Spor
  • 18.7.2005 01:33

TRABZONSPOR'U SIKINTILI GÜNLER BEKLİYOR!..

Her açıklamasında kadro yetersizliğine vurgu yapan Güneş, “Şu anda takımda oynayabilecek oyuncu sayısı en fazla 16. Bu sayının asgari 20’ye çıkması lazım.” derken, genç oyuncularla zorlu yarışlarda mücadele edemeyeceklerini söyledi.

Bolu ve İsviçre’deki kamplarda transfer konusunda sürekli yöneticilerle görüşen tecrübeli çalıştırıcının, bu alanda çok ciddi adım atılamamasının sıkıntısını çevresine yansıtması da dikkat çekti. Güneş, kaleci Jefferson için ‘İş yapar’, Eller için ise ‘Tanımıyorum’ yorumunda bulundu. Geçen yıl Ziya Doğan ile yönetim arasında transfer konusunda sık sık görüş ayrılıkları yaşanırken, bu yıl ise Şenol Güneş ile yönetim arasında aynı sorunların yaşanmasından korkuluyor. Çünkü İstanbulsporlu Güven’in transferini gerçekleştiren Metin Akbaşoğlu, bu oyuncuya hocanın izin vermemesi sonrası geri adım atmış ve kabuğuna çekilmiş durumda. Şu anda da Ömer Sarı ve Murat Bozoğlu’nun Brezilya pazarındaki arayışları devam ediyor.

Hazırlık döneminde Trabzonspor’da kamplardan çok konuşulan asıl konu transferler oldu. Ziya Doğan döneminde liglerin bitiminden sonra Malatyasporlu Celaleddin’i, Bolu kampında Belçikalı Thiss’i ve Almanya kampında da Ankaragücü’nden Adem Koçak’ı kadrosuna katan Karadeniz ekibi, bu sezon da Bakırköyspor’dan Ali Güzeldal’ı, İsviçre kampının son haftasında da Brezilyalı kaleci Jefferson ve stoper Eller’i renklerine bağladı.

Şampiyonlar Ligi birinci ön elemesi arefesinde halen oyuncu arayışı içerisinde olan Bordo-Mavili ekibin Tolga Seyhan’ı Lucescu’nun takımına satması teknik heyet açısından ayrı bir sıkıntı oldu. Fatih Tekke’nin zamansız sakatlığı ve ameliyatı işleri iyice zora soktu. Milli oyuncunun Şampiyonlar Ligi birinci ön eleme maçlarında oynaması çok zor.

Şampiyonlar Ligi’nde oynayacağı ön eleme maçı sebebiyle sezonu erken açan Trabzonspor, sakat ve Milli Takım’da oynayan futbolcular sebebiyle Gerede kampına PAF takımdan takviyeli oyuncularla 16 kişiyle başlamıştı. Kampın son günlerine doğru kadro sayısı artarken, burada kondisyon ağırlıklı çalışmalar yapıldı.

On gün süren kamp sonrası iki gün izin kullandıktan sonra 3 Temmuz’da İsviçre’de ikinci hazırlık dönemine başlayan Bordo-Mavili ekip, Alp Dağları’nın eteklerinde muhteşem bir atmosfer ve temiz hava eşliğinde yoğun tempoda çalışmalarını sürdürdü ve tamamladı. Burada toplam 5 hazırlık maçı yapan Trabzonspor, katıldığı Uhren Cup Turnuvası’nı 2 karşılaşma sonunda 1 galibiyet ve 1 beraberlikle kapatıp kupanın sahibi oldu.

Kazanılan kupa, taraftarları mutlu ederken, oynanan oyun ne hocayı ne de kampı takip edenleri memnun etti. Hem oyuncuların yorgunluğu hem de kadro zafiyeti sonradan oynanan iki karşılaşmada da kendini gösterdi. Katar Milli Takımı’yla oynanan ve 4-1 kazanılan maç da kimseyi memnun etmedi. Zira rakip milli takım düzeyinde olsa bile, fizik-kondisyon açısından Bordo-Mavili takımdan çok gerideydi. İdman yoğunluğu sonrası oyuncuların sakatlanması teknik heyetin canını sıkan ayrı bir olay olarak dikkat çekti.

Kamp sonrası Teknik Direktör Şenol Güneş’in kafasındaki ilk 11 hemen hemen netleşti. Güneş’in şu anda karar vermede en çok zorlandığı mevki ise kale. Sivasspor’a giden Petkoviç’in yerine Brezilyalı Jefferson’u alan Bordo-Mavili ekipte, bu oyuncuyla birlikte Hasan Sönmez ve Tolga yarışacak. 29 yaşındaki Hasan bu mevkideki en tecrübeli isim olarak dikkat çekerken, Jefferson’un kalitesi ve Tolga Zengin’in bu sezonki çıkışı kaleye kimin geçeceği konusundaki belirsizliği artırıyor. Son Katar maçında forma giyen ve iyi performans gösteren Brezilyalı kalecinin kaleye daha yakın isim olduğu görülüyor.

Brezilyalı Eller’i hiç tanımayan Güneş, defansta Erdinç, Özgür, Celaleddin ve Emrah’a, orta alanda Volkan, Hüseyin, Szymkowiak, Gökdeniz’e, forvette de Yattara ve Fatih’in sakat olması nedeniyle Mehmet Yılmaz’a şans vermeyi planlıyor. Kamplarda en iyi çakışı yapan oyunculardan biri de İbrahim Ege’ydi.

HAZIRLIK MAÇLARI
Trabzon-Y. Boys : 1-0
Trabzon-Basel : 2-2
Trabzon-Aarau : 0-0
Trabzon-Thun : 1-3
Trabzon-Katar : 4-1

JEFFERSON DE OLİVİERA: 22 yaşındaki Brezilyalı kaleci sadece Katar maçında forma giydi. Yer tutuşu ve refleksleriyle gelecek için umut verdi.

TOLGA ZENGİN: Altyapıdan yetişen genç kaleci, bu dönemki çıkışı ile bütün dikkatleri üzerine çekti. Ancak zamana ihtiyacı var.

ERDİNÇ YAVUZ: Ukrayna’ya giden Tolga’yla çok iyi bir ikili oluşturmuştu. Kamp dönemi boyunca arkadaşının eksikliğini yaşadı.

ÖZGÜR BAYER: Şenol Güneş, Tolga’nın yerine onu monte etmeye çalıştı. Bazı maçlarda hatalar yaptı ama formayı şimdilik kaptı.

EMRAH EREN: Kampın en çalışkan futbolcusuydu. Yeni sezonda da formayı kimselere kaptırmayacağını adeta ilan etti.

CELALEDDİN KOÇAK: Geçtiğimiz yılki performansını sür- dürdü. Şenol Güneş’in takdirini kazandı. Yerini garanti altına almayı bildi.

VOLKAN BEKİROĞLU: Sakatlığını tamamen atmış gibiydi. İlk onbir için sinyal verdi. Sezon başlayana kadar daha da iyi olacağını gösterdi.

LEE EUL YONG: Sol kanatta Celaleddin ve Volkan’la forma savaşı verdi. Ancak şansını pek iyi kullanamadı. Yedek olmaya aday.

HÜSEYİN ÇİMŞİR: Antrenmanlardaki hırsı göze çarptı. Ancak daha istenilen düzeyde değildi. Her şeye rağmen takımın bankosu.

MİROSLAW SZYMKOWİAK: Eski günlerinden uzaktı. İdmanlarda ve maçlarda isteksiz göründü. Fakat tecrübesiyle formayı giymesi kesin.

GÖKDENİZ KARADENİZ: Hazırlık kampının gözdelerindendi. Bordo-Mavili taraftarlar yeni sezon öncesi farklı bir Gökdeniz izleyecek.

İBRAHİM EGE: Geçen yıl yaşadığı talihsiz olay ve sakatlıktan sonra bu sezon kendini toparladı. İlk onbiri zorlayacak seviyede.

MEHMET YILMAZ: Hazırlık maçlarında attığı gollerle göz doldurdu. Fatih Tekke iyileşinceye kadar formayı giyip yedek kalacak gibi.

İBRAHİM YATTARA: Gineli oyuncu bu sezon hem performansıyla hem de agresifliği ile dikkat çekti. Bir an önce sakin olması gerek.

FATİH TEKKE: Sezonun tamamlanmasının ardından oynanan milli maçlar sorası ameliyat oldu. Kampın son günlerine yetişti.

MUHAMMET REİS: Olimpik Milliler’in Akdeniz Oyunları’nda oynadığı oyunla dikkatleri üzerine çekti. Güçlü fiziğiyle göze çarptı.

ENİS KAHRAMAN: PAF takımdan gelen oyunculardan. Sağ kanatta ileride kendisinden faydalanılabilir. Tecrübesizliği problem.

KAREL D’HAENE: Kendine yer bulabilmek için çok çırpındı. Ancak yabancı kontenjanına takılınca sözleşmesi feshedildi.

:İbrahim Şahin - Zaman

Güncellenme Tarihi : 17.3.2016 12:36

İLGİLİ HABERLER