Spor
  • 22.5.2013 21:20

Trabzonsporlular 2 taraftarı linç etmeye kalkıştı

Ziraat Türkiye Kupası'nda Fenerbahçe-Trabzonspor finali öncesi yer yer gerginlikler yaşanıyor. Bir grup Trabzonspor taraftarı tarafından darp edilen iki genç, polisin müdahalesiyle taraftarların elinden kurtarıldı. 

MAÇ ÖNCESİ ORTALIK KARIŞTI

Ziraat Türkiye Kupası Finali'nde oynanacak olan Fenerbahçe - Trabzonspor maçı öncesi istenmeyen olaylar yaşandı. Fenerbahçeli iki taraftar, Trabzonsporluların arasına girince kavga çıktı. Fenerbahçeli olduğu anlaşılan taraftarlar, Trabzonlular tarafından uzun süre kovalandı. Bir köşeye sıkıştırılan taraftarlar, bazı Trabzonluların ayırmaya çalışmasına ve 2 taraftarı korumak istemesine rağmen, tekme ve yumruklara maruz kaldılar. 2 taraftarın küfürlü konuştukları ve yoldan geçerken Trabzonluları tahrik ettikleri iddia edilirken, bordo-mavili taraftarlar önce sözlü olarak bu kişileri uyardılar, sonra ise bölgeden uzaklaşmasını istediler.  Sürtüşmeler devam edince, çok sayıdaki Trabzonlular 2 gence dayak atmaya başladılar. Trabzonlu bazı taraftarlar, Fenerbahçeliyi korumaya ve dayak yemelerini engellemeye çalışsa da çoğunluk saldırıda bulundu. Bu arada Trabzonsporlu taraftarlar arasında Ankaragücü taraftarlarının da oldukları gözlendi. Gençlik Parkı kısmında gelişen bu olayda Ankaragücü ve Trabzonlu taraftarlar birlikte hareket ettiler. Başkent takımının taraftarları Trabzon'dan yana olmayı tercih ettiler.

ANITKABİR'DE FENERBAHÇE-TRABZON DOSTLUĞU

3 Temmuz'dan bu yana iki camia arasında gerginliklere neden olan süreç, Ziraat Türkiye Kupası finali öncesi yerini dostluk rüzgarlarına bıraktı. Karşılaşma için İstanbul ve Trabzon'dan Ankara'ya gelen sarı-lacivertli ve bordo-mavili taraftarlar, Anıtkabir'i ziyaret ederken birlikte dostluk fotoğrafı çektirmeyi de ihmal etmedi. Maçtan önce Ata'nın huzuruna çıkan iki takımın taraftarları dostluk örneği sergileyip finalin centilmence geçmesini dilediler.

Fenerbahçeli ve Trabzonsporlu taraftarlar, aralarında bir husumet olmadığını ve her zaman dost olduklarını söylediler. Zaman zaman yöneticilerin, zaman zaman sahada futbolcuların ve basının gerginliklere neden olacak açıklamalar ve uygulamalar yaptığına dikkat çeken taraftarlar, "Biz her zaman dostuz. Biz Fenerbahçeli veya Trabzonsporlu olabiliriz, ama önce insanız. Hepimizin başka takımları tutan kardeşleri, akrabaları, arkadaşları var. Bunu sadece bir futbol, seyretmesi güzel bir oyun olarak bırakmalıyız" diye konuştular. Açıklamalar yapan Fenerbahçeli taraftarlar daha emin konuşup "kazanırız" derken, en güvendikleri isimlerin ise Sow, Kuyt ve Webo olduğunu ifade ettiler. Trabzonsporlu taraftarlar ise final öncesi temkinli konuşup, maçın normal süresinin berabere bitip uzatmalara gideceğini öngördüler.

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 15:06

İLGİLİ HABERLER