Spor
  • 24.6.2014 16:09

Trabzonspor'dan çok sert tepki

İstanbul 13'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nin, aralarında Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım'ın da bulunduğu 17 kişinin, "Şike davasından yeniden yargılanmasına" ve "İnfazın durdurulmasına" karar vermesinin ardından Trabzonspor cephesinden sert tepkiler gelmeye devam ediyor.
Trabzon'da yerel basın ile Trabzon Barosu kararı sert bir dille eleştirdi, Trabzonspor'un ligden çekilmesinin dahi gündeme alınması gerektiğine vurgu yapıldı. Trabzon Baro Başkanı Mehmet Şentürk, yerel bir gazeteye yaptığı açıklamada, mahkemenin kararının hukuka aykırı olduğunu belirterek, "Usul hükümleri asla geriye yürütülemez. Fakat mahkeme bu hükümleri geriye yürüterek, hukukta yeri olmayan bir müessese getirmiştir" dedi.

"GÜN ADALET İÇİN FENER'İ YAKMA GÜNÜDÜR"

Yerel gazeteler ise kararı çok sert şekilde eleştirdi. Karadeniz'in Sesi Gazetesi, "Hukuk cinayeti!" başlığını atarak, "Mahkeme; 'Kumpas yok, sahte delil yok ama infaz da yok' dedi. Şike davasına bakan İstanbul 13'üncü Ağır Ceza Mahkemesi, Aziz Yıldırım ve suç ortaklarının yeniden yargılanmalarına karar verirken, infazlarını ise erteledi" ifadelerini kullandı. Gazete haberine şöyle devam etti: Trabzonlu ve Trabzonsporlu bakanlar, milletvekilleri, bürokratlar, bordo mavili renklere gönül verenler, kısacası adalet duygusunu yitirmemiş tüm vicdan sahipleri, sesinizi gür çıkarma zamanı artık gelmiştir! Uyanın ey Trabzonsporlular, o gün bugündür. Gün adalet için Fener'i yakma günüdür!"

"HAKİMLER VE SAVCILAR TAKIM FORMASI DEĞİL CÜBBE GİYER"

Günebakış Gazetesi de, karara tepkisini, "Hukukta kara gün" başlığıyla duyurdu. Gazete haberinin detaylarında ise şu ifadeleri kullandı: "Hakimler ve savcılar takım forması değil cübbe giyer. Fenerbahçeli mahkeme başkanının bir hukuk cinayeti işlediği ve hukukun, 'Usul hükmü geriye işlemez' temel prensibini katlettiği belirtildi. Şike, hukuku da yenecek mi?. "Karadeniz Gazetesi de gelişmeyi, "Aziz Yıldırım'ı kurtarma operasyonunda son perde", "Tokmak Türk futbolunun kalbine indi" ve "Hukuk cinayeti" başlıklarıyla duyurdu. Karadeniz'de Sonnokta Gazetesi, "Bunun adı skandal" başlığını atarken, Türksesi Gazetesi se konuyla ilgili, "İşlem tamam" başlığını kullandı.

SÜRMEN: "LİGDEN ÇEKİLME KARARI GENEL KURULDA DEĞERLENDİRİLMELİDİR"

Kuzey Ekspres Gazetesi ise kararı: "Akılla açıklanamaz karar!" başlığıyla okuyucularına aktarırken, en sert tepkiyi ise Taka Gazetesi verdi. Gazete haberi okuyucularına, "Sözün bittiği yerdeyiz" ve "Utanç verici, Trabzonspor ligden çekilmeli" başlıklarıyla okuyucularına duyurdu. Gazeteye açıklamalarda bulunan Avukat Ali Sürmen ise şu ifadeleri kullandı: "35 yıllık hukukçu olarak utanıyorum. Utanç verici bir durum ile karşı karşıyayız. Bu sadece seçimler nedeniyle oyalamadır. Trabzonspor camiası eğer dik durmak istiyorsa, derhal olağanüstü genel kurulu toplayıp ligden çekilmeli. O genel kurulda değerlendirilmelidir."

KARA: "YÖNETİMİN TRABZONSPOR KULÜBÜNÜ BU LİGDEN ÇEKMESİNİ İSTİYORUZ"

Trabzonspor eski Yönetim Kurulu üyesi Engin Kara da, mahkemenin kararına sert tepki göstererek, "Trabzon şehri başta olmak üzere milyonlarca Trabzonspor taraftarı siyasilerin atadığı Fenerbahçe kongre üyesi mahkeme başkanının verdiği bu kararla, Trabzonspor'un ve Trabzon şehrinin bu düzene, bu ülkeye ve bu lige ait olmadığını ispat etmişlerdir. O yüzden anlı şanlı tarihinde birçok şehit vermiş, padişahlar yetiştirmiş, Osmanlı tarihine yön vermiş bir şehrin evlatları olarak mevcut başkan ve yönetim kurulunun derhal Trabzonspor kulübünü bu kirlenmiş namussuz ligden çekmesini istiyoruz" dedi.
Yunus EmreSEL/TRABZON,(DHA)

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 03:55

İLGİLİ HABERLER