Spor
  • 28.12.2011 04:07

TOSCHAK'DAN SERDAR AZİZ'E AHLAKSIZ TEKLİF!..

Makedonya Milli Takımı'nın başına geçen Toschak Serdar Aziz'i arayarak,"Senin baban Makedonyalı.Türk milli takımı yerine bizim milli takımı tercih edersen seni Real Madrid veya Barcelona transfer ettirim" dedi.

Babası Makedonya/Manastır’dan gelen 21 yaşındaki futbolcuyla temasa geçen Makedonya Teknik Direktörü Toschak, kendisine müthiş bir öneride bulundu.
“Bizim A milli takımda oynarsan, en kısa sürede Real Madrid ya da Barcelona’ya transfer olmanı sağlarım.”

Genç milli takımlarda 65 kez oynayan ancak hiç A milli olmayan Serdar Aziz, Toshack’a şu cevabı verdi:

“Ben Türk Milli Takımı’nda oynamak istiyorum ama bu teklif gerçekten kafamı karıştırdı.”

MESUT Özil’i getiremedik, Serdar Aziz’i ise elden kaçırıyoruz. Genç milli takımlarda çeşitli kademelerde 65 kez forma giymesine rağmen henüz A Milli Takım’da oynama şansı bulamayan Bursaspor’un 21 yaşındaki kaptanına Makedonlar göz dikti. Babası Makedon asıllı olan başarılı stoperle bir görüşme yapan Makedonya Milli Takımı’nın Galli hocası John Benjamin Toshack, “Bizde oynarsan seni Real Madrid ya da Barcelona’ya transfer ettiririm” deyince, Serdar Aziz’in kafası karıştı. İşte Toshack-Serdar Aziz görüşmesinin detayları...

Antrenörlere aylarca Bursaspor maçlarını izletti

YENİDEN yapılanmaya gidip 2014 Dünya Kupası’na katılmayı hedef seçen Makedonya Federasyonu, milli takımlarının başına Toshack’ı getirdi. 1997-1999 yılları arasında Beşiktaş’ı da çalıştıran ünlü teknik adam, ilk olarak yeni bir takım oluşturmak için kolları sıvadı. Öncelikle ülkedeki yetenekli gençleri araştıran ardından Avrupa’nın çeşitli ülkelerinde forma giyen Makedon oyuncularla temasa geçen Galli teknik adam, bununla da yetinmeyip Makedon asıllı olan isimlerin peşine düştü. İşte o futbolculardan biri de babası Makedon asıllı olan Serdar Aziz’di. Toshack, genç savunma oyuncusunu aylarca antrenörlere takip ettirdi.

Abdullah Avcı’dan Milli Takım’a davet bekliyorum

BEŞİKTAŞ’ı çalıştırdığı dönemde Türk futbolunu yakından tanıyan John Benjamin Toshack, Balkan göçmeni bir babanın oğlu olan Bursasporlu Serdar Aziz’e ulaşarak teklifini yaptı:

- Babanın Makedon asıllı olduğunu öğrendim. Makedonya A Milli Takımı’nda oynamanı istiyorum.
Bu teklif karşısında şaşkınlığını gizleyemeyen Serdar şu karşılığı verdi:
- Türk Milli Takımları’nda 65 kez forma giydim. A Milli Takım’ın yeni hocası Abdullah Avcı’dan davet bekliyorum.
Toshack’ın, Serdar Aziz’in peşini bırakmaya niyeti yoktur. Ona reddedemeyeceği bir öneride daha bulunur:
- Bizim milli takımda oynarsan, seni vitrine çıkarır en kısa sürede Real Madrid ya da Barcelona’ya transfer ettiririm.
- Bu davetiniz beni çok şaşırttı. Böyle bir teklife hemen cevap vermem imkansız. Biraz düşünmem lazım.

Eğer bu teklifi kabul edersem, önüm açılabilir

Geçmiş yıllarda Liverpool ve Real Madrid’i çalıştıran kariyerli bir hocadan gelen teklif karşısında kafası karışan Serdar’ın, “Böyle bir daveti hiç beklemiyordum. Babam Makedon asıllı olsa da ben Türk’üm... Kendimi öyle hissediyorum ve Türkiye A Milli Takımı’nda oynamak istiyorum. Ama Toschak’ın teklifi kafamı karıştırdı. Toschack’ın geçmiş yıllarda Baliç ve Geremi’yi Real Madrid’e transfer ettirdiğini biliyorum. Kabul edersem, önüm açılabilir” dediği öğrenildi.

Toshack, Real’e giderken Baliç ve Geremi’yi de götürmüştü

BEŞİKTAŞ’ı çalıştırdığı dönemde Real Madrid’den gelen transfer teklifini kabul eden Toshack, o dönem Fenerbahçe’de oynayan Boşnak forvet Elvir Baliç’i 19.5 milyon dolara, Gençlerbirliği’nin Kamerunlu orta saha oyuncusu Njitap Geremi’yi de 5 milyon dolara İspanyol kulübüne götürmüştü. Serdar Aziz, 2009’da TFF’nin yayın organı Tam Saha’ya verdiği röportajda, babasının Makedonya Manastır’dan geldiğini açıklamıştı.

G.Saray’ın da gözü onda

Sarı kırmızılılar, bu sezonki tek golünü G.Saray’a atan Serdar Aziz’e karşılık Bursaspor’a Gökhan Zan’ın yanı sıra bir miktar para önerdi.

HENÜZ 21 yaşında olmasına rağmen Bursaspor’da takım kaptanlığı görevini üstlenen Serdar Aziz, hava toplarındaki hakimiyetinin yanı sıra her iki ayağını da etkili kullanabiliyor. Bu sezonki tek golünü 16 Ekim 2011’de Türk Telekom Arena’da oynanan 2-1 kaybettikleri G.Saray maçında atan Serdar’ın adı zaman zaman transfer haberleriyle de anılmıştı.

“Bursa’da mutluyum” demişti

Sezon başında F.Bahçe’nin ilgilendiği, yurtdışından teklifler aldığı belirtilen Serdar Aziz’le G.Saray’ın da ilgilendiği biliniyor. 21 yaşındaki stopere karşılık Gökhan Zan artı bir miktar para teklif eden sarı kırmızılıların, a Bursaspor Yönetimi’nden yanıt beklediği ifade edildi. Serdar, Bursaspor’da mutlu olduğunu, Türkiye’de yeşil beyazlı takımın dışında başka bir yerde oynamayacağını söylemişti.
HÜRRİYET GAZETESİ

Güncellenme Tarihi : 23.3.2016 11:03

İLGİLİ HABERLER