Spor
  • 31.3.2016 23:27

Trabzonspor’a iki futbolcudan şok

Trabzonspor’dan ayrılan Constant ve Belkalem, paraları zamanında ödenmediği için TFF’ye başvurdu. Eğer ceza gelirse, Bordo-Mavililer kulüp lisansı alamayacak. Bunun anlamı; transfer yasağı, kadrodaki oyuncularla sözleşme yenileyememe ve Avrupa kupalarına katılamama…

Trabzonspor’un geçtiğimiz Kasım ayında sözleşmesini fesh ettiği Kevin Constant ile Watford’dan kiralık olarak geçen sezon forma giyen Essaid Belkalem’in ödenmeyen paraları, kulübün başına sonunda iş açtı. Fanatik gazetesinin haberine göre; İki futbolcunun yasal temsilciliğini yapan Christos Siopidis, Constant’ın 2.1 milyon Euro, Belkalem’in de 100 bin Euro alacağının ödenmediği gerekçesiyle bugün Türkiye Futbol Federasyonu’na başvuruda bulundu. TFF’nin vereceği sürede eğer Bordo-Mavili yönetim parayı yatırmazsa, kulübe UEFA ve uluslararası maçlara katılmak için gerekli olan lisans verilmeyecek.

‘BANKA KREDİSİYLE GELECEK KURTARILMAZ’

Bunun başka bir anlamı da, Trabzon cezayı alması halinde transfer yapamayacak ve kadrosundaki oyuncularla yeni sözleşme yapamayacak.

Kulübün kendisiyle yeniden ödeme planı hakkında anlaştığı haberlerinin gerçeği yansıtmadığını vurgulayan Siopidis, “Zaten kaç aydır gerekli tüm kolaylığı yaptık. 6 milyon Euro’luk rakamı 2.5 milyona (Sadece 400 bin Euro’su ödendi) çektik! FIFA da şu anda gerekli dosyalara sahip. Bu işin daha çabuk sonuçlanması adına direkt TFF ile temas kurdum. Trabzonspor, sadece bankadan alacağı kredi ile geleceğini kurtarmaya çalışıyor. Bu çok büyük bir hata” ifadelerini kullandı.

Güncellenme Tarihi : 14.5.2016 20:46

İLGİLİ HABERLER