Spor
  • 21.8.2019 20:24

Trabzonspor Daniel Sturridge bombasını patlattı

Trabzonspor, İngiliz futbolcu Daniel Sturridge'in transferinde mutlu sona ulaştı. Bordo mavililer önceki gün görüşme için Trabzon'a getirdiği İngiliz golcü ile 3 yıllık sözleşme imzaladı.

Son dakika: Daniel Sturridge Trabzonsporda

Trabzonspor Kulübü transferi KAP bildirirken, yıldız futbolcunun alacağı ücrette belli oldu. İşte KAP açıklaması:

Son dakika: Daniel Sturridge Trabzonsporda

"Şirketimiz, Serbest statüde bulunan profesyonel futbolcu Daniel Sturridge ile bir yılı opsiyonlu olmak üzere üç yıllık anlaşma sağlamıştır.

Yapılan anlaşmaya göre futbolcuya;
- 2019-2020 sezonu için 1.500.000.-euro garanti ücret,
- 2020-2021 sezonu için 1.500.000.-euro garanti ücret,
- Opsiyon dönemi olan 2021-2022 sezonu için 1.500.000.-euro garanti ücret ödenecektir.

Şirketimiz ayrıca, Serbest statü hakkını elinde bulunduran ve dolayısıyla herhangi bir bonservis ödemesi yapılmayacak olan oyuncuya, 2019-2020 sezonu için 2 milyon euro imza ücreti ödeyecektir. Devam eden sezonlar için ise oyuncunun kulübümüzde devam etme şartına bağlı olarak imza ücreti ödenecektir. Oyuncunun kulübümüzle ilişiğinin kesilmesi durumunda herhangi bir imza ücreti ödemesi yapılmayacaktır.

Ayrıca, yapılan transfer kapsamında, futbolcuya yapılacak ödemelerin yüzde sekizi oranında bir menajerlik hizmet bedeli ödenecektir."

Trabzonspor, bir çok takımın peşinden koştuğu ve resmi teklifte bulunduğu İngiliz oyuncuyu kadrosuna katarak yaz transfer döneminin en büyük bombalarından birini patlattı.

İKİ KEZ ŞAMPİYONLAR LİGİ ŞAMPİYONLUĞU YAŞADI
Kariyerinde ilk defa İngiltere dışında forma giyecek olan Daniel Sturridge, ülkesinde önemli başarılara imza attı. Biri Chelsea diğeri de geçtiğimiz yıl Liverpool ile olmak üzere iki kez Şampiyonlar Ligi şampiyonluğu yaşayan Sturridge, 2010 yılında da Chelsea ile İngiltere Ligi'ni kazanma başarısı göstermişti. 29 yaşındaki oyuncunun Chelsea formasıyla ayrıca 2 FA Cup şampiyonluğu da bulunuyor.

YARDIM KURULUŞLARINA DESTEKTE BULUNUYOR
Daniel Sturridge, sosyal hayatında ise yardım kuruluşlarına önemli desteklerde bulunuyor. 2012 yılında Chelsea'da oynarken dezavantajlı çocukların futbolhayatına katılmalarını sağlamak amacıyla Hyundai adına Street Lig'e 50 bin Euro bağışlayan Sturridge, bir sonraki yıl yine aynı tutarda bir bağışta bulundu. 2013 yılının sonlarına doğru ise Jamaika'da gençlerin sosyal hayata ve spora katılım sağlamaları için Portmore kentinde bir yardım kuruluşu açtı.

Güncellenme Tarihi : 21.8.2019 20:26

İLGİLİ HABERLER