Gündem
  • 5.4.2017 00:38

Tost yemek için şehir dışından geliyorlar

Nazilli’de başta öğrenciler olmak üzere banka ve çarşı esnafının öğlen saatlerinde ikinci adresi olan Tostçular Sokağı’nda her gün binlerce kişi karnını doyuruyor.

Tost yemek için şehir dışından geliyorlar

Nazilli’nin önemli mekanlarından biri olan Tostçular Sokağı, yaklaşık 25 yıldır yediden yetmişe birçok kesimden müşteriye ev sahipliği yapmaya devam ediyor. Tostları ile meşhur sokakta 20 yıldır dükkanı bulunan Yüksek Yegi, artık bir kültür halini alan sokak ve tostlar hakkında bilgi verdi. Yegi, kendi yaptığı tostları öne çıkartan özelliğin, farklı damak tatlarınca beğenilmesi şeklinde değerlendirirken Nazilli dışından gelenlerin çokluğuna vurgu yapıyor.

Tost yemek için şehir dışından geliyorlar

Sokakta dükkanı bulunan tostçuların bölgeyle özdeşleştiğini belirten Yegi, günde 2 bin kişinin buraya gelerek karnını doyurduğunu dile getirdi. Yegi tostlarını yemek için şehir dışından müşterilerin geldiğini aktararak, “20 yıldır bu işi yapıyorum. Aperatif salonum var. Sadece tost yapıyorum ve bu tostu yemenizi tavsiye ediyorum. Bu sokak 25 yıldır Tostçular Sokağı olarak geçiyor. Biz bu sokakla özdeşleştik diyebiliriz. Bu sokakta 3 tane tostçu var ve sadece benim günlük müşteri potansiyelim ortalama 600 kişiyi buluyor. Bunu diğer tostçular için de düşünürsek burada günde ortalama 1800-2000 kişi tost yiyor. Benim tostumu diğer tostlardan ayıran özellik kendime ait tarzım. Kimseye özenmemeye dikkat ediyorum, sadece müşteri için tost yapıyorum. Bizim buradaki itibarımız bütün Ege bölgesine yayılmıştır. Özellikle tatil dönemlerinde dışarıdan çok fazla müşterimiz geliyor. Tatil beldelerine giderken dönerken sırf benim tostumu yemek için Nazilli’ye giriyorlar” diyerek herkesi tostlarının tadına bakmaya çağırdı.

Tost yemek için şehir dışından geliyorlar

Güncellenme Tarihi : 5.4.2017 00:22

İLGİLİ HABERLER