Spor
  • 19.9.2013 23:54

Trabzon fırtına gibi başladı!..

Trabzonspor, UEFA Avrupa Ligi J Grubu ilk maçında Kıbrıs Rum Kesimi ekibi Apollon Limassol'u 2-1 yendi. Galibiyet gollerini 19. dakikada Malouda ve 86. dakikada Yusuf Erdoğan kaydetti. Bordo-mavili ekip böylece bu sezon Avrupa'da oynadığı 7. maçında 6 galibiyetini aldı. Konuk ekibin tek golünü ise 18. dakikada Sangoy attı.

Tarihinde ilk kez UEFA Avrupa Ligi'nde gruplara kalan Karadeniz Fırtınası, Avrupa macerasına 3 puanla başladı.

J Grubu mücadelesinde Kıbrıs Rum Kesimi temsilcisi Apollon Limassol'a konuk olan Trabzonspor, deplasmandan 2-1'lik galibiyetle ayrıldı.

Maça iki takım da tempolu başlarken goller de arka arkaya geldi. Önce 18. dakikada Bamba'nın neden olduğu penaltıda topun başına geçen Sangoy, A.Limassol'u 1-0 öne geçirdi. Ancak Rum ekibinin sevinci uzun sürmedi ve sadece 2 dakika sonra sahneye çıkan Malouda, kafayla skoru 1-1'e getirdi. Erken geşen gollerin ardından iki takım da tempoyu düşürmese de devre bu skorla sona erdi.

İkinci yarıda temsilcimiz Trabzonspor'da ön plana çıkan isim Malouda'ydı. Fransız yıldız, bordo mavili takımın ataklarını organize ederken şık hareketleriyle de alkış aldı. Öte yandan ilk kez bordo mavili formayı giyen Bosingwa da hücuma yaptığı katkıyla göz doldurdu.

Dakikalar ilerledikçe rakibini kendi yarı sahasına hapseden Karadeniz Fırtınası, aradığı golü genç yıldızı Yusuf'la buldu. 77. dakikada Henrique'nin yerine oyuna giren Yusuf Erdoğan, 86. dakikada Adrian'ın pasına bekletmeden vurdu ve Trabzonspor'u 2-1 öne geçirdi. Bu arada golden saniyeler sonra Apollon'un bir topu direkten dönünce bordo mavililer derin bir oh çekti. Ev sahibi ekibin kalan dakikalardaki gol çabaları sonuç vermeyince Trabzonspor maçtan 2-1 galip ayrıldı.

Bordo mavili temsilcimiz, UEFA Avrupa Ligi'nde sıradaki maçında, 3 Ekim'de Lazio'yu konuk edecek.

(Ligtv.com.tr)

MAÇTA İKİNCİ YARI ÖNEMLİ DAKİKALAR
90+3. dakika: Trabzonspor yarı alanında gerçekleşen ikili mücadelede maçın hakemi Apollon lehine bir serbest vuruş kararı verdi ve oyuncular arasında bir gerginlik yaşandı.
90. dakika: Bu arada maçın sonuna 5 dakika uzatma eklendi.
86. dakika: GOL! Yusuf. Trabzonspor öne geçti..Adrian'ın ceza sahası sağ çaprazına gönderdiği pasta Yusuf yerden bir vuruşla topu kalecinin yanından ağlara yolladı..
84. dakika: Aynı kanattan kullanılan köşe vuruşunda ceza alanına yapılan ortada Onur, topu tokatlayarak uzaklaştırdı.
82. dakika: Sol kanattan gelişen Apollon atağında ceza alanına yağılan ortayı Zeki, kornere gönderdi.
79. dakika: Trabzonspor'da son oyuncu değişikliği. Jose Bosingwa oyundan çıkarken Zeki Yavru oyuna girdi.
75. dakika: Sağ kanattan kullanılan köşe vuruşunda ceza alanına yapılan ortada savunma topu uzaklaştırdı.
71. dakika: Bordo mavili temsilcimiz sol kanattan serbest vuruş kullandı. Olcan, ceza alanına ortasını yapmak istedi ama barajdan dönen top sağ çaprazdaki Bosingwa'ya geldi ve Bosingwa'nın sert şutu farklı şekilde dışarıya gitti.
69. dakika: Sol kanattan gelişen atağımızda Adrian, ceza alanına ortasını yaptı. Savunmanın müdahale ettiği topla yine Adrian buluştu. Adrian'ın sert şutu üstten dışarıya gitti.67. dakika: Adrian'ın sol kanattan kullandığı köşe vuruşunda ceza alanına gelen top Mustafa'dan dışarıya çıktı. Mustafa korner itirazları yapınca sarı kart gördü.
65. dakika: Apollon Limassol'da ikinci oyuncu değişikliği. Alexandros Konstantinou oyundan çıkarken Roberto Garcia oyuna girdi.
63. dakika: Yine sağ kanattan gelişen atağımızda Adrian, ceza alanına ortasını yapmak istedi ama yine savunma araya girdi.
62. dakika: Sağ kanattan gelişen atağımızda Adrian, rakibinden sıyrılıp ceza alanına girmek istedi ama savunma araya girerek topu taca gönderdi.
61. dakika: Gelişen Apollon atağında ceza alanı dışında topla buluşan Loukas Stylianou'nun uzaktan sert şutu farklı şekilde dışarıya çıktı.
60. dakika: Apollon Limassol'de oyuncu değişikliği. Abraham Guie Gneki oyundan çıkarken Camel Meriem oyuna dahil oldu.
59. dakika: Sağ kanattan gelişen atağımızda Aykut'un pasında topla buluşan Adrian, ceza alanı içinden şutunu çekti ama top farklı şekilde dışarıya gitti.
58. dakika: Bir başka Apollon atağında sağ kanatta topla buluşan Konstantinou, Sol Bamba'dan sıyrılamadı.
57. dakika: Orta alanda gerçekleşen ikili mücadelede rakibine sert bir faul yapan Jose Bosingwa, sarı kart gördü.
56. dakika: Çok etkili gelişen atağımızda Adrian, sağ kanattan ceza alanına girip kale sahasına yerden ortasında savunma son anda topu kornere gönderdi.
55. dakika: Temsilcimiz sol kanattan üst üte iki atak girişiminde bulundu ama savunma toplara müdahale etti.
54. dakika: Grubun diğer maçında Lazio, Legia Warszawa karşısında 1-0 öne geçti.
52. dakika: Bu kez sağ kanattan gelişen ev sahibi ekibin atağında Alexandros Konstantinou, Bamba'dan sıyrılmak isterken yerde kaldı ve karar serbest vuruş.
51. dakika: Apollon Limassol yarı alanında gerçekleşen ikili mücadelede Olcan Adın, rakibinin sert müdahalesiyle yerde kaldı ve karar serbest vuruş.
50. dakika: Sol kanattab gelişen Apollon atağında Papoulis, ceza alanına girdi ama savunmamız topu kornere gönderdi.
48. dakika: Sol kanattan gelişen atağımızda Malouda, rakipleryle beraber son çizgiye kadar indi ama topu oyun alanı içinde tutamadı.
47. dakika: İkinci yarının ilk etkili atağı Trabzonspor'dan geldi. Ceza sahası sol çaprazına atılan topta Malouda, dar açıdan şutunu çekti ama top üstten dışarıya gitti.
46. dakika: Karşılaşmanın ikinci yarısı Trabzonsporlu oyuncuların vuruşuyla başladı.
MAÇTA İLK YARI ÖNEMLİ DAKİKALAR
Trabzonspor'un rakibine göre üstün olduğu ilk yarıda Apollon Limassol, 18. dakikada Gaston Sangoy'un penaltıdan attığı golle 1-0 öne geçti ama 19. dakikada Florent Malouda skora dengeyi getirdi ve ilk yarı 1-1 sona erdi.
45. dakika: İlk yarının sonuna 1 dakika ilave edildi.
39. dakika: Sol kanattan gelişen Apollon atağında Vasiliou, son çizgiye kadar indi ama savunmamız geçit vermedi.
37. dakika: Ev sahibi ekipte Sangoy, orta alanda buluştuğu topu ceza alanına gönderdi ama top doğrudan kalecimiz Onur'da kaldı.
35. dakika: Trabzonspor oyuna iyice ağırlığını koymuş durumda. Malouda, rakip ceza alanına rakiplerinden sıyrılıp girdi ve ceza alanı içinde de üç rakibinden sıyrılıp kale sahasına topu çevirdi ama top herkesi aştı.
33. dakika: Sağ kanattan hızlı kullanılan köşe vuruşunda Malouda, ceza alanına ortasını yaptı ama kale sahası içinde kaleci topu yumruklayarak uzaklaştırdı.
32. dakika: Atak yönüne göre sağ kanattan kullanılan köşe vuruşunda ceza alanı uzak noktasına yapılan ortada Aykut'un kafa vuruşu yandan dışarıya gitti.
30. dakika: Lazio ve Legia Warszawa arasında oynanan grubun diğer maçında 0-0'lık beraberlik devam ediyor.
29. dakika: Gelişen Apollon atağında Abraham, Sol Bamba'dan sıyrılıp sol çaprazdan ceza alanına girer girmez şutunu çekti ama Onur topa müdahale etti.
28. dakika: Bu kez gelişen Apollon atağında sol kanattan ceza alanına yapılan ortada Abraham topu kontrol etti ama son anda Mustafa topa ayak koydu ve Aykut'un ters vuruşunu kaleci Onur kontrol etti.
27. dakika: Orta alanda gerçekleşen ikili mücadelede Abraham, Colman'a sert bir faul yaptı ve karar serbest vuruş.
26. dakika: Sağ kanattan Bosingwa'nın uzun kullandığı taç ataşında ceza alanı içinde topla buluşan Malouda'nın sert şutu üstten dışarıya gitti.
25. dakika: Sağ kanattan gelişen atağımızda Olcan, rakibinden sıyrılmak isterken yerde kadı ve karar serbest vuruş.
23. dakika: Bir başka Apollon atağında Stylianou, sağ kanattan son çizgiye kadar indi ama Zokora, çok iyi bir savunma yaptı ve top dışarıya gitti.
21. dakika: Gelişen Apollon atağında sağ kanattan ceza alanına yapılan ortada Abraham'dan önce savunmamız topa müdahale etti..
20. dakika: Hiç beklemediğimiz bir anda penaltı golüyle geriye düştük ama Malouda'yla beraberliği yakaladık.
18. dakika: GOL! Malouda. Sağ kanattan gelişen atağımızda Olcan Adın, ceza alanına ortasını gönderdi ve gelen topa iyi yükselen Malouda, güzel bir kafa vuruşuyla topu ağlara gönderdi.
17. dakika: GOL! Sangoy. Apollon öne geçti.. Penaltıda Sangoy'un vuruşu ağlara gitti..
16. dakika: Gelişen atağımızda sol kanatta topla buluşan Aykut, pasını Malouda'ya verdi. Malouda'nın ceza alanına ortasını savunma yakın direkte karşıladı.
15. dakika: Etkili gelişen Apollon atağında Abraham, ceza yayındaki Gullon'a pasını verdi. Gullon'un gelişine plase vuruşu üstten dışarıya gitti.
13. dakika: Apollon, savunmamızın arkasına çok fazla uzun top gönderiyor. O pozisyonlardan birisinde top kalecimiz Onur'da kaldı.
12. dakika: Etkili gelişen atağımızda Adrian, sol kanattan son çizgi yakınlarından ceza alanına ortasını yaptı ama savunma topa müdahale etti.
10. dakika: Savunmamızın arkasına atılan ara pasında Aykut, son anda rakibinden önce araya girerek topu uzaklaştırdı.
9. dakika: Gelişen Trabzonspor atağında sol kanatta topla buluşan Adrian, ceza alanı uzak noktasındaki Henrique'ye pasını attı ama savunma Henrique'ye geçiş izni vermedi.
8. dakika: Rakip savunmandan Trabzonspor ceza alanına gönderilen uzun top savunmamızın kontrolünde kalecimiz Onur'da kaldı.
7. dakika: Trabzonspor, maçın başındaki Apollon baskısını şu için azaltıp oyuna ortak olmaya başladı.
6. dakika: Hızlı gelişen Apollon atağında Konstantinou'ya faul yapan Aykut Demir, sarı kart gördü.
5. dakika: Bu kez gelişen atağımızda Olcan, topu sağ kanattan ceza alanı yakınlarına kadar taşıyıp Henrique'yle duvar pası yaptı ama savunma araya girdi.
3. dakika: Sağ kanattan gelişen Apollon atağında Papoulis, Zokora'dan sıyrılıp ceza alanına ortasını gönderdi ama savunmamız topu uzaklaştırdı.
2. dakika: Apollon Limassol, maçın hemen başında Trabzonspor yarı alanından hafif sağ çaprazdan serbest vuruş kullandı. Ceza alanına yapılan ortada Zokora topa mücadahale etti ve topu taca gönderdi.
1. dakika: Karşılaşma ev sahibi ekibin vuruşuyla başladı. Trabzonspor'a başarılar diliyoruz.

APOLLON: Vale, Merkis, Dananae, Karapidi, Gullon, Robert, Vasiliou, Hamdani, Roberto, Sangoy, Papaulis
TEKNİK DİREKTÖR: Christakis Christoforou

TRABZONSPOR: Onur, Bosingwa, Aykut Demir, Bamba, Mustafa Yumlu, Adrian, Zokora, Colman, Malouda, Olcan, Henrique
TEKNİK DİREKTÖR: Mustafa Akçay

MAÇTAN NOTLAR:

AKÇAY'DAN BÜYÜK REVİZYON
Trabzonspor Teknik Direktörü Mustafa Akçay, Apollon Limassol maçında daha önceden Avrupa Ligleri'nde mücadele etmiş futbolcuları sahaya sürmeyi tercih etti. Teknik direktör Akçay, bu sezon hiçbir maçta görevlendirmediği Souleymane Bamba'yı sürpriz bir şekilde ilk 11'de sahaya sürerken, sol bek olarak ise stoper Aykut Demir'i görevlendirdi. Akçay, yeni transfer Jose Bosingwa'yı ise beklenildiği gibi 11'de sahaya sürdü. Akçay, daha önceki maçlarda solbek olarak görevlendirdiği Olcan'ı sağ açık olarak görevlendirdi. Akçay'ın sahaya sürdüğü 11'de 7 yabancı futbolcu bulunurken, takımla birlikte Güney Kıbrıs Rum Kesimi'ne getirilen Kadir Keleş ve Fatih Öztürk ise 18 kişilik kadroya giremedi. Bordo–mavili takımda cezası sona eren Arjantinli futbolcu Gustavo Colman da maçta ilk 11'de sahaya çıktı.

RUM TARAFTARLARDAN YUNAN BAYRAĞI
Trabzonspor'un Apollon Limassol ile oynadığı maçı izleyen Rum taraftarlar maçta Güney Kıbrıs Rum Kesimi bayrağından çok Yunanistan bayrağı açtı. Tribünlerde az sayıdaki Kıbrıs Rum Kesimi bayrağı dikkat çekerken, Rum taraftarlar kale arkasında ise, "Burada sadece biz varız" pankartı açarak Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nden gelen Türk taraftarlara gönderme yaptı. Zaman zaman iki takım taraftarları arasında sözlü atışmalar yaşandı ve ortam da gerildi. Kale arkasında bulunan Rum taraftarların tamamen üstlerindeki t-shirtleri çıkararak takımlarına destek vermesi de dikkat çekti. Maç öncesi bordo–mavili futbolcular sahaya çıkarken Rum taraftarların bazıları futbolculara sözlü sataşma da bulundu. Takımlar sahaya seronomi için çıktığında ise futbolcuların arkasında kalan tribünde dev bir Yunanistan bayrağı açıldı. Statta bulunan direklerde de Güney Kıbrıs Rum Kesimi bayrağı yerine Yunanistan bayrağı asılırken, direklere Türkiye Cumhuriyeti Bayrağı asılmadı.

TÜRK TARAFTARLAR YALNIZ BIRAKMADI
Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nden gelen futbol severler ile Türkiye'den gelen bordo–mavili taraftarlar kale arkası tribününde kendilerine ayrılan yeri doldurdu. Taraftarlar maçta Türk bayrağı açarak, Trabzonspor lehine tezahüratlarda bulundu. Trabzonspor'a Galatasaray ve Beşiktaş formalı taraftarlar da destek verdi.

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 11:53

İLGİLİ HABERLER