Spor
  • 23.8.2009 14:08

TOROĞLU : BU POZİSYONU SÜZEMEYEN, SÜZME YOĞURT YİYEMEZ

Turkcell Süper Lig'in 3. haftasında oynanan Gençlerbirliği - Beşiktaş karşılaşması Maraton'da masaya yatırıldı.

İşte Şansal Büyüka ve Erman Toroğlu'nun çarpıcı yorumları ve analizlerinin yer aldığı, tartışmalı pozisyonlara son noktanın koyulduğu Maraton'da konuşulanlar!..

"BEŞİKTAŞ’IN NE OYNADIĞI BELLİ DEĞİLDİ"

ŞANSAL BÜYÜKA: Hocam hemen başlayalım... Pozisyonu az bir mücadele oldu.. Harbuzi ile başlayan atak... Harbuzi’yi Malmö’den aldılar... Sezon sonu sözleşmesi biteceği için vermek durumunda kaldılar...

ERMAN TOROĞLU: Bugün Gençlerbirliği takımında gördüğüm en zayıf oyuncu Serdar’dı...

ŞANSAL BÜYÜKA: Biraz tereddütlü gibiydi... Burhan da iyiydi bugün...

ERMAN TOROĞLU: Kesinlikle.

ŞANSAL BÜYÜKA: Burhan’ın pozisyonunda ofsayt yok değil mi hocam?

ERMAN TOROĞLU: Tam atarken bakalım.

ŞANSAL BÜYÜKA: Alakası yok hocam.

ERMAN TOROĞLU: Ben ona bakmıyorum. Mustafa Denizli diyor ki “Biz oynamaya, Gençlerbirliği oynatmamaya çalıştı.” Ben ona katılmıyorum. Gençlerbirliği kendince oynamak isteyen, Beşiktaş ne yaptığı, ne oynadığı, kimin nerede olduğu belli olmayan bir takımdı.

"EN İYİ AYAKLARIN OYNAMAZSA..."

ŞANSAL BÜYÜKA: Bugün Tello’yu, Nihat’ı, Holosko’yu gördün mü hocam? En iyi ayakların bu kadar etkisiz olursa kazanamazsın.

ERMAN TOROĞLU: Bu pozisyonu durdurduk hocam. Beni ofsayt olup olmaması ilgilendirmiyor. Bu pozisyon oyunun nasıl geçtiğini özetliyor. Gençlerbirliği takımı hücuma geçmiş. Gençlerbirliğinden kaç oyuncu nerede, Beşiktaş’tan kaç oyuncu nerede! Şöyle bir görüntüyü veren takımın hocası o lafı söylemeyecek. Senin takımın bu gece hiçbir şey yapmadı hocam.

ŞANSAL BÜYÜKA: Bana göre de öyle. Gençlerbirliği’nin de hakkını teslim edelim. Her yerde bastılar, Beşiktaş’ı oynatmamak için elinden gelen mücadeleyi yaptı.

ERMAN TOROĞLU: Gençlerbirliği Ankara’ya geri döndü zaten. Ankaraspor ve Ankaragücü uçuyorlar şu an. Hacettepe gidince Gençlerbirliği kendine geldi.

ŞANSAL BÜYÜKA: Ben de seviniyorum açıkçası dirençli takımları gördükçe. Denizlispor, Sivasspor ve Antalyaspor’u görünce üzülmüştüm açıkçası...

ERMAN TOROĞLU: Teknik direktörün de düzgün olduğu belli. İyi konuşuyorlar hakkında zaten.

"Geçen sene Sivas vardı, badem ettiniz"

ŞANSAL BÜYÜKA: Devam edelim hocam... Burhan iyi vuramadı burada...

ERMAN TOROĞLU: Hocam Beşiktaş takımı Gökhan Zan’ı Galatasaray’a yolladı. Bana göre yolladı. Bir futbolcuyu sen bırakmak istemezsen bırakmazsın. Sen göndermedikten sonra adam gidemez. Senin elemanın, Milli Takım’da oynayan bir oyuncu. Eğer Beşiktaş isteseydi Gökhan’ı elinde tutardın. İbrahim Kaş’ı bedavaya yolluyorsun, sonra para verip geri alıyorsun. Ferrari’yi alıyorsun 4,5 milyon veriyorsun. Yani şimdi bazı şeyler yanlış... Önce bir yanlışı kabul edecekler. Mustafa Denizli “iyi değiliz ama kapatırız” diyor. Bu sene öyle olmaz. Geçen seneli Fenerbahçe ve Galatasaray bu sene yok.

ŞANSAL BÜYÜKA: Evet.

ERMAN TOROĞLU: Geçen sene Sivas vardı, badem ettiniz! Trabzonspor’un görüntüsü de bizim geçen seneki tahminimiz gibi olacak gibi. Ben olmasını istemiyorum ama gidişat o. Şimdi biraz daha ilerleyelim Sivok’u konuşacağız.

ŞANSAL BÜYÜKA: Dur daha oraya var. İlhan ağabeyin de şu görüntüsüne bakar mısın hocam.

ERMAN TOROĞLU: Protokol tribünü Ankaragücü ve Gençlerbirliği’nin elindeydi. Devlet o tribünü onlardan aldı kendi bünyasine. Hem diyoruz devlet sporun içinden çıksın hem de nelerle uğraşıyoruz.

"SEN İSTER SARI, İSTER KIRMIZI VER!"

ŞANSAL BÜYÜKA: Sivok’u şimdi mi istersin sonra mı getirelim hocam?

ERMAN TOROĞLU: Şimdi gelsin.

ŞANSAL BÜYÜKA: Buyur geldi...

ERMAN TOROĞLU: Sivok, kırmızılı oyuncu kendini geçince tutmaya başladı. Burada Sivok tutmaya başlamasa diğer iki Beşiktaşlı bu oyuncuya yetişebilir mi?

ŞANSAL BÜYÜKA: Bana göre bir tanesi yakalayabilir.

ERMAN TOROĞLU: Ben topu atmışım gidiyorum...

ŞANSAL BÜYÜKA: Ben son adamdan kırmızı vermem burda!

ERMAN TOROĞLU: Ben anlatayım da önce sen ne istersen ver! Sarı ver, kırmızı ver, gömleğin gibi mor ver!

ŞANSAL BÜYÜKA: Gömleğime laf etme hocam!

ERMAN TOROĞLU: Ben burada deparı atmışım gidiyorum, yetişemezse bu topa bir daha vuracağım. Beni yakalarlar mı?

ŞANSAL BÜYÜKA: Ben sarıyı yanlış bulmuyorum.

ERMAN TOROĞLU: Sivok o oyuncuyu tutmasa ve o oyuncu ilerlese o saatten sonra Allah’ın oğlu gelse o topu yakalayamaz. Gidemiyor, adamı yakalayamazlar!

"BU POZİSYONU SÜZEMEYEN, SÜZME YOĞURT YİYEMEZ!"

ŞANSAL BÜYÜKA: Tamam hocam anladık. Geçelim...

ERMAN TOROĞLU: Yine Beşiktaş takımının tozşeker olduğu pozisyonlardan biri. Burada tüm Türkiye, “at sağından, geç solundan” diyor... Oyuncu da atıyor sağında, geçemiyor sağından! Hakem burada ne diyor acaba? Bunu herkes söylüyor, hakem nasıl söyleyemiyor?

ŞANSAL BÜYÜKA: Bin kişiye sorsan 9 yüz 99’u söyler.

ERMAN TOROĞLU: Amma velakin! “Bu Sivok kardeşimin bir sarısı var, bir sarı daha verirsem atılır” dediyse bilemiyorum!

ŞANSAL BÜYÜKA: Bu pozisyonu süzememesine imkan var mı hocam?

ERMAN TOROĞLU: Bu çocuk süzme yoğurt yiyemez bunu süzemiyorsa! Nasıl süzemez! O zaman korkuyorsun Sivok ikinci sarıdan atılırsa diye! Sanane! İnşallah iyi hakem olur. Hiç ümidim yok bu pozisyondan sonra. Ondan sonra “Erman bir pozisyondan belli olur mu?” diyorlar. Olur! Adam olacak çocuk...

ŞANSAL BÜYÜKA: Bir pozisyondan belli olur...

"ÖNCE KENDİ YAPTIKLARINIZA BAKIN"

ERMAN TOROĞLU: Bravo hocam. Sivok atılsa haftaya İbrahim Kaş oynayacak daha yeni geldi. Nasıl transfer yaptın sen? Galatasaray’da 5 tane stoper var.

ŞANSAL BÜYÜKA: Oynattığı, oynatmadığı herkes milli hocam.

ERMAN TOROĞLU: Şimdi bakıyorsun ikisi de büyük takım bunların. Demek biri doğru işler biri yanlış işler yapıyor. İkisi de hak ettiği yere varacak bunların. Bu işler basının demesiyle, Erman’ın, Şansal’ın demesiyle olmuyor... Daha ilk haftadan hakemleri konuşuyorlar... Bırakın abi! Kendiniz ne yapıyorsunuz ona bakın...

"Fink'e yapılan hareket net sarı kart"

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 15:34

İLGİLİ HABERLER