Spor
  • 6.7.2020 00:03

Trabzonspor - Galatasaray derbisinde kıyamet koptu

Süper Lig'in 30. haftasında Trabzonspor, deplasmanda Galatasaray'ı 3-1 mağlup etti.Süper Lig'in 30. haftasında Trabzonspor, deplasmanda Galatasaray'ı 3-1 mağlup ederek şampiyonluk yolunda çok önemli bir galibiyet aldı.

Süper Lig'de 30. haftanın en kritik mücadelesi Galatasaray ile Trabzonspor arasında oynandı. Bordo-mavililer karşılaşmayı 3-1 kazanarak şampiyonluk yolunda kritik bir 3 puanın sahibi oldu.

Süper Lig: Galatasaray 1-3 Trabzonspor | MAÇ SONUCU - Aspor

Süper Lig'in 30. haftasında Galatasaray ile Trabzonspor, Türk Telekom Stadı'nda karşı karşıya geldi. Şampiyonluk yarışını yakından ilgilendiren mücadelede bordo-mavililer, rakibini 41. dakikada Jose Sosa (p), 70. dakikada Filip Novak ve 90+5. dakikada Alexander Sörloth'un attığı gollerle 3-1 mağlup ederek Başakşehir'i takibini sürdürdü. Sarı-kırmızılı takımın golünü 90+3. dakikada Michael Seri penaltıdan kaydetti.

Trabzonspor bu sonuçla puanını 61'e yükseltip lider Başakşehir'i 2 puan geriden takibini sürdürdü.

Galibiyet hasreti 6 maça çıkan Galatasaray ise şampiyonluğa büyük ölçüde havlu attı.

Maçtan dakikalar (İlk yarı)

7. dakikada Ndiaye'nin ceza yayından vuruşunda Donk'tan seken topu alan Ekuban'ın ceza sahası içi sol tarafından yaptığı plase vuruşta meşin yuvarlak dışarı gitti.

10. dakikada Feghouli'nin pasında ceza sahası içi sağ tarafta topla bulunan Emre Akbaba'nın pasını yine Feghouli'ye aktardı. Cezayirli futbolcunun penaltı noktası üstünden vuruşunda meşin yuvarlak kalenin solundan dışarıya çıktı.

32. dakikada Feghouli'nin Da Costa'ya yaptığı müdahalede VAR'a giden hakem Cüneyt Çakır, pozisyonu izledikten sonra Feghouli'ye kırmızı kart gösterdi.

40. dakikada Donk'un ceza sahası içinde Sörloth'a yaptığı müdahale sonrasında hakem Cünent Çakır, VAR'da tekrar pozisyonu izleyip penaltı kararı verdi.

41. dakikada penaltıda topun başına geçen Sosa, meşin yuvarlağı ağlara gönderdi. 0-1

(ÖZET) Galatasaray - Trabzonspor maç sonucu: 1-3

Maçtan dakikalar (İkinci yarı)

48. dakikada ceza sahası dışından Emre Akbaba'nın uzaktan vuruşunda kaleci Uğurcan meşin yuvarlağı kontrol etti.

53. dakikada Ndiaye'nin ceza yayından yaptığı sert vuruşta kaleci Okan, meşin yuvarlağı kornere çeldi.

60. dakikada Taylan'ın pasında ceza sahası içi sol tarafında topla buluşan Emre'nin gelişine vuruşunda meşin yuvarlak yan ağlarda kaldı.

70. dakikada sağ kanattan Sosa'nın ortasında arka direkte topla buluşan Novak'ın Sekidika'nın üzerinden yaptığı kafa vuruşunda meşin yuvarlak ağlara gitti. 0-2

74. dakikada sol kanattan Guilherme'nin ceza alanına gönderdiği ortasında Da Costa'nın kafa vuruşunda top az farkla üstten dışarı gitti.

90+4. dakikada Hüseyin Türkmen'in, Taylan Antalyalı'ya ceza alanı içinde yaptığı müdahale sonrasında hakem Cüneyt Çakır penaltı noktasını gösterdi. Topun başına geçen Seri topu ağlara gönderdi. 1-2

90+5. dakikada Ekuban'ın ceza sahası içine yerden ortasında Sörloth meşin yuvarlağı ağlara gönderdi. 1-3

Stat: Türk Telekom

Hakemler: Cüneyt Çakır, Bahattin Duran, Tarık Ongun

Galatasaray: Okan Kocuk, Mariano (Martin Linnes dk. 46), Ryan Donk, Marcao, Marcelo Saracchi (Şener Özbayraklı dk. 77), Jean Michael Seri, Taylan Antalyalı, Sofiane Feghouli ?, Ömer Bayram (Jesse Sekidika dk. 46), Younes Belhanda (Emin Bayram dk. 77), Emre Akbaba (Yunus Akgün dk. 83)
Yedekler: Berk Balaban, Ahmet Çalık, Selçuk İnan, Jimmy Durmaz
Teknik Direktör: Fatih Terim

Trabzonspor: Uğurcan Çakır, Kamil Ahmet (Serkan dk. 71), Hüseyin Türkmen, Da Costa, Novak, Abdulkadir Parmak (Doğan dk. 77), Badou Ndiaye (Guilherme dk. 71), Sosa (Nwakaeme dk. 86 ?), Abdülkadir Ömür, Ekuban (Bilal dk. 86 ?), Alexander Sörloth
Yedekler: Erce Kardeşler, Campi, Messias, Abdurrahim, Koray
Teknik Direktör: Hüseyin Çimşir

Goller: Seri (dk. 90+4 pen.) (Galatasaray), Sosa (dk. 41 pen.), Novak (dk. 70), Sörloth (dk. 90+5) (Trabzonspor)

Kırmızı kart: Sofiane Feghouli (dk. 32) (Galatasaray)

Sarı kartlar: Saracchi, Donk (Galatasaray), Da Costa, Alexander Sörloth (Trabzonspor)

Galatasaray 1-3 Trabzonspor | MAÇ SONUCU

TÜRK TELEKOM'DA 9 MAÇ SONRA YENİLDİ

Süper Lig'in 30. haftasında evinde Trabzonspor ile karşı karşıya gelen Galatasaray, sahadan mağlup ayrıldı. Böylece sarı-kırmızılıların Süper Lig'de Türk Telekom Stadyumu'ndaki 9 maçlık yenilmezliği sona erdi. Aslan en son Başakşehir'e evinde kaybetmişti. Galatasaray daha sonra oynadığı 9 müsabakada 6 galibiyet, 3 beraberlik almıştı.

ABDULKADİR PARMAK: ŞAMPİYON OLACAĞIZ

Trabzonspor'da sakatlığını atlatan ve Galatasaray maçına 11'de başalyan Abdulkadir Parmak, maç sonu şöyle konuştu: "Geçen hafta bir sakatlık yaşadım. Bu hafta antrenmanlara katılamadım. Bu maç için tereddütlüydüm ama iyi başladım. Maç içerisinde yine bir sakatlık yaşadım ama ona rağmen iyi götürdüğümü düşünüyorum.Takım arkadaşlarım iyi efor sarf etti. İki haftada dört puan kaybettik. Bu bizi üzdü ama bu baskıdan dolayı oldu. Artık kendi oyunumuzu oynayıp keyif alarak oynayacağız. Önümüzdeki maçlarda elimizden geleni yapacağız ve inşallah şampiyon olacağız."

SERI: PANDEMİ ÖNCESİ VE SONRASI...

Galatasaray'ın tek golünü atan Seri, maçın ardından özeleştiri yaptı: Trabzonspor iyi bir takım, 10 kişi kalınca işler zora girdi. 10 kişi kalmamıza rağmen bırakmadık ama işler yolunda gitmedi. Pandemi öncesi ve sonrasında büyük bir fark var. Pandemi sonrasındaki maçlarda kendimizi eleştirmeliyiz. Pandemi öncesi inanılmaz bir Galatasaray var ama sonraki dönemle arada çok ciddi fark var Galatasaray'ın böyle olmaması lazım.

MARCAO: G.SARAY HİÇBİR ZAMAN PES ETMEZ

Galatasaray'da sakatlığını atlatan ve 3 maç sonra forma şansı bulan Marcao, "Önemli bir sakatlık yaşadım, dönüşü kolay olmuyor. Maçla ilgili üzüntülüyüm, Galatasaray her zaman kazanmak için oynar ve hiçbir zaman pes etmez. Önümüzde 4 maç var ve bu 4 maçtan 12 puan alarak sezonu en iyi noktada bitirmek istiyoruz. Taraftarımızın olmaması bizim için çok önemli bir durum. Taraftar bizim 12. adamımız ve bizi itiyor, tabii ki bu bir bahane değil ancak önemli bir etken. Bu takım son şampiyon. İçerisinde bulunduğumuz durumu kabul ederek kalan maçlar için elimizden gelenin en iyisini yapmak zorundayız" şeklinde konuştu.

Güncellenme Tarihi : 6.7.2020 19:14

İLGİLİ HABERLER