Gündem
  • 22.6.2014 18:00

Trafik canavarının pazar bilançosu

Adıyaman’ın Kahta ilçesinde otomobilin takla atması sonucu meydana gelen kazada 2 kişi olay yerinde hayatını kaybederken, 1’i ağır 4 kişi ise yaralandı.

Edinilen bilgiye göre, Adıyaman’ın Gerger ilçesinden Kahta ilçesine gitmekte olan Rıdvan Sari (23) yönetimindeki 21 VE 821 plakalı otomobil Karadut köyü yakınlarında sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu takla attı. Kazada araçta bulunan Esma Karadeniz (27) ile Rahime Şimşek (25) hayatını kaybederken araç sürücüsü Rıdvan Sari ile birlikte araçta bulunan İbrahim Akboğa, Adalet Akboğa ve iki yaşındaki Muhammed Emin Karadeniz yaralandı. O Esnada Gerger ilçesinde bir takım ziyaretlerde bulunduktan sonra Adıyaman’a dönen AK Parti Adıyaman Milletvekili Dr. Murtaza Yetiş ve beraberindeki heyet kazayı fark ederek yaralıların yardımına koştular. Yetiş ve beraberindekiler, durumu 112 sağlık ekiplerine bildirirken, yaralılarla ilgilendiler.

Yaralılar olay yerine giden ambulanslarla Kahta Devlet Hastanesi’ne kaldırılıp tedavi altına alındı. Yaralılardan durumu ağır olan iki yaşındaki Muhammed Emin Karadeniz ambulansla Adıyaman Eğitim ve Araştırma Hastanesine sevk edilirken, olay yerinde hayatını kaybeden şahısların cesetleri ise, yapılan incelemenin ardından Kahta Devlet Hastanesi Morgu’na kaldırıldı. Öte yandan kaza sonrası kazayla alakalı olarak konuşan Milletvekili Yetiş, “Bugün Gerger ilçemizde bulunan vatandaşlarımızı ziyarette bulunmuştuk. Gerger’den dönerken, kazayla karşılaştık, hemen kaza yerine gidip kazanın mağdurlarıyla ilgilenmeye çalıştık. Diyarbakır’dan, Adıyaman’a gelen 2 kardeşimiz vefat etmiş. Kazada araç şoförü şoka girmişti, biz de elimizden gelen her şeyi yapmaya çalıştık. Bir taraftan Başsavcılığımız bir taraftan hastanemiz ile görüşerek oluşan sıkıntının bir an önce giderilmesi talimatını verdik. Tabi giden canlar geri gelmiyor. Allah’tan rahmet diliyorum. Bir daha böylesi acı verici manzaralarla ve olaylarla karşılaşmayız inşallah diyorum” şeklinde konuşarak üzüntüsünü belirtti.

Kazayla ilgili soruşturma devam ediyor.

TIR’A ÇARPAN OTOMOBİL YOLUN KARŞISINA UÇTU

Diyarbakır’ın Bismil ilçesinde meydana gelen trafik kazasında 1 kişi öldü, 5 kişi yaralandı.

Edinilen bilgilere göre, Diyarbakır’dan Bismil istikametine doğru giden 21 AS 776 plakalı otomobil, Siirt istikametinden gelen 56 KE 384 plakalı TIR ile çarpıştı. Yolun karşısına uçan takside bulunan 6 kişi yaralandı. Kazanın ardından hurdaya dönen araçta bulunan yaralılar, olay yerine çağrılan sağlık ekipleri ile vatandaşlar tarafından araçtan çıkarıldı. Yaralılardan durumu ağır olan bir kişi kaldırıldığı Bismil Devlet Hastanesi’nde hayatını kaybetti. Durumu ağır olan 2 kişi de Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi’ne kaldırıldı.

Kazadan sonra arabadan gaz sızıntısı olması üzerine karayolunda asker tarafından güvenlik önlemi alındı.

Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

VİRAJI ALAMAYAN OTOMOBİL ELEKTRİK DİREĞİNE ÇARPTI

Tuzla’da cadde üzerinde seyir halinde olan bir otomobilin virajı alamayarak elektrik direğine çarpması sonucu meydana gelen kazada, 1 kişi hayatını kaybetti. Kazadan yara almadan kurtulan otomobil sürücüsü ise gözaltına alındı.

Yayla Mahallesi Vatan Caddesi üzerinde seyir halinde olan Erman Gazi A.’nın kullandığı 34 M 2267 plakalı otomobil, aşırı sürat sonucu kontrolden çıkarak elektrik direğine çarptı. Kazada otomobilin sürücüsü yara almadan kurtulurken, yanında bulunan Halil Öncül, otomobilde sıkışarak hayatını kaybetti. Öncül, itfaiye tarafından çıkarılarak, ambulansla morga gönderildi. Otomobili kullanan ve kazadan yara almanda kurtulan Erman Gazi A. ise gözaltına alındı. Olayı gören vatandaşlar, “Burada hep aynı şekilde kaza oluyor. Virajı tanımayan sürücüler, virajı alamayınca ani fren kullanıyor ve kazaya yol açıyor. Buraya bir kasis konulması gerekiyor” dedi. Polisin kaza ile ilgili soruşturması sürüyor.

KAMYONET DEVRİLDİ

Karaman’da kamyonetin devrilmesi sonucu 5’i çocuk 11 kişi yaralandı.

Kaza, Karaman Konya Karayolu’nun 16. kilometresinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Konya’dan Karaman istikametine seyir halinde olan H.Ö. (53), yönetimindeki 70 FV 003 plakalı kamyonet, Yollarbaşı köyü yakınlarında sürücünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu devrildi. Kazada sürücü ile birlikte kamyonette bulunan 5’i çocuk 11 kişi yaralandı. Yaralılar kaza yerine gelen ambulanslarla Karaman Devlet Hastanesi’ne kaldırılırken, durumlarının iyi olduğu öğrenildi.

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 03:59

İLGİLİ HABERLER