Asayiş
  • 11.1.2014 23:25

Trafik kazasında ambulans şöforü krizi

Zonguldak’ta meydana gelen trafik kazasında ambulans şoförü krizi yaşandı. Ambulans şoförü ile yaralı yakınları arasında tartışma çıktı, şoför olay yerinden uzaklaştırıldı. Yaralılar, olay yerine gelen başka ambulansla nakledilip hastaneye taşındı.
Kaza, Bülent Ecevit Caddesi üzerinde yaşandı. 18 yaşındaki Batuhan Külünk idaresindeki 67 DE 327 plakalı otomobil, yol kenarındaki iş makinesine çarptı. Araçta bulunan sürücünün kardeşi 14 yaşındaki Furkan Külünk ve 18 yaşındaki Tolunay Baykan yaralandı.
Olayı fark eden vatandaşlar 112 Acil Sağlık ekiplerine haber verdi. Olay yerine gelen sağlık ekiplerinin müdahalesi sırasında yaralı yakınları ve sağlık ekipleri arasında tartışma yaşandı. Yaralılar kazaya gelen ambulansa bindirildi. Fakat ambulansın şoförü Orhan Ö. ile yaralı yakınları tartışmayı sürdürdü.

Kaza yerine çağrılan bir diğer ambulans taşınan yaralılar Atatürk Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Yaralı yakınları ise ambulans şoförünün görevini yerine getirmediğini öne sürdü. Ambulansın şoförüne tepki gösteren yaralı yakınları hastaneye geldi. Kazada yaralanan Batuhan Külünk ve kardeşi Furkan Külünk’ün babası Murat Külünk, yaşadıklarını şöyle anlattı:

“İkisi benim çocuğum biri benim yeğenim sayılır bir dozer var kenarda temizlik yapıyormuş onu sollarken bir araba bunları sıkıştırmış dozerin altına girmişler araba paramparça. Ambulans çağırdık bazıları hatta dedi taksiye atalım hayır dedim ambulans gelsin ambulans geldi, yaralılardan bir tanesi yiyenim sayılan çocuğun suratı paramparça haliyle psikolojisi bozuk hemşireye bağırmış, bağırır şoför kalktı nasıl bağırsın nasıl edersin nasıl şey yaparsın karıştırdı ortalığı. Şoför yok öyledir yok böyledir yok davacıyım yok şöyle üç tane yaralı arabanın içinde bekliyor ambulansın içinde olay bu şimdide içerde ne oldukları belli değil bekliyoruz artık ne olacak bakacağız ambulans şoförünü memurlar aradan uzaklaştırdı. Tabi başka bir ambulans geldi, yüzü yaralı olan zaten taksiyle gitti iki tane yaralıda başka bir ambulans geldi Allah razı olsun adam gibi adam tabi ondan aldık öbürküne koyduk yani gelen ambulansa aldık getirdik şimdi hastanedeler işte ne olacağı, bekliyoruz işte.”

Yaralıların hastanede tedavileri sürerken, Sağlık Müdürlüğü’ne ait ambulans ise Çarşı Polis Merkezi’ne getirildi. Ambulansta görevli şoför Orhan Ö. İse karakolda ifade verdi. Yaralı yakınları ise polis karakoluna giderek şoförden şikayetçi olacaklarını belirttiler.

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 08:33

İLGİLİ HABERLER