Spor
  • 30.9.2018 01:16

Tropik değil, Karadeniz Fırtınası

Trabzonspor, Spor Toto Süper Lig'in 7. haftasında kendi sahasında Kasımpaşa ile karşı karşıya geldi. Medical Park Stadı'ndan oynanan mücadelede Bordo - Mavililer, 2-0 geriye düşmesine rağmen sahadan 4-2'lik galibiyetle ayrıldı. Trabzonspor'a galibiyeti getiren golleri Burak Yılmaz (2) ve Rodellega kaydetti. Konuk takım Kasımpaşa'nın golleri ise Eduok ve Trezeguet'ten geldi.

Spor Toto Süper Lig'in 7'nci haftasında Trabzonspor, sahasında 2-0 geriye düştüğü maçta Kasımpaşa'yı 4-2 mağlup etti. Bordo mavililere galibiyeti getiren golleri 43 ve 74'te Burak, 53 ve 72'nci dakikalarda Rodallega kaydederken, konuk ekibin golleri 30'uncu dakikada Eduok, 37'nci dakikada ise Trezeguet'den geldi. Trabzonspor bu sonuçla iki maçlık mağlubiyet serisinin ardından 3 puana ulaşırken, Kasımpaşa ise üst üste üçüncü maçından da puan çıkaramadı.

2016'DAN SONRA İLK KEZ
Burak farkı bire indirdi. Trabzonspor'da çok uzun zaman sonra denenen çift forvetli sistem meyvelerini ikinci yarıda verdi. 53. dakikada Rodallega serbest vuruştan şık bir gol attı. 33 yaşındaki Kolombiyalı 72'de röveşata ile sezonun en şık gollerinden birine imza atarken, 74'te de Burak skoru ilan etti. 9 Aralık 2016'daki Adanaspor maçından (Yusuf Erdoğan & Mehmet Ekici) bu yana Süper Lig'de ilk kez iki Trabzonsporlu futbolcu aynı maçta 2'şer gol attı.

NE YAPTIN ONAZİ!
89. dakikada Pereira'nın ara pasında Onazi bir anda savunmanın arkasına sarkarak kaleciyle karşı karşıya kaldı. Ancak 25 yaşındaki yıldız boş pozisyonda Burak'a atmak yerine şut denedi, pozisyon kaçtı. Onazi net bir golü harcadı.

2 TOP DİREĞE
Karadeniz ekibi dün 4 gol atarken, birçok da pozisyon harcadı. 25. dakikada Sosa'nın ortasında Toure kafayla vuruşunu yaptı, üst direğe çarpan top auta çıktı. 71'de de Rodallega'nın serbest vuruşunda meşin yuvarlak yan direğe çarptı.

PAŞA'YA KARŞI 9. GALİBİYET
Trabzonspor ile Kasımpaşa, ligde 19'uncu kez karşı karşıya geldi. Fırtına bu periyotta 9, Kasımpaşa ise 5 kez kazandı. 5 karşılaşma ise berabere sonuçlandı. Karadeniz ekibi söz konusu periyotta 31 gol atarken, kalesinde 25 gol gördü.

KUCKA ASİSTLE DÖNDÜ
Bu sezon sadece ligin ilk haftasında Başakşehir mücadelesine ilk 11'de başlayan Kucka, 5 maç sonra Kasımpaşa karşısında ilk 11'de yerini aldı. İlk 6 haftada sadece 133 dakika sahada kalan kucka dün Burak'ın ikinci golünde asisti yapan isim oldu.

MARADONA PEREİRA
Sağ bek Pereira dün süper bir performans gösterdi. Bindirmelerle rakibi bunaltan, ortaları ile gözlerimizin pasını silen 34 yaşındaki Portekizli, 2 asist yaptı ve attığı bir gol iptal edildi. Pereira, "İptal edilen gole bir şey diyemiyorum. Sonuçta video hakem var. Bu galibiyet hem bizim hem de takımımızın geleceği açısından önemliydi" dedi..

Maçtan Dakikalar

16. dakikada Sosa'nın sağ taraftan kullandığı korner atışına penaltı noktasına yakın yerden Rodallega'nın kafa vuruşu az farkla üstten auta çıktı.
23. dakikada Eduok'un ceza sahası dışında sert şutu kaleci Onur'dan döndü. Trezeguet'nin tamamlamak istediği meşin yuvarlağı Pereira çizgi üzerinde kornere çıkardı.
24. dakikada Rodallega'nın ceza sahası yayı üzerinden vuruşunu kaleci Ramazan iki hamlede kontrol etti.
25. dakikada Sosa serbest vuruşunda ceza sahası içinde Toure'nin kafa vuruşunda meşin yuvarlak üst direğe çarpıp dışarı gitti..
29. dakikada Trezeguet'nin sağ taraftan ortasında ceza sahası içinde Diange'nin kafa vuruşu kaleci Onur'dan döndü. Dönen topu savunma uzaklaştırdı.
30. dakikada Eduok'un ceza sahası dışından vuruşunda meşin yuvarlak kaleci Onur'un sağından ağlarla buluştu. 0-1
37. dakikada Diange'nin derinlemesine pasında kaleci Onur ile karşı karşıya kalan Trezeguet topu filelere gönderdi. 0-2
43. dakikada Pereira'nın sağ taraftan ortasında kale sahası içinde Burak Yılmaz'ın kafa vuruşunda meşin yuvarlak kaleci Ramazan'ın sağından ağlara gitti. 1-2

Maçtan Dakikalar (İkinci yarı)

53. dakikada Rodallega'nın ceza sahası dışı sol çaprazından serbest vuruşunda top savunma oyuncularının arasından filelere gitti. 2-2
71. dakikada ceza sahası yayına yakın yerden Rodallega'nın kullandığı serbest vuruş kaleci Ramazan'ın sağındaki direğe çarparak oyun alanına döndü.
72. dakikada Pereira'nın sağ kanattan ortasında ceza sahası içinde Rodallega'nın röveşatasında seken top ağlarla buluştu. 3-2
74. dakikada Kucka'nın pasında topla birlikte ceza sahası içine giren Burak Yılmaz'ın vuruşunda meşin yuvarlak kaleci Ramazan'ın sağından filelere gitti. 4-2
90. dakikada gelişen Trabzonspor atağında kaleci ile karşı karşıya kalan Onazi topa vurmakta geç kalınca meşin yuvarlak kaleci Ramazan'da kaldı.

Stat: Medical Park
Hakemler: Ali Palabıyık, Serkan Olguncan, İbrahim Çağlar Uyarcan
Trabzonspor: Onur, Pereira, Toure, Hosseini, Novak, Onazi, Kucka, Sosa (Vahid Amiri dk.46), Abdulkadir Ömür (Ekuban dk. 79 ?), Burak Yılmaz, Rodallega (Batuhan dk. 87 ?)
Yedekler: Uğurcan Çakır, Hüseyin Türkmen, Batuhan, Abdulkadir Parmak, Zeki Yavru, Nwakaeme
Teknik Direktör: Ünal Karaman
Kasımpaşa: Ramazan, Popov, Veysel, Veigneau, Josue Sa (Koita dk. 81 ?), Sadiku, Pavelka, İlhan (Özgür Çek dk. 81 ?), Trezeguet, Eduok (Tarkan dk.77 , Diagne
Yedekler: Eray, Syam Ben Youssef, Tarkan, Hasan Bilal, Etham Erboğa, Hakan, Onur Ural, Uğurcan Yağızlı
Teknik Direktör: Kemal Özdeş
Goller: Eduok (dk. 30), Trezeguet (dk. 37) (Kasımpaşa), Burak Yılmaz (dk. 43 ve 74), Rodallega (dk. 53 ve 72) (Trabzonspor)
Sarı kartlar: Sadıku, Eduok, Josue Sa, (Kasımpaşa), Kucka, Onazi (Trabzonspor)

Güncellenme Tarihi : 30.9.2018 02:46

İLGİLİ HABERLER