Spor
  • 19.8.2009 16:24

TOROĞLU'NDAN ULUÇ'A ŞOK SÖZLER

Erman Toroğlu Hürriyet gazetesindeki yazısında, Sabah yazarı Hıncal Uluç'la arasındaki "sun'î-doğal çim" tartışmasına devam etti. Toroğlu, Hıncal Uluç'un Gençlerbirliği'nin sahasıyla ilgili yazısında "yanlış bilgi vermekle" eleştirdi.

İşte o yazı...

KÖTÜ GİDİYORSUN HINCAL

Bak Hıncal... Sen bilmezsin de, sevgili ağabeyin Öcal Uluç iyi bilir. Ben santrfor oynarken çok yorumları vardı. Yani defans oynayan “kazma”, hücum oynayan “kürek” gibi benzetmeleri yaparsan, baltayı taşa vurursun. Ben ikinci ligde gol krallığına giderken, sen de gazetecilikte emeklemeye başlamıştın. Yani ben golleri atarken, sen ortalarda henüz yoktun...
Bak Hıncal... Arkadaşın Ünal Özüak suni çim yapabilir, bu beni ilgilendirmez. Beni futbolcu ilgilendirir.

SUNİ ÇİMİ KİMSE İSTEMİYOR

“Suni çimde futbol oynamak, şişme kadın ile seks yapmaya benzer” dedim. Bu cümlenin arkasında da sonuna kadar duruyorum. 19 Mayıs Stadı"nın zemininde oynayan futbolcular memnun değil. Teknik adamlar memnun değil, kulüp doktorları memnun değil. Yoksa adamlar geri zekalı mı, bu kadar masraftan ve emekten sonra tekrar tabi çime dönsünler...

Bak Hıncal... Gençlerbirliği takımını şu an çalıştıran antrenör Tomas Doll"dan önce bir Belçikalı hoca ile görüştü ama anlaşamadı. O Belçikalı hoca ne dedi biliyor musun? “Bu saha eğer suni çim olursa anlaşma şartlarımız zorlaşır.”
Peki, şimdiki teknik direktör Doll ne dedi biliyor musun anlaşma yapılırken?
“Bu sahanın zemini suni çim olarak kalacak mı, değişecek mi” diye sordu. “Değişecek” cevabını aldıktan sonra anlaşmaya imza attı.

Bak Hıncal... Buraya kadar futbol konusundaki bilgiler.
Ama yıllar geçince sen gazetecilikte araştırmayı bıraktın. Önüne ne geliyorsa, kulağına ne üfleniyorsa onu yazıyorsun.
Dost acı söyler... Kötü gidiyorsun Hıncal...

ÖNEMLİ OLAN İŞLEV

Neden? Bak Hıncal... Senin arkadaşın Ünal, 19 Mayıs Stadı"nın zemininin yalnız suni çimini döşedi. Yani halı gibi olan en üst tabakayı.
Bak Hıncal... Bu zemin yapılırken mekanik kısmını, yani en alt yapısını, yani kazan daireleri ve borularını Gentem Mühendislik adındaki bir firma yaptı. Onun üstünü, yani halıya kadar olan kısmını, yani senin 15-20-30 santim dediğin kısmı da FBK Mühendislik adında firma yaptı. Ondan sonra da senin arkadaşın Ünal geldi, üstüne halı zemini serdi...
Bak Hıncal... Sonra ne oldu biliyor musun? Gene bilmiyorsun, sana anlatayım.

Gençlerbirliği ikinci kısmı yapan FBK Mühendislik ile oturdu konuştu. Ve zemini balık sırtı olarak 22 santim ile 28 santime arasında yükseltti. Üzerine de tabi çim ektiler. Bunu yapan FBK zaten arkadaşın Ünal ile çalışan firma. En alttaki Gentem firması zaten duruyor. Ve sen milleti Ünal Özüak'ın suni çimi kalktı diye, göstere göstere yazıların ile aldatmaya kalkıyorsun...
Bak Hıncal... 15 santim, 25 santim, 30 santim veya 16 santim. Bunların yüksekliğini ve uzunluğunu ihtisas sahibi yetkili firmalar belirler. Onlardan da hesap sorulur.

Bak Hıncal... Bazı şeylerin kalınlığı, inceliği uzunluğu, milimleri, metreleri, santimleri hayatta önemli verilerdir. Ama bir şeylerin önemi yalnız santimetrelere bağlanmaz. İşlevleri iyi ise santimetrelerin fazla önemi kalmaz.
Sevgili Hıncal hatırlatıyorum, sakın unutma.

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 15:39

İLGİLİ HABERLER