Spor
  • 12.3.2020 00:59

Trabzonspor, Malatya'da liderliğe yükseldi!

Süper Lig'de 19. haftanın erteleme maçında BtcTurk Yeni Malatyaspor sahasında Trabzonspor'u konuk etti. Bordo-mavili ekip deplasmanda Novak, Sosa ve Nwakaeme'nin golleriyle 3-1 kazanmayı bildi. Maç eksiğinden dolayı haftalardır ikinci sırada bulunan Karadeniz temsilcisi, bu galibiyetle puanını 52 yaptı ve Medipol Başakşehir'i averajla geçerek liderlik koltuğuna oturdu. Yeni Malatyaspor ise 25 puanda kaldı.

Süper Lig'de 19. hafta oynanması gereken ancak Elazığ'da meydana gelen ve çevre illeri de etkileyen deprem nedeniyle ertelenen Yeni Malatyaspor-Trabzonspor mücadelesi bu akşam oynandı.

Trabzonspor, zorlu Malatya deplasmanında 3-1'lik skorla kazandı ve liderlik koltuğuna oturdu. Bordo-mavili takımın gollerini Novak, Sosa ve Nwakaeme atarken, Yeni Malatyaspor'un tek sayısı Umut Bulut'tan geldi.

Karadeniz ekibi, 52 puana ulaşarak Medipol Başakşehir'i averajla geride bıraktı ve zirvenin yeni sahibi oldu. BtcTurk Yeni Malatyaspor ise 25 puanla 13. sırada kaldı.

Yeni Malatyaspor-Trabzonspor: 1-3

MAÇTAN DAKİKALAR

10. dakikada Abdulkadir Parmak'ın pasıyla sağ kanatta topla buluşan Jose Sosa'nın son çizgiye inip yaptığı ortada, Novak'ın kafa vuruşu ağlarla buluştu. 0-1

30. dakikada kaleyi hafif sol çaprazdan gören bir noktadan Sosa'nın kullandığı serbest vuruşta top filelere gitti. 0-2

44. dakikada Gökhan Töre'nin ara pasında savunmanın uzaklaştırmak istediği topu önünde bulan Umut Bulut'un şutunda top Novak'a da çarparak filelerle buluştu. 1-2

53. dakikada Nwakaeme'nin pasıyla ceza sahası içinde topla buluşan Badou Ndiaye'nin sert şutu kaleci Farnolle'de kaldı.

55. dakikada Ekuban'ın pasında ceza yayının sağında topla buluşann Nwakaeme'nin şutu ağlara gitti. 1-3

58. dakikada Sosa'nın ortasında ceza sahası içinde Nwakaeme'nin kafa vuruşu üstten auta çıktı.

84. dakikada Sosa'nın ceza sahası dışından sert şutunda top yandan dışarı gitti.

89. dakikada Nwakaeme'nin kaleci ile karşı karşıya kaldığı pozisyondaki vuruşunda Farnolle gole izin vermedi.

Maç, Trabzonspor'un 3-1'lik galibiyetiyle sonuçlandı.

Maçtan notlar

Malatya ekibinde kart cezalıları Teenage Lingani Hadebe, Issam Chebake ve Mustafa Akbaş, Trabzonspor karşılaşmasında forma giyemedi. Öte yandan maçın ertelendiği tarihten sonra takıma katılan Vidar Örn Kjartansson, Youssouf Ndayishimiye ve Karim Hafez, statü gereği Trabzonspor maçında kadroda yer alamayacak.

DAHA ÖNCE 5 KEZ KARŞILAŞTILAR

BtcTurk Yeni Malatyaspor - Trabzonspor, Süper Lig'de daha önce 5 kez karşı karşıya gelirken, bu karşılaşmaların 2'sini BtcTurk Yeni Malatyaspor, 3'ünü ise Trabzonspor kazandı. BtcTurk Yeni Malatyaspor, Karadeniz ekibiyle sahasında oynadığı 2 karşılaşmayı da kazandı. İki takım Süper Lig'de ilk olarak 2017-2018 sezonunda karşı karşıya geldi. Sezonun ilk yarısında Malatya'da oynanan karşılaşmayı BtcTurk Yeni Malatyaspor 1-0 kazandı. Sezonun ikinci yarısında Trabzon'da oynanan karşılaşma ise 4-1 Trabzonspor'un üstünlüğüyle sona erdi. BtcTurk Yeni Malatyaspor ile Trabzonspor, 2018-2019 sezonunda bir kez daha Süper Lig'de karşı karşıya geldi. Sezonun ilk yarısında Malatya'da oynanan mücadeleyi BtcTurk Yeni Malatyaspor 5-0 kazanırken, sezonun ikinci yarısında Trabzon'da oynanan karşılaşmayı Karadeniz ekibi 2-1 üstün tamamladı. Bu sezonun ilk yarısında Trabzon'da oynanan mücadele 2-1 Trabzonspor'un üstünlüğüyle sonuçlandı.

MÜCADELENİN HAKEMİ ALİ PALABIYIK

BtcTurk Yeni Malatyaspor - Trabzonspor karşılaşmasını Ankara Bölgesi Üst Klasman Hakemi Ali Palabıyık yönetti. Palabıyık'ın yardımcılıklarını Ankara Bölgesi Üst Klasman Yardımcı Hakemleri Serkan Olguncan ile Mustafa Sönmez yaptı. Mücadelede, Ankara Bölgesi Klasman Hakemi Mustafa İlker Coşkun ise dördüncü hakem olarak görev aldı. Karşılaşmanın Video Yardımcı Hakem (VAR) ise Antalya Bölgesi Üst Klasman Hakemi Mustafa Öğretmenoğlu, (AVAR) hakemliğini ise İstanbul Bölgesi Üst Klasman Hakemi Emre Malok üstlendi.

TRİBÜNLER KISMEN DOLDU

Fikstürde 25 puanla 13'üncü sırada bulunan Yeni Malatyaspor'da taraftarlar hafta içi maçına ilgi gösterdi. 27 bin 500 kapasiteli Yeni Malatya Stadı'ndaki karşılaşmada sarı kırmızılı taraftarlar için ayrılan 24 bin 500 kişilik kontenjanda 15 bin bilet satılırken, bordo mavililer için ayrılan 1287 kişilik biletten ise 500 bilet satıldı. Böylelikle tribünler boş kalmayarak kısmen doldu.

STAT ÇEVRESİNDE YOĞUN GÜVENLİK ÖNLEMİ

Yeni Malatyaspor ile Trabzonspor arasında oynanan karşılaşmada stat çevresinde alınan yoğun güvenlik tedbirleri dikkat çekti. Stada giriş sağlayan tüm kapılarda tedbir alınırken, stat etrafında adeta kuş uçurtulmadı.

Güncellenme Tarihi : 12.3.2020 01:47

İLGİLİ HABERLER