Spor
  • 8.12.2019 22:01

Toroğlu'ndan ofsayt ve kırmızı kart yorumu: Burnuna değil ayağına bakın

Sabah Gazetesi yazarı Erman Toroğlu, Süper Lig'in 14. haftasında oynanan Kasımpaşa - Beşiktaş maçını yorumladı. Usta yorumcu, hakem Arda Kardeşler'in; 15. dakikada, Atiba'ya yaptığı hareket sonrası Karim Hafez'e gösterdiği kart hakkında da konuştu. Toroğlu pozisyonu tüm detaylarıyla değerlendirdi ve görüşünü açıkladı.

Süper Lig'de 14. hafta karşılaşmasında Beşiktaş, Kasımpaşa'ya konuk oldu. Karşılaşmaya Atiba'ya yaptığı hareket sonrası 15. dakikada kırmızı kart gören Karim Hafez damga vururken müsabakayı A Spor canlı yayınında yorumlayan Sabah Gazetesi yazarı Erman Toroğlu, hakem Arda Kardeşler'in bu kararıyla ilgili çarpıcı tespitlerde bulundu. İşte Erman Toroğlu'nun Kasımpaşa - Beşiktaş maçına dair yaptığı o değerlendirmeler...

Erman Toroğlu'ndan Kasımpaşa - Beşiktaş maçına dair çarpıcı kırmızı kart yorumu!

Kasımpaşa'nın gördüğü kırmızı kart hakkında

"Kırmızı kart neden olur, bariz gol şansından. Pozisyonda bariz gol şansı var mı? Bariz gol şansı olması için topun hızı, yönü, mesafe önemli. Burada Beşiktaşlı oyuncu ile Kasımpaşalı oyuncu karşı karşıya geliyorlar ceza alanının dışında. Beşiktaşlı oyuncu, Kasımpaşalı oyuncu gelirken topa vuruyor, ayağının burnuyla. O, topa vurduktan sonra Kasımpaşalı oyuncu yatarak müdahele etmek istiyor. O müdahele etmek isterken Beşiktaşlı oyuncu topa vurup gitmek istiyor, Kasımpaşalı oyuncunun üzerinden atlamak istiyor."

"Bence sarı kart"

"Kasımpaşalı oyuncu Beşiktaşlı oyuncu üzerinden atlamak isterken ayağını kaldırıyor ve Beşiktaşlı oyuncunun ayağına değiyor, yani düşürüyor. Buradaki olay şu: Beşiktaşlı oyuncu ayağıyla dürttüğü topa ikinci pozisyonda kaleci gelmeden yetişir mi yetişemez mi? Eğer yetişebiliyorsa kırmızı, yok yetişemiyorsa sarı kart. Bence sarı kart."

Erman Toroğlu'ndan Kasımpaşa - Beşiktaş maçına dair çarpıcı kırmızı kart yorumu!

"Ofsaytın ayaktan bakılması lazım"

"UEFA başkanı 'Adamın burnu uzunsa ofsayt mı oluyor?' diyor. Ben de kaç senedir UEFA'ya diyorum ki, 'Adamın burnunu bırakın ayağına bakın.' Futbol ayakla oynanan bir olay. Ayağına bakın. Pozisyon ofsaytsa ofsayttır. Boyunun, burnunun uzun olması adama dezavantaj sağlamamalı. Ofsaytın ayaktan bakılması lazım."

 

Güncellenme Tarihi : 8.12.2019 22:06

İLGİLİ HABERLER