Spor
  • 9.5.2013 17:26

Trabzonspor Başkanlığına 5. aday

TRABZONSPOR’da 25–26 Mayıs’ta yapılacak Olağanüstü Kongre öncesinde 20 yıl önce kulüpte yöneticilik yapan Metin Atasoy da başkan adaylığını açıkladı.

Atasoy, kulüben 250 milyon TL borcu bulunduğunu, kasasında hiç para kalmadığını savunurken şöyle dedi:

"Tüm gelirler 2015 sonuna kadar temlik altında. Trabzonspor bütçe yapamıyor. Trabzonspor’un aktifinde sadece kazandığı maçlardan aldığı para oluyor. Bankalar da kredi teminatı olarak bunu kabul etmiyor. UEFA kriterleri 'Demokles’in kılıcı' gibi ortada duruyor. Son 8 yılda yöneticilerin Trabzonspor’a borç olarak verdiği rakam 1 milyon 800 bin lira. Oysa bütçe 100 milyon lira civarında. Sayın Başkan’a hakkımı helal etmeyeceğim. Hangi düşünce ve sorumluluk anlayışıyla bu duruma getirdiler kulübü? Kulüpte 20 yıl önce de aynı insanlar vardı. Kimlikleri değiştiremediğiniz sürece sistemleri değiştiremezsiniz. Yerimizi bir an önce çağdaş ve enerjik bir nesle teslim etmek için yola çıktık. İlk hedefimiz Trabzonspor’u ufku geniş bir jenerasyonu devretmektir. 100 kişilik gençlik parlamentosu kuracağız. Eski ve yeni yöneticiler, eski başkanların katkılarıyla Trabzonspor senatosu kuracağız."

"KAZIM KOYUNCU TRİBÜNÜ KURACAĞIZ"

Ekibiyle birlikte ipi göğüsleyeceğine inandığını ileri süren Metin Atasoy, Trabzonspor'un bu yıl karşılaştığı kaosun bir daha yaşanmaması gerektiğini söyledi. Karşılaşılan sıkıntıların futbolculardan kaynaklanmadığını ifade eden Atasoy, "Akyazı stadı Trabzonspor için yapılıyorsa kulüp bunun bir yerinde mutlaka olmalıdır. Trabzonspor’u yönetme şansına sahip olursak da Hüseyin Avni Aker Stadyumu’nun yıkılmaması için elimizden geleni yapacağız. Tribünlere büyük firmaların adını değil, intihar eden taraftarımız Mehmet Dalman’ın ve müziğin büyük ustası Kazım Koyuncu’nun isimlerini vereceğiz" diye konuştu.

"O KUPA GELECEK"

Metin Atasoy, Trabzonspor’un şampiyonluğunun çalındığını iddia ederken şöyle konuştu:

"Çocuklarımızın gururu rencide edildi. Birileri bunu örtbas etmeye çalıştı. Hiçbir siyasi yanım yok. Bu konuda nereye kadar mücadele edebilirsek oraya kadar gideceğiz. Şampiyonluğumuzu siyaseten ve hukuken isteyeceğiz. Eğer barış istiyorsanız bu kupa Trabzonspor’un müzesinde olmalıdır. O kupa bu şehre ya gelecek ya gelecek."

Metin Atasoy’un basın toplantısına Muhittin Öztürk, Salih Alpaslan, Erdal Atalay, Süleyman Atal başta olmak üzere bir çok eski yönetici de katılarak destek verdi. Trabzonspor’da daha önce İbrahim Hacıosmanoğlu, Muharrem Usta, Hakan Kulaçoğlu ve Emre Aksoy da başkan adaylıklarını açıklamıştı.

 

DHA

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 15:30

İLGİLİ HABERLER