Spor
  • 24.5.2013 11:41

Tribün magandasına 5 yıl hapis!

İSTANBUL - BJK- Orduspor maçı sonrası İnönü Stadı'ndaki coplu kavga ile ilgili iddianame hazırlandı. Rauf Büyük hakkında "silahla yaralama" suçundan 5 yıla kadar hapis cezası istendi.

Olayla ilgili 6 şüpheliye 3,5 aydan 9 yıla kadar değişen oranda hapis istendi. Olayla ilgili görüntülerde elinde demir copla bir kişiye vurduğu görülen şüpheli Rauf Büyük hakkında "silahla yaralama" suçundan 5 yıla kadar hapis cezası istendi.

27 Nisan 2013 tarihinde Beşiktaş-Orduspor maçında tribünde çıkan olaylara ilişkin yürütülen soruşturma tamamlandı. Spor savcısı Taner Tabel tarafından hazırlanan iddianamede olaydan sonra tutuklanan ve daha sonra serbest bırakılan Rauf Büyük'ün de aralarında bulunduğu 6 şüpheli yer aldı.

RAUF BÜYÜK'ÜN 5 YILA KADAR HAPSİ İSTENDİ

İddianamede, olaydan sonra çıkan görüntülerde elinde demir copla bir kişiye vuran şüpheli Rauf Büyük hakkında "silahla yaralama" suçundan 2 yıldan 5 yıla kadar hapis istendi. Şüpheli Halit Alkaç hakkında ise kemik kıracak şekilde yaraladığı için 2 yıldan 9 yıla kadar ceza talep edildi. Önder Boyalıklı'ya yaralama ve hakaretten 2 yıl 3 aydan 7 yıl 4 aya kadar hapis talebinde bulunuldu.

Erol Ediz ve Volkan Burak Uzun'a da yaralamadan 2 yıldan 5 yıla kadar hapis isteyen savcı, İlker Aydın'ın da küfür ve hakaretten 3,5 aydan 2 yıl 4 aya kadar cezalandırılmasını talep etti. İddianame kabul edildiği taktirde şüphelilerin yargılanmasına önümüzdeki günlerde İstanbul Asliye ceza Mahkemesi'nde başlanacak. 27 Nisan 2013 tarihinde oynanan Beşiktaş-Orduspor maçında şeref tribünde çıkan olaylarda cop da kullanılmıştı. Basına da yansıyan görüntülerde olaya karışan taraflardan bazılarının yüzü kan içinde kalmıştı.

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 15:03

İLGİLİ HABERLER