Spor
  • 8.8.2009 12:56

TOROĞLU SEZONU BOMBALAYARAK AÇTI!..

Turkcell Süper Lig'in 1. haftasında, bugün oynanan İstanbul Büyükşehir Belediyespor - Beşiktaş karşılaşması Maraton'da masaya yatırıldı.

BİRİNDE VAR OĞLU VAR BİRİNDE YOK OĞLU YOK

ŞANSAL BÜYÜKA: Hocam başlamadan önce bir şey söylemek ister misin?

ERMAN TOROĞLU: İzleyeceğimiz iki takım arasında çok büyük maddi fark var. Seyirci var, basın var birinde, diğerinde yok. Birinde var oğlu var diğerinde yok oğlu yok. İki takım arasındaki farkın bu olmaması lazım diyorum ben ama futbol böyle bir oyun.

ŞANSAL BÜYÜKA: Mütevazı kadroların güçlülere direnmesi de son derece önemli bir olay.

ERMAN TOROĞLU: Önemli tabi ki. Dün Bodrum’daydım. Baktım şezlongları kaldırmışlar merak ettim, sordum. Beşiktaş’ın şampiyonluk gecesi varmış. Dün saat 4 gibi “Deco'yu bitirdik” dediler. Adını veremeyeceğim. Dün öyle dediler. Bu bir anekdot. Diyen kişi de maaşallah kocaman kocaman bir adamdı. Atmıyordur gibime geldi.

FINK, NEREDEYSE FİNK ATTI

ŞANSAL BÜYÜKA: Kader anlarına geçelim maçın. Bakalım neler var? Hocam bu Süper Lig’in ilk golü bu sezon. Fink’le gelen golü izliyoruz.

ERMAN TOROĞLU: Fink o kadar rahat aldı, döndü ki… Neredeyse Fink attı. Fink düz adam, faydalı adam. İki düzün arasına Mustafa’nın dediği bir 10.5 numara lazım. Beşiktaş bu kadar para verip, yatırım yapıyorsa bu Belediye’yi dut gibi silkeleyecek. Bakıyorsun harcananla oynanan farklı.

FERRARI VE NİHAT’A BU PARALARI VERMEM

ŞANSAL BÜYÜKA: Beşiktaş’ın geçen yıl son maçlarda gösterdiği coşku yoktu bu maçta.

ERMAN TOROĞLU: Geçen yıl o takımların kötü gidişi arasına Beşiktaş’ın girmesi, Mustafa’nın ateşlemesi bu sene olur mu? Olmaz. Bu sene Fenerbahçe de Galatasaray da öyle olmayacak. Geçen sene herkes birbirinin açığını kapatıyordu. Bu sene bakıyorum “parayı alan kurtarsın” gibi bir hava var. O paraları verip Ferrari’yi almam kimse kusura bakmasın. Elimdeki oyuncuyu da kaçırmam. Kaleci, orta sahada oyun kurucu, santrfor… Bunlar özel adamlar, bunları yetiştiremeyebilirsin. Ama savunmanın göbeğine, orta sahada oyun bozan adama bu parayı vermem. O zaman “o oynasın” derler. Nihat’ı da almam. O yaşta Nihat’ı verdiğim paraya bu yaşta Nihat’ı geri alacağım. Kar etmeye bakacaksın artık.

ŞANSAL BÜYÜKA: Ruhları karartma ilk haftadan hocam.

ERMAN TOROĞLU: Ben sana olacakları söylüyorum hocam.

İBRAHİM AKIN SENİNLE TOP GİBİ OYNUYOR

ŞANSAL BÜYÜKA: İbrahim Akın’ın golüne bakalım istersen. İbrahim’in olağanüstü başarısı mı dersin, savunma hatası mı dersin buna?

ERMAN TOROĞLU: İbrahim Akın zor bir top alıyor. Bu topu çok iyi stop etmen lazım. Solunu kesiyor önce gelen var mı diye. İbrahim aslında müthiş kabiliyetli bir adam. Beşiktaşlı oyuncu Türkiye’ye yeni geldi o’nu tanımıyor mu? O’na İbrahim’i anlatacaksın. Bu adam ceza alanına girdiğinde senin defans olarak bir şey yapma şansın yok. Yaptığın zaman penaltı. İbrahim Akın seninle top gibi oynuyor. Ernst, İbrahim Akın’ı tanısa orada yerden kaymaz, durur. Yusuf da gitti, badem oldu. Kaleciye de topu göremiyor burada. Peki, Rüşrü nerede?

ŞANSAL BÜYÜKA: Cezalı.

ERMAN TOROĞLU: Nasıl cezalı olur ya? Sen Milli Takım kalecisisin. Ne işin var hakemle? Sen hakemden kaçacaksın. Sen bir şey söylemişsin ki hakem yazmış. Söylemesen neden yazsın?

ŞANSAL BÜYÜKA: İbrahim Akın da çok şahsi oynuyor be hocam. Hep kendine.

ERMAN TOROĞLU: Bu tip oyuncular öyle oluyor genelde.

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 15:52

İLGİLİ HABERLER