Spor
  • 17.4.2021 20:27

Trabzonspor 90+6’da yıkıldı! Üst üste 4’üncü beraberlik…

Süper Lig'in 35. haftasında Trabzonspor sahasında ağırladığı Hatayspor ile 1-1 berabere kaldı. Bordo mavililer 22'de Djaniny ile öne geçti. Uzatmalarda Uğurcan'ın kurtardığı penaltı VAR incelemesi sonrası tekrarlatıldı. Hatayspor Boupendza'nın penaltı golüyle 1 puanı aldı.

Şenol Güneş Spor Kompleksi’nde ligin flaş takımlarından Hatayspor’u ağırlayan Trabzonspor sahadan 1-1’lik beraberlikle ayrıldı. Ligde oynadığı son 3 maçta berabere kalan ve 6 puan kaybeden bordo mavililer üst üste 4’üncü maçında da 1 puana razı oldu.

22’inci dakikada orta sahada kazandığı topu ceza sahası içine kadar süren Djaniny sert ve etkili bir şutla topu ağlara gönderdi ve takımını 1-0 öne geçirdi.

İkinci yarıda çok sert mücadelelerin yaşandığı maçta Hatayspor hücumu, Trabzonspor savunmasına diş geçiremedi. Aradığı fırsatları bulamayan konuk ekip verdiği kontra atak fırsatlarını kalecisi ile savuşturdu.

UĞURCAN KURTARDI VAR TEKRARLATTI

Maçın uzatma dakikalarında Hatayspor’un golcüsü Boupendza bordo mavililerin ceza sahası içinde Baker’ın yaptığı müdahale ile yerde kaldı.

Mücadelenin hakemi Zorbay Küçük tereddütsüz penaltı noktasını gösterdi. Bordo mavililerin kalecisi Uğurcan Çakır, Diouf’un kullandığı penaltıyı ayaklarıyla çıkardı. Ancak VAR’dan ceza sahasına giren oyuncular olduğu yönünde bir uyarı gelince atış tekrarlatıldı.

90+6’da bu kez penaltı noktasına gelen Boupendza topu ağlara göndermeyi başardı ve beraberliği sağladı. Maçın son dakikalarında yediği golle büyük bir şok yaşayan Trabzonspor son dakikalarda galibiyet için yüklense de üstünlük sayısını bulamadı. Abdullah Avcı yönetiminde son 7 maçtan sadece 1 galibiyet çıkarabilen Karadeniz ekibi şampiyonluk yolunda çok derin yara aldı.

Bu sonucun ardından Trabzonspor puanını 59’a çıkarırken Hatayspor ise 50 puan yaptı. Trabzonspor gelecek hafta deplasmanda Galatasaray ile karşılaşacak, Hatayspor ise Antalyaspor’u ağırlayacak.

İLK 11’DE 4 FARKLI İSİM

Trabzonspor Teknik Direktörü Abdullah Avcı, ligde son oynanan Çaykur Rizespor maçına göre Atakaş Hatayspor karşısında ilk 11de 4 değişikliğe gitti. Avcı, savunmada Hüseyinin yerine Serkana, cezalı Hugonun yerine Hosseiniye, hücum hattında Yunusun yerine sakatlıktan dönen Nwakaemeye ve Flavionun yerine de Yusufa görev verdi.

SERKAN ASAN FORMASINA KAVUŞTU

Trabzonsporda son olarak 29uncu haftadaki Aytemiz Alanyaspor karşılaşmasında ilk 11de forma giyen ve sonraki 5 maçta yedek kulübesinde oturan genç sağ bek oyuncusu Serkan Asan, Hatayspor maçıyla formasına kavuştu. Teknik direktör Abdullah Avcı, bu mücadelede Serkana ilk 11de görev verdi.

ABDÜLKADİR ÖMÜR 14, KAMİL AHMET 8 MAÇ SONRA KADRODA

Trabzonsporda Süper Ligin 19uncu haftasındaki İttifak Holding Konyaspor karşılaşmasında sakatlanan ve tedavi sürecini tamamlayan Abdülkadir Ömür, 14 maç aradan sonra Atakaş Hatayspor karşılaşmasının kadrosunda yer aldı. Son olarak 25inci haftadaki Medipol Başakşehir karşılaşmasında forma giyen ve daha sonra antrenmanda sakatlanan Kamil Ahmet Çörekçi ise 8 maç sonra takıma geri döndü. İki oyuncu da sakatlıklarının ardından Hatayspor maçında yedek kulübesinde yer aldı.

Süper Lig: Trabzonspor: 1 - Atakaş Hatayspor: 1 (Maç sonucu)

Maçtan dakikalar (İlk yarı)

45. dakikada Rayane Aabid'in ortasında ceza sahası içinde Diouf'un kafa vuruşunda meşin yuvarlak az farkla auta çıktı. Hakem ilk yarının son düdüğünü çaldı.

22. dakikada Bakasetas'ın indirdiği topla birlikte rakiplerinden sıyrılarak sol çaprazdan ceza sahası içine giren Djaniny'in vuruşunda meşin yuvarlak kaleci Munir'in üstünden ağalarla buluştu. 1-0

9. dakikada Pablo'nun ortasında ceza sahası içinde Diouf'un kafa vuruşunda meşin yuvarlak kaleci Uğurcan Çakır'da kaldı.

Maçtan Dakikalar (İkinci yarı)

76. dakikada Diouf'dan seken topu ceza sahası içinde önünde bulan Kamara'nın vuruşunda meşin yuvarlak üstten auta çıktı.
77. dakikada Yusuf Sarı, sahasından aldığı topla birlikte rakiplerinden sıyrılarak ceza sahası içine girdi. Yusuf'un ayağının içiyle vuruşunda meşin yuvarlak kaleci Munir'de kaldı.
88. dakikada Trabzonspor'un sol taraftan kullandığı korner atışında ceza sahasında Berat Özdemir'in vuruşu auta gitti.
90. dakikada Flavio'nun ceza sahası içinde Boupendza'yı düşürmesi sonucu hakem Zorbay Küçük penaltı noktasını gösterdi.
90+4. dakikada penaltı atışını kullanan Diouf'un vuruşunda meşin yuvarlak kaleci Uğurcan Çakır'dan döndü. Dönen topu savunma oyuncuları uzaklaştırdı. Ancak VAR'a giden hakem Zorbay Küçük atışın tekrarlanmasını istedi.
90+6. dakikada penaltı atışında topun başına bu kez Boupendza geçti. Bu oyuncunun vuruşunda meşin yuvarlak kaleci Uğurcan Çakır'ın solundan ağalarla buluştu. 1-1

Stat: Medical Park
Hakemler: Zorbay Küçük, Ali Saygın Öğel, Mustafa Sönmez
Trabzonspor: Uğurcan, Serkan Asan, Edgar le, Hosseini, Marlon, Abdulkadir Parmak (Flavio dk. 67), Baker, Bakasetas, Yusuf Sarı (Kamil Ahmet Çörekçi dk. 88 ?), Nwakaeme (Berat Özdemir dk. 78), Djaniny (Abdulkadir Ömür dk. 89 ?)
Yedekler: Erce, Hüseyin, Atakan, Ahmetcan, Faruk Can, Berat, Safa Kınalı
Teknik Direktör: Abdullah Avcı
Atakaş Hatayspor: Munir, Popov, Yusuf Abdioğlu (Billong dk. 85 ?), Pablo, Katranis, Ribeiro (Muhammed Mert dk. 69), Rayane Aabid (Akomadi dk. 85 ?), Kamara (Burak dk. 88 ?), Adama Traore, Boupendza, Diouf
Yedekler: Akın, Ekrem, Sackey, Mesut Çaytemel, Abdurrahman Canlı,
Teknik Direktör: Ömer Erdoğan
Goller: Djaniny (dk. 22) (Trabzonspor), Boupendza (dk. 90+6 pen.) (Hatayspor)
Sarı kartlar: Bakasetas, Baker, Abdulkadir Parmak, Yusuf Sarı, Abdullah Avcı (Trabzonspor), Pablo, Ribeiro, Yusuf Abdioğlu, Traore (A. Hatayspor)

Güncellenme Tarihi : 17.4.2021 23:58

İLGİLİ HABERLER