Spor
  • 17.5.2013 13:55

Trabzonspor’da başkan adaylarına sert eleştiri

Trabzonspor Mehmet Ali Yılmaz Tesisleri’nde gazetecilerin sorularını cevaplayan Yener, Sadri Şener yönetiminin 5 buçuk yıllık süre içerisinde çok sayıda başarılara imza attığını kaydederek, "Önümüzde bir kongre süreci var. Maalesef bu kongre sürecinde başkan adayları başkanlık yarışından öte Trabzonspor’u kötüleme veya Sadri Şener ve yönetimini kötüleme yarışına girdiler. Bugüne kadar hiçbir kongre öncesinde görmediğimiz bir tablo oluştu. Şunu öncelikle söyleyeyim, Trabzonspor’un camiasına taraftarlarına bu karamsarlığı enjekte etmek veya taraftarları karamsarlığa sürüklemek hiç kimsenin hakkı değil. Geçmişe dönüp baktığınızda 5 buçuk yıl boyunca Trabzonspor’un sportif başarılarına bir bakalım. 2010-2011 yılında henüz kupamızı müzemize koymadığımız Türkiye ligi şampiyonluğu var. Arkasından Trabzonspor tarihinde ilk kez şampiyonlar ligi oynadı ve ilk kez oynadığı şampiyonlar liginde de UEFA ligine devam etme şansı yakaladı. Yine bu 5 buçuk yıllık süre içerisinde bir kez Ziraat Türkiye Kupası’nı kazandı. Yine bu süreçte süper kupayı kazandı. Bu süreçte hep Avrupa’da oldu. Maalesef öyle bir tablo oluşturuldu ki Trabzonspor sportif olarak başarısız görülüyor. Trabzonspor ilk defa Türkiye’de futbol akademisini kuran kulüp. Bugün tahmin etmiyorum ki başkan adaylarımızın hiç biri takımın alt yapısına girip Trabzonspor’da yapılanları görsünler ama eleştirmek herhalde işin en kolay yönü" dedi.
Sadri Şener’in en zor döneminde kulübe 8 milyon dolar hibe ettiğini söyleyen Yener, "Ama maalesef bir başkan adayı çıkıp ben Sadri Şener’e hakkımı helal etmem diyor. Hangi Sadri Şener’e Trabzonspor’a en zor zamanında ekonomik yönden kendisinin de en zor günler geçirdiği dönemde bugünkü parayla 8 milyon doları hibe eden Sadri Şener’e mi? Trabzonspor’da en uzun dönem başkanlık yapan, en uzun dönem yöneticilik yapan ve kulüp tarihinde bu kadar başarılı olan Sadri Şener’e mi hakkımı helal etmiyorum? Kendisinin bugüne kadar Trabzonspor’a ne katkısı oldu. Bazı şeyleri söylerken insan biraz düşünür. Yazık, Trabzon’u bu kadar eleştirmek insanlara bu kadar hizmet edenleri eleştirmek Trabzonspor camiası herhalde bunları hoş karşılamayacaktır" şeklinde konuştu.

"Şike sürecinden tertemiz çıktık"
Sadri Şener’e dönmesi konusunda çok yoğun baskının olduğunu vurgulayan Şener, "Sayın Sadri Şener’e çok yoğun baskı var tekrar dönmesi konusunda. Kendisi zaman zaman telefonlarını kapatmak zorunda kalıyor. Camia tekrar Sadri Şener’in aday olmasını ve göreve geri dönmesini istiyor. Yeni bir liste yapıp bu seçimlere katılmasını istiyor. Tabii bu konuda karar verecek olan sayın Sadri Şener’dir. Ancak ben de bir Trabzonspor taraftarı olarak, yönetici olarak değil, bugüne kadar yaptıkları hizmetleri de göz önünde bulundurarak sayın Sadri Şener’in göreve devam etmesini arzu ederim, isterim. Trabzonspor’un başarısı hepimizin gururu olur. Ancak Trabzonspor’u bu şekilde yermek, battı, gidiyor, gitti şeklinde söylemek yanlış. Herkes yapacakları projeleri söylesin. Şike sürecini yaşadık. Trabzonspor tarihinde bir çok kulübün alnına şike lekesi sürülmesine rağmen bu süreçten tertemiz çıkmıştır. Bunları yapan Sadri Şener ve yönetimidir. Ne olur insaflı olalım, eleştirmeyelim, katkı yapalım. Trabzonspor’a katkı yapanları, hizmet edenleri de yüceltelim. Önemli olan Trabzonspor’da birliktir, bütünlüktür, bir arada en iyi şekilde kongreye gitmektir" dedi.
Fenerbahçe ile oynanacak olan Ziraat Türkiye Kupası final maçını da değerlendiren Yener, "Galatasayar maçı bizim için derbi maçı olması nedeniyle çok önemli ancak bizim aklımızdaki tek maç Fenerbahçe ile oynayacağımız Ziraat Türkiye Kupası maçı. Bu maçı kazanıp 9. kez kupayı müzemize getirmek istiyoruz. Umarım futbolcu arkadaşlarımız sahada en iyi mücadeleyi verip Ankara 19 Mayıs Stadın’dan kupayı Trabzon’a taşıyacaklardır" dedi.
(İHA)

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 15:15

İLGİLİ HABERLER