Spor
  • 6.5.2013 13:26

Trabzonspor başkanlığına bir aday daha!..

İBRAHİM Hacıosmanoğlu, Trabzonspor'a başkan aday olduğunu açıklarken, "2010-2011 sezonu şampiyonluk kupasını almanın yöntemini ve emek hırsızlarını bertaraf etmenin yöntemini biliyoruz" dedi.

1967 yılında kurulan Trabzonspor 70’li yıllardan sonra başkaldırının öncüsü olmuş, 10 yıl gibi kısa süreye 6 şampiyonluk sığdırdığını belirten Hacıosmanoğlu, "Trabzonspor, ne yazık ki o başkaldırıyı devam ettiremedi, adaletsiz gücün yanında görünür gibi durumlar sergiledi. Elimizden 4 şampiyonluğun çalınmasına meydan verdik. Özümüze dönersek Trabzonspor gücün karşısında durdukça istediğini almıştır."

Hacıosmanoğlu, Trabzonspor’un köklü değişime ve kurumsallaşmaya ihtiyacı olduğuna işaret ederek de şunları söyledi:

"67’inci kongremizi yapıyoruz. Aynı ruhu canlandırabiliriz, aynı efsaneyi tekrar ayağa kaldırabiliriz. Yıllardan beri Trabzonspor’un köklü bir değişime ihtiyacı olduğunu, bu değişim gerçekleştirdikten sonra kalıcı başarılar sağlayabileceğimizi söyleyip duruyoruz. Ama göreve gelen yeni yönetimler bunu değil, 'Günü nasıl kurtarırız?'  hesabıyla meşgul olmuşlardır. Trabzonspor’un eski günlerine dönebilmesi için kendi içindeki yapılanmayı tamamlaması lazım. Dünyayı yeniden keşfetmeye gerek yok. Dünya kulüplerinin nasıl yönetildiği ortadadır. Trabzonspor’un kurumsallaşması gerekiyor diyoruz ama amatörce yönetiliyoruz. Nasip olur da başkan olursak bu konuda çalışmalarımız var."

"TRANSFER POLİTİKASI KULÜBÜN POLİTİKASI OLACAK"

Sportif direktör sistemini getireceklerini kaydeden Hacıosmanoğlu, bu konuda şöyle konuştu:

"Transferlerin başkan tarafından yapılması toplumda yanlış algılamaya sebebiyet veriyor, sahada mücadele edecek kadro kurulamıyor. Aslında bu profesyonellerin işi. Bizim de bir sportif direktörümüz olacak. Kulübün politikası olacak. İşten anlayanlar bu işi yapacak. Transfer politikası kulübün politikası olacak. Arkadaşlar hem yurt içinde hem yurt dışında Trabzonspor bünyesine uygun olacak yetenekleri araştıracak."

"EMEK HIRSIZLARI RADAR SİSTEMİNE TAKILDI"

Türk futbolunun temizliğe ihtiyacı olduğunu dile getiren Hacıosmanoğlu, "Bunun öncüsü Trabzonspor olur. Türkiye’de emeklerin çalındığı bir sistem var, emek hırsızları var. Emek hırsızları radar sistemine takıldı. Başkan olursam, emek hırsızlığı ile mücadele edeceğiz. Bunar sanıldığı kadar büyük insanlar değil. Sadece güzide kulüpleri kullanan insanlar" diye konuştu.

KUPANIN ALINMA YÖNTEMİNİ DE BİLİYORUZ

Kupayı İstanbul’dan alarak üstü açık otobüsle Trabzonspor müzesine getireceklerini ifade eden Hacıosmanoğlu konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Trabzonspor’un başkanı her kim olursa olsun, hiçbir güce boyun eğmeden, alın teri olan şampiyonluk kupasını Trabzonspor’un müzesine koymak zorundadır. Allah bize nasip ederse kupa gelecek, adalet yerini bulacak. Kupanın alınma yöntemini de, emek hırsızlarını bertaraf etmenin yöntemini de biliyoruz. Bu kupayı İstanbul’da alacağız, oradan da üstü açık otobüsle kemençe horon ekibiyle boğaz köprüsünü istila edeceğiz. Horon eşliğinde otobüsle tüm Karadeniz şehirlerini dolaşa dolaşa o kupa Trabzonspor müzesine gelecek."

İbrahim Hacıosmanoğlu, son olarak başkan olması halinde sportif direktörlüğe Trabzonspor'un eski futbolcusu Fatih Tekke'yi getireceğini söyledi.

 

DHA
 

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 15:36

İLGİLİ HABERLER