Asayiş
  • 31.8.2013 00:30

Trafik canavarı yine yollarda

Kaza, İzmit ile Kandıra ilçesini birbirine bağlayan kara yolunun Çubuklu Osmaniye köyü mevkiinde meydana geldi.

İddialara göre, içerisinde Halil Dumlu (17) ile Tolga İnce (17) isimli şahısların bulunduğu 41 K 0748 plakalı araç, İzmit'ten Kandıra istikametine giderken, Çubuklu Osmaniye köyü mevkiinde yokuş aşağı indikleri esnada, virajı alamayarak bilinmeyen bir nedenden direksiyon hâkimiyetini kaybetti. Yol üzerinde bir anda yan dönen araç, karşı istikametten gelen Mehmet Yılmaz idaresindeki 34 KA 4697 plakalı aracın önüne çıktı. Yan dönen araca ortadan çarpan 34 KA 4697 plakalı araç, 41 K 0748 plakalı aracı ortadan ikiye böldü. Ardından bariyer arasında sıkıştırdı. Araç içerisinde bulunan gençlerden biri, çarpmanın etkisiyle yola fırladı, diğeri ise araç içerisinde sıkıştı.

Kazayı gören diğer sürücüler ile çevredekilerin haber vermesiyle olay yerine sağlık ve itfaiye ekibi sevk edildi. Olay yerine gelen itfaiye ile sağlık ekipleri hemen yaralılara müdahalede bulundu. Yola fırlayan gence uzun süre kalp masajı yapıldı. Ancak hayata döndürülemedi. Araçta sıkışan diğer genç ise çıkartıldıktan sonra uzun süre kalp masajı yapıldı. Ancak kurtarılamadı. Diğer araçta bulunan şoför Mehmet Yılmaz ise hafif şekilde yaralanırken, yanında bulunan Fatma Aycıl ağır yaralandı.

Yaralanan Mehmet Yılmaz ile Fatma Aycıl, sağlık ekiplerince yapılan müdahalenin ardından Kocaeli Umuttepe Tıp Fakültesi Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı. Hayatlarını yitiren iki genç ise olay yerinde yapılan işlemlerin ardından otopsi yapılmak üzere Asri Mezarlık Morguna kaldırıldı. Kaza sebebiyle kapanan yol tek taraflı kontrollü olarak yeniden açıldı. Yaralıların ve cesetlerin olay yerinden kaldırılmasının ardından, çekici yardımıyla kaldırılan araçlardan sonra trafik normale döndü. Jandarma, kazayla ilgili soruşturma başlattı.

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 12:23

İLGİLİ HABERLER