Spor
  • 22.11.2021 23:55

Trabzonspor Gaziantep'i 3-0 mağlup etti

Süper Lig'in 13. haftasında Trabzonspor evinde Gaziantep'i 3-0 yendi.

Abdullah Avcı yönetiminde yoluna doludizgin devam eden ve liderlik koltuğunda oturan Trabzonspor, Süper Lig'in 13. haftasında Gaziantep FK'yı konuk etti. Yaklaşık 20 ay sonra, Akyazı'da bir lig maçını tam kapasite şekilde oynayan Fırtına, Abdülkadir Ömür, Djaniny ve Cornelius'un golleriyle 90 dakikayı 3-0 önde tamamladı, 33 puana yükseldi, rakipleriyle olan 7 puanlık farkı korudu ve yenilmezlik serisini 25 maça çıkardı.

Süper Lig ’de namağlup zirvede yer alan Trabzonspor , 13. hafta maçında Gaziantep FK'yı konuk etti. Medical Park Stadı'nda oynanan ve Suat Arslanboğa'nın yönettiği karşılaşmada gülen taraf ev sahibi oldu. 19'da Abdülkadir Ömür'ün süper golüyle öne geçen Fırtına, 42'de Jorge Djaniny ile farkı çıkardı. 45'te sahne alan Andreas Cornelius, skoru belirledi ve 90 dakika Trabzonspor'un 3-0'lık üstünlüğü ile sona erdi.

Üst üste 6. galibiyetini alan, yenilmezlik serisini 25 maça çıkaran ve yoluna doludizgin devam eden Abdullah Avcı yönetimindeki Karadeniz devi, puanını 33'e yükseltti, en yakın rakipleriyle arasındaki 7 puanlık farkı korudu.

Bu sezon ligde hiçbir deplasman maçını kazanamayan Erol Bulut'lu Gaziantep FK ise haftayı 15 puanla 14. sırada tamamladı.

Ev sahibinde sakatlığı tam olarak geçmeyen Marek Hamsik, riske edilmedi ve kadroya alınmadı. Uğurcan'ın yokluğunda ilk 11'de olacağı açıklanan Erce Kardeşler ise ısınma esnasında sakatlandı. Trabzonspor'un kalesini Arda Akbulut korudu.

Pandemi nedeniyle alınan tedbirlerin ardından uzun bir aradan sonra tribünlerin tam kapasiteye çıkarılması sonrasında Trabzonspor'un iç sahada çıktığı ilk maçında bordo-mavili taraftarlar karşılaşmanın hafta içi ve geç saatte olmasına rağmen takımlarını yalnız bırakmadı. Tribünlerin önemli kısmını dolduran taraftarlar, maç öncesi futbolculara alkış ve tezahüratlarla destek verdi.

Trabzonspor dolu dizgin

Maçtan Dakikalar

14. dakikada Nwakaeme'nin pasında ceza alanına giren Djaniny'in şutunda, top savunmaya çarparak az farkla auta çıktı.

19. dakikada Abdülkadir Ömür, sol tarafta taç çizgisi yakınında direkt kaleye gönderdiği meşin yuvarlak filelerle buluştu. 1-0

42. dakikada Nwakaeme'nin pasında, savunmanın arkasında topla buluşan Djaniny'in kaleci Günay Güvenç ile karşı karşıya kaldığı pozisyondaki şutunu sol taraftan ağlarla buluşturdu. 2-0

45. dakikada hızlı gelişen Trabzonspor atığında Djaniny'in pasında, Cornelius yerden bir vuruşla meşin yuvarlağı ağlarla buluşturdu. 3-0

60. dakikada Nwakaeme'nin ceza sahası dışından sert şutunda meşin yuvarlak kaleci Günay'dan döndü. Cornelius'un tamamlamak istediği top üstten auta çıktı.

62. dakikada Kitsiou'nun ceza sahası sol çaprazından yerden vuruşunda kaleci Arda'nın sağındaki direğe çarpan meşin yuvarlak auta çıktı

64. dakikada Doğan Erdoğan'ın ceza sahası içine doğru gönderdiği topa iyi yükselen Caulker'in kafa vuruşunda kaleci Arda'nın solundaki direğe çarparak dönün topu Edgar le kornere çıkardı.

76. dakikada orta sahadan aldığı topla birlikte sol çaprazdan ceza sahası içine giren Djaniny'i, kaleci ile karşı karşıya kaldı. Vuruşunda ise meşin yuvarlak kaleci Günay'dan döndü.

Stat: Medical Park
Hakemler: Suat Arslanboğa, İsmail Şencan, Süleyman Özay

Trabzonspor: Arda Akbulut, Dorukhan Toköz (Serkan Asan dk. 87 ?), Edgar le, Hugo, Trondsen, Berat Özdemir (Peres dk. 81 ?), Siopis, Abdülkadir Ömür (Yusuf Sarı dk. 81 ?), Djaniny, Nwakaeme (Yunus Mallı dk. 87 ?), Cornelius (Denswill dk. 69)
Yedekler: Taha Tepe, İsmail Köybaşı, Salih Kavrazlı, Murat Cem Akpınar, Ahmecna Kaplan
Teknik Direktör: Abdullah Avcı

Gaziantep FK: Günay Güvenç, Oğuz Ceylan (Sagal dk. 46), Caulker, Djilobodji, Ertuğrul Ersoy, Tosca (Hamza Mendly dk. 58), Doğan Erdoğan (Yusuf Türk dk. 72), Recep Niyaz (Furkan dk. 81 ?) , Kitsiou, Maxim, Dicko (Merkel dk. 72)
Yedekler: Ekrem, Ulaş, Olkowski, Mirza, Enver Cenk Şahin
Teknik Direktör: Erol Bulut

Goller: Abdülkadir Ömür (dk. 19), Djaniny (dk. 42), Cornelius (dk. 45), (Trabzonspor)
Sarı Kartlar: Dicko, Ertuğrul Ersoy, Maxim, Djilobodji (Gaziantep FK)

Güncellenme Tarihi : 23.11.2021 00:32

İLGİLİ HABERLER