üzerinden veriyoruz bu notları.


İBRAHİM AKIN’A 3 YILDIZ VERİRİM

ERMAN TOROĞLU: Fazla zorlanma hocam burada 2,5 vereceğim bir adam var.

ŞANSAL BÜYÜKA: Sivok ve Ferrari?

ERMAN TOROĞLU: İkisine de bir yıldız.

ŞANSAL BÜYÜKA: İnsafın kurusun be hocam! Vay anam vay… İsmail’le Fink’e ne diyorsun?

ERMAN TOROĞLU: İkisine de iki yıldız. Tello, Ernst, Fink 1 yıldız. Holosko’ya da 2 veririm. Nobre’ye de 1.

ŞANSAL BÜYÜKA: Sonradan girenlere ne diyorsun?

ERMAN TOROĞLU: Nihat’a da Bobo’ya da 1 veririm. Uğur İnceman zaten belli değil çok kısa kaldı.

ŞANSAL BÜYÜKA: Belediye’ye geçelim. İbrahim Akın’a ne verirsin hocam?

ERMAN TOROĞLU: Mahmut ve İbrahim Akın’a 3 veririm. Kaleci Oğuzhan’a 1 veririm. Yediği golde hata var bir de palamut gibi toplar bıraktı maç boyunca. Çık, al ellerine aşağıya topu! Gol olmadı da gözükmedi yaptığı hatalar. Diğerleri de işte 1-2 ile giderler vasatlar. Büyükşehir zaten çok fazla bir top oynamadı. Beşiktaş da çok kötüydü.

ŞANSAL BÜYÜKA: Büyükşehir iyi değildi hakikaten.

ERMAN TOROĞLU: Mustafa diyor ki “bazı toplar bizde kalsaydı”… Abi şans da her maç o kadar yanında olmaz senin. Bazı maçları alırsın şansla. Her maçı şansla kazanamazsın futbolda.
ŞANSAL BÜYÜKA: Evet, maçın yıldızına bakalım.

ERMAN TOROĞLU: Dur bakmayalım. Bir şey soracağım. Sence o paralar verilir mi bu oyunculara? Nihat’ı sattığın paraya geri alıyorsun yıllar sonra. Satarsın, 4’te 1’i fiyata alırsın sonra tamam. Ama şimdi öyle değil. Şampiyon takıma Ferrari ve Nihat’ı sokuyorsun. Topçu konuşur hocam! Yatarken konuşur bu konuları birbiriyle odada…

ŞANSAL BÜYÜKA: Maçın yıldızına bakalım bir hocam.

MAÇIN YILDIZI: MAHMUT AKDEMİR

ERMAN TOROĞLU: Şimdi hocam bu çocuklar pişecekler, hata da yapacaklar. Ben razıyım bunların hatalarına. Bunlar büyük paralar verilerek oynatılan adamlar değiller. Bozmak kolay. Bir şeyler üretmek zor. Ben iyi tarafta da oynadım, biliyorum. Bozan adama o kadar para verilmez abi, yapana o kadar para verilir.


ARKA TARAFTA BİR KAR MAKİNEN OLACAK!

ŞANSAL BÜYÜKA: Bu sene futbolda bir transfer rüzgarı esti ama birlikte gördük. Rakamları çok çılgın buluyor çoğu kişi.

ERMAN TOROĞLU: Şampiyonluğa oynayan takımlar böyle pozisyonlar vermemeli. Ferrarin var senin son model! Nerede hani bu pozisyonda?

ŞANSAL BÜYÜKA: O kadar da suçlama hocam bütün savunmanın hatası.

ERMAN TOROĞLU: Fink, Ernst, Ferrari, Sivok… Nasıl anlaşacaklar hocam bunlar? Beşiktaş’ta bu sıkıntı daha da fazla olacak. Bir ağır ağabey olacak orada. Ellerini açacak, “geri gel, ileri git” diyecek. Kar makinesi gibi olacak böyle toplayacak geriyi. Sen kar makinesi değil su makinesi gibi olmuşsun.

ŞANSAL BÜYÜKA: Şampiyonlar Ligi oynayacaksın 1 ay sonra. O çok önemli. Türkiye’de idare edersin. Mustafa Denizli’nin sinirlendiği bir pozisyon var. Sen hocayı hiç böyle gördün mü hocam?

ERMAN TOROĞLU: E Mustafa da tehlikeyi görüyor tabi ki.


DECO’DA TÜRK PASAPORTU YOK HERHALDE

ŞANSAL BÜYÜKA: Mustafa Denizli, “Türk pasaportlu bir 10 numara alabiliriz” demiş basın toplantısında. Kim olabilir hocam? Deco değil herhalde… Tuncay mı, Yıldıray mı, Halil mi? Bakalım önce kim bulup ekrana veya manşete taşıyacak bu oyuncuyu?

ERMAN TOROĞLU: Tuncay 11 numara giyer hocam.

ŞANSAL BÜYÜKA: Zorlasan 10 da giyer hocam.

OLİMPİYAT STADI BELEDİYE İÇİN AVANTAJ

ŞANSAL BÜYÜKA: Seyirci sorularına geçelim. Beşiktaş’ın orta sahası Fink ve Ernst gibi düz oyunculardan mı oluşmalı?

ERMAN TOROĞLU: Yusuf var, Tello var… Bunlar da var Beşiktaş’ın orta sahasında.

ŞANSAL BÜYÜKA: Ben Galatasaray’ın tam kadrosunu da merak ediyorum hocam. Mor formalar da harika! Bulana helal olsun. Ben çok beğendim. Sen nasıl buldun hocam?

ERMAN TOROĞLU: Ben severim moru.

ŞANSAL BÜYÜKA: Ben de severim. Keşke Fenerbahçe de turkuazdan vazgeçmeseydi. Bizde uğura çok inanılır ya o formayla çıktığı maçı kaybedince bir daha giymediler.

ERMAN TOROĞLU: Ben inanmam uğura falan.

ŞANSAL BÜYÜKA: Erman hoca bu soru sana. Belediyespor maçları Olimpiyat yerine Ali Sami Yen, İnönü ve Kadıköy’de oynansa daha iyi olmaz mı?

ERMAN TOROĞLU: Olmaz. Çünkü o takım o sahaya alıştı artık. Onlar için de avantaj oluyor o saha.

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 15:52

İLGİLİ HABERLER