Spor
  • 22.10.2005 00:40

TRABZONSPOR TEKNİK DİREKTÖRÜ HALİLHODZİC: 'SADECE SONUÇ EKSİK!..'

GÖKMEN ŞAHİN - ERSEN KÜÇÜK
TRABZON (İHA) - Trabzonspor, Turkcell Süper Ligi'nin 10. haftasında Kayseri Erciyesspor ile kendi saha ve seyircisi önünde bu sezonun en iyi futbolunu ortaya koyarken, gol noktalarındaki son vuruşu yapamayınca sahadan 1 puanla ayrıldı.
Trabzonspor'un başında ilk kez Hüseyin Avni Aker Stadı'nda bir karşılaşmaya çıkan Teknik Direktör Vahid Halilhodzic, son vuruşlarda beceriksiz olduklarını ve o yüzden de maçı kazanamadıklarını söyledi. Maçı değerlendirmenin çok kolay olduğunu kaydeden Halilhodzic, "Sahada sürekli hücum eden bir takım vardı ama ne yazık ki son vuruşları beceremedik ve o yüzden de maçı kazanamadık. Takımın iyi oyun sergilediğini düşünüyorum. Sadece sonuç eksikti. Yüksek tempoda oynadığımız için son 20 dakikada oyundan düştük. İlk yarıda sergilediğimiz oyunu 90 dakikaya yayacak düzeyde değiliz. Maçtan sonra istekli bir oyun sergiledikleri için oyuncularımı tebrik ettim. Bu galibiyeti çok istiyorlardı. Büyük istekten dolayı da son vuruşlarda hatalar yaptılar. Bu takımın özgüvene ihtiyacı var. Bunu sağlamak zorundayız. Bu şekilde çalışmalarımıza devam etmemiz gerekiyor. Samsunspor maçına oranla takımda düzelme görülüyor. Bu günlerde şans bize sırtını dönmüş durumda, biraz sabırlı olmamız gerekiyor" dedi. "Fatih Tekke, Szmykowiak ve Gökdeniz gibi oyunculardan 1-2 tanesi olsaydı çok farklı kazanacağımız maçlardan biri olurdu" diyen Halilhodzic, "Mevcut oyuncularımıza sahip çıkmak zorundayız. Şu anda bu kadrodan başka kadro ile mücadele etme şansımız yok. Takım henüz tedavi olmuş değil. Çok sinirlilik gösteriyoruz. Bu sinir, oyunda takımın baskı yapmasını azaltıyor. Beraberinde yorgunluk getiriyor. Sarı kartı olan Erdinç'in sinirli olmasından dolayı kırmızı kart görmemesi için yerine Eller'i oyuna aldım" diye konuştu.
Kayseri Erciyesspor Teknik Direktörü Mustafa Uğur ise, Kayseri Erciyesspor olarak Trabzonspor gibi bir takım karşısında 42 dakika 10 kişi mücadele etmenin çok kolay olmadığını belirterek, "Aldığımız 1 puana çok seviniyoruz. Trabzonspor'da yaşanan sıkıntılar, bordo-mavili oyunculara pozitif yansımış. Ama tecrübeli defansımızı aşmakta zorlandılar" şeklinde konuştu.
Trabzonspor Kulübü Başkanı Atay Aktuğ, karşılaşmanın son dakikalarını izlemeyerek stattan ayrılırken, basın mensuplarına açıklama yapmadı. Başkan Aktuğ'un aşırı strese girerek rahatsızlandığı ve evinde istirahata çekildiği öğrenildi.
Trabzonspor'lu futbolculardan Celalettin, takım olarak iyi mücadele etmelerine rağmen galip gelemedikleri üzgün olduklarını söylerken, Kayseri Erciyessporlu Timuçin ise bu sezon ilk defa bu kadar kötü oynadıklarını kaydederek 1 puana sevindiklerini belirtti Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 10:50

İLGİLİ HABERLER