Spor
  • 14.5.2004 00:16

TRABZONSPOR BAŞKANI GALATASARAY'I BOMBALADI

MEHMET CİNEMRE
İSTANBUL - Trabzonspor Kulübü Başkanı Atay Aktuğ ligin bitimine bir hafta kala Trabzonspor ve Galatasaray hakkında çarpıcı açıklamalarda bulunurken, gelecek yıl ise açık ara şampiyon olacaklarını iddia etti.


Geçtiğimiz hafta Galatasaray ile oynanan karşılaşmayı değerlendiren Aktuğ, "Galatasaray bize karşı ikinci yarıda hiç oynamadığı kadar iyi futbol oynadı. Galatasaray söylendiği kadar iyi değildi. Biz kötüydük. Bizim pozisyonlarımız çok daha fazlaydı. 4-2 lik sonuç bizim açımızdan çok korkunç bir sonuçtu" dedi.


Trabzon'da Galatasaray takımına yıllardır sempati olduğunu ve bunun nedenlerinden birinin İdmanocağı Kulübünün renklerinin sarı-kırmızı olmasından kaynaklandığını ifade eden Başkan Aktuğ, "Fakat artık Galatasaray karşılaşmasından sonra bu sempati kalktı. Fenerbahçe'ye bakış açımız artık Galatasaray içinde geçerlidir" dedi.


Trabzonspor taraftarlarına methiyeler dizen Aktuğ, "Geçtiğimiz maçlarda kazandığımız maç sonrası takımımız yuhalanırdı. Fakat Galatasaray karşılaşmasında takımımız sahadan mağlup ayrıldı, fakat taraftar takımı alkışladı. Demek ki tribündede bazı şeyler düzeldi" diye konuştu.
Aktuğ, Konyaspor'a ligin ilk yarısında mağlup oldukları ilk mücadelenin kendileri adına hayırlı olduğunu belirterek, "O karşılaşma bize bazı şeylerin yanlış gittiğini gösterdi. Bu zamana kadar gelmemiz belkide o maç ile başladı. Çünkü o maçtan sonra teknik adam değiştirdik ve bu dönemlere geldik. Galatasaray'a yenilmemizde oyuncularımıza iyi bir ders oldu. Artık böylesi maçların havasını iyi özümsemeliyiz" diye konuştu.


Trabzonspor camiasında küskünlüklerin sona erdiğini ifade eden Başkan Aktağ, "Camia bizim dönemimizde birleşti ve küskünlükler sona erdi. Bu Trabzonsporun yıllardır özlediği bir tablodur" dedi. Gelecek yıl açık ara Şampiyon olacaklarını iddia eden Aktuğ, "Transferde de titiz davranacağız. Takımımıza direk oynayacak 3 oyuncu dahil edeceğiz. Ayrıca sözleşmesi bitmeyen uyuncularla kulüpleri izin vermeden görüşmeyeceğiz. Trabzonspor'da oynamak isteyen oyuncuları transfer edeceğiz. Para konusunda problemimiz yok. 6-7 milyon dolar borcumuz var. Transfer de problem yaşamayacağız. Geniş bir kadroya ihtiyacımız var. Ekonomik açıdan en rahat kulüplerden biriyiz. Romaschenko ile oturup konuşacağız. Koşullarımızı kabul ederse kalmasından yanayız" dedi.


Teknik Direktör Ziya Doğan ile ilgili olarak görüşlerini açıklayan, Aktuğ, "Hocamız teknik direktörlük döneminde kupa kazanamamıştı. Fakat bizimle bu başarıya ulaştı. Ziya Hoca bize benziyor. Oda hırslı ve iddialı" diye konuştu.


İkinci yarının ortalarından sonra lige 'Şaibeli' yakıştırması yapanlara hayret ettiğini belirten Trabzonspor Başkanı Atay Aktuğ, "Teşvik primi alan oyuncunun galibiyet için aldığı parayı mağlubiyet içinde alabileceğini düşünüyorum. Teşvik primini ahlaki bulmuyorum. Kulübün kendisi oyuncularına prim verebilir. Ama başka bir kulüp nasıl olurda farklı takımın oyuncusuna prim teklif eder?" dedi.

Güncellenme Tarihi : 16.3.2016 22:12

İLGİLİ HABERLER