Spor
  • 14.4.2012 03:08

Trabzonspor kupayı almak için saldırıya geçti

Trabzonspor Başkanı Sadri Şener, "Hakkımız olan şampiyonluk kupasını verin, yoksa... " diye başlayan sözlerle meseleyi daha da büyüteciğini söyledi.
Trabzonspor, TFF’ye gönderdiği yazıyla şampiyonluğunun ilan edilmesini istedi. Kulüpten yapılan yazılı açıklamada “Hakkımız olan 2010-2011 futbol sezonu şampiyonluğunun gecikmeksizin ivedilikle Trabzonspor Kulübü adına tescil edilmesini talep ediyoruz” denildi.

TÜRK futbolunu derinden sarsan şike soruşturmasında dün bir gelişme daha yaşandı. Trabzonspor, Türkiye Futbol Federasyonu’na gönderdiği yazıyla şampiyonluğunun ilan edilmesini istedi, talebinin reddedilmesi durumunda FIFA ve UEFA’ya gideceğini bildirdi. FIFA ve UEFA Genel Sekreterliği’ne de bilgi amaçlı yazı gönderen bordo mavili kulüpten yapılan açıklamada “Kulübümüz tarafından gönderilen yazıyla, 2010-2011 futbol sezonundaki şike ve teşvik delillerine ilişkin kararın verilmesi ve haklı şampiyonluğumuzun ilan edilmesi yönünde talepte bulunuldu” denildi ve özetle şöyle devam edildi:

TFF anayasayı ihlal etmektedir

3 Temmuz 2011’de soruşturma başlatıldı. Yasal ve anayasal veriler ışığında, futbol disiplin yargılamasının hızlı sonuçlandırılması beklenmektedir. Fakat ülkemiz futbolunu yönetmekle görevli özerk bir kurum olan TFF, 3 Temmuz 2011’den beri 9 aylık sürede bir yaptırım uygulamamıştır. TFF şike ve teşvikle ilgili karar vermemekle Anayasa’yı da ihlal etmektedir. Etik Kurulu’nun hazırladığı rapora göre Trabzonspor Kulübü temsilcileri herhangi bir şike ve teşvik faaliyetinde bulunmamıştır ve Trabzonspor Kulübü temsilcilerinin şike ve teşvikle ilgisinin bulunmadığı UEFA tarafından teyit edilmiştir. Yukarıdaki nesnel veriler ışığında;

Fair Play’e aykırı girişimimiz yok
1- TFF’nin şike ve teşvikle ilgili olarak 3 Temmuz 2011’de başlayan ve 9 aydır ertelenen karar sürecinin ivedilikle sonuçlandırılmasını ve kararın açıklanmasını,
2- Etik Kurul raporu ve UEFA değerlendirmesine göre, fair-play’e aykırı herhangi bir faaliyete girişmediği açık ve kanıtlanmış olan Trabzonspor Kulübü’nün hakkı olan 2010-2011 futbol sezonu şampiyonluğunun gecikmeksizin Trabzonspor Kulübü adına tescil edilmesini talep ediyoruz.
TFF tarafından, talebimize konu kararların açıklanmaması halinde; UEFA ve FIFA nezdinde resmi başvuruda bulunacağımızı belirtiriz.”

Avrupa’ya gidememek TFF’yi bitirir

TRABZONSPOR Başkanı Sadri Şener, Avrupa kupalarına takımların gidememesinin TFF’yi bitireceğini öne sürdü. Radyospor’a konuşan Şener, “Eğer takımlarımız Avrupa Kupaları’na gidemezse yabacı futbolcuları tutamayız. Yerlilerin iyilerini de tutamazsınız. Mahalli bir lige döneriz. Ben böyle bir şeyin olacağını sanmıyorum” dedi.

Volkan’a çakıyı atan gözaltında

TRABZONSPOR ile Fenerbahçe arasında Avni Aker Stadı’nda oynanan maçta tribünlerden çakı attığı belirlenen S.E. gözaltına alındı. Çakıyı hedef gözetmeksizin kapalı olarak attığını kabul eden S.E. sorgulamasının ardından serbest bırakıldı, hakkında yasal işlem başlatıldı. Volkan Demirel’in koruduğu kalenin yanına düşen çakıyı atan kişinin bulunması için Trabzon Emniyet Müdürlüğü, geniş çaplı soruşturma düzenlemişti.

Fenerbahçe’yi kızdıracak mektup

Bordo mavili kulübün Divan Başkanlık Kurulu, şike davası süreciyle ilgili 67 siyaset ve spor adamına bir mektup gönderdi.

TRABZONSPOR Divan Başkanlık Kurulu, “şike” süreciyle ilgili aralarında Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, TBMM Başkanı Cemil Çiçek ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın da bulunduğu 67 siyaset ve spor adamına mektup gönderdi. Trabzonspor’un resmi sitesinden yayımlanan mektupta, haksızlıklar sonucunda ellerinden alınan şampiyonluklar olduğu ileri sürülerek şöyle denildi:

“28 yıldan beri şampiyon olamamış Trabzonspor’u yorumlarken ‘beceriksizliğinden’ söz etmek kolaycılıktır. Şer güçlerle mücadelede beceriksiz kaldığı ise doğru bir tespit olur. 3 Temmuz’da ortaya dökülen kirlilikleri ört bas etmek için ortaya konan plan kusursuzca uygulanarak bugünlere gelinmiştir. Trabzonspor camiasının asıl isteği, TBMM’nin kendi yaptığı kanunu sahiplenmesidir.”

Güncellenme Tarihi : 22.3.2016 18:48

İLGİLİ HABERLER