Spor
  • 18.4.2019 00:21

Tottenham, Manchester City'i yıktı

Şampiyonlar Ligi'nde Manchester City ile Tottenham çeyrek final ikinci maçında karşı karşıya geldi. Guardiola'nın öğrencileri 1-0'ın rövanşında zorlu Tottenham'ı sahasında ağırladı. Futbolseverlerin bir dakika bile gözlerini ayıramadıkları karşılaşmada City, rakibini 4-3 yendi ama adını yarı finale yazdıran Pochettino'nun ekibi oldu. Bu sonuçla Tottenham yarı finalde Ajax'ın rakibi oldu.

Şampiyonlar Ligi Çeyrek Final rövanş mücadelesinde Etihad Stadı'nda Manchester City, Tottenham'ı ağırladı. İlk maçta Pochettino'nun öğrencileri rakibini kendi sahasında 1-0 yenmişti.

Maçın hakemi olarak Cüneyt Çakır görev yaptı. Çakır'ın yardımcılıklarını Bahattin Duran ve Tarık Ongun yaptı.

Maçtan dakikalar

Maça hızlı başlayan taraf ev sahibi City oldu ve Sterling 4. dakikada güzel bir plase golüyle takımını 1-0'lık üstünlüğe taşıdı.

Mücadele oldukça hızlı başladı ve Tottenham 7. dakikada ev sahibine karşılığı verdi ve topu ağlara göndeen isim Son oldu. Bu golle maça 1-1'lik denge geldi.

Daha yediği golün etkisinden çıkmayan City'ye 10. dakikada bir darbe daha geldi. Takımım adına ilk golü atan Son, yine güzel bir plase ile Ederson'u avladı ve skoru takımı lehine 2-1'e getirdi. Heung-Min Son, aynı Şampiyonlar Ligi sezonunda Guardiola'nın yönettiği bir takıma 3 gol birden atan 5. oyuncu oldu.

Manchester'da gol yağmuru yaşandı. Tottenham'ın golünün santrasının yapılmasından bir dakika sonra Bernardo Silva sahneye çıktı ve skor bu kez 2-2'ye geldi. Maçın 11 dakikasında 4 gol atıldı.

Goller durmak bilmedi ve bir kez daha City öne geçmeyi başardı. 21. dakikada Sterling kendisinin 2. takımının 3. golünü kaydetti ve skor tabelasındaki dengeyi yeniden bozmayı başardı.

Korkutan sakatlık

Maçta Tottenham adına şanssız bir an yaşandı ve Sissoko bir sakatlık geçirdi. Kasığında bir sorun oluşan tecrübeli futbolcu 40. dakikada oyundan çıkmak zorunda kaldı. Oyundan çıkarken Fransız futbolcu, Cüneyt Çakır'ın gösterdiği noktadan çıkmayınca sarı kart gördü. Yerine giren isim ise Llorente oldu.

Gol yağmuru yaşanan maçın ilk yarısı sona erdi ve ekipler soyunma odasının yolunu tuttu. City, 3-2'lik galibiyetle devre arasına girdi.

Mücadelenin 2. yarısına ev sahibi City, yine baskılı bir şekilde başladı ama kaleci Lloris'i bir türlü avlayamadı. Fransız kaleci kurtarışları ile takımını ayakta tuttu ama onun da direnci 59. dakikadya kadar sürdü. Arjantinli golcü futbolcu Agüero bu kez sahneye çıktı ve skoru 4-2'ye getiren golü kaydetti.

City büyük bir avantajı ele geçirmişken Tottenham'da bu kez sahneye çıkan isim Llorente oldu. 73. dakikada İspanyol golcü topu filelere göndermeyi başararak skoru 4-3'e getirdi. İspanyol golcü Sissoko'nun sakatlığı sonrası oyuna dahil olmuştu. Hakem Cüneyt Çakır, VAR'dan gelen uyarıyı değerlendirdi. Ancak tecrübeli hakem orta noktayı gösterdi ve Tottenham'lı futbolcular büyük sevinç yaşadı.

Son dakika golü ofsayt

Tottenham maçın bitiş saniyelerini sayarken Manchester City 90+3. dakikada Sterling ile skoru 5-3'e getirmişti. Ancak Cüneyt Çakır VAR'ın uyarısı sonrası pozisyonun ofsayt olduğu kararını verdi. Bu karar sonrası City'liler büyük hayal kırıklığı yaşadılar.

Futbolseverlerin bir dakika bile gözlerini ayıramadıkları karşılaşmada City, rakibini 4-3 yendi ama adını yarı finale yazdıran Pochettino'nun ekibi oldu. Bu sonuçla Tottenham yarı finalde Ajax'ın rakibi oldu.

Maçın 11'leri

Manchester City: Ederson, Walker, Kompany, Laporte, Mendy, Gundogan, Silva, De Bruyne, Bernardo, Sterling, Aguero

Tottenham: Lloris; Trippier, Alderweireld, Vertonghen, Rose; Wanyama, Sissoko; Dele, Eriksen, Son; Lucas Moura

Güncellenme Tarihi : 18.4.2019 01:25

İLGİLİ HABERLER