Medya
  • 30.8.2009 00:03

TRT 5 ANADOLU UMUT DOLU!..

Yerel ve Bölgesel Televizyoncular Birliği (YBTB) Başkanı Şeyda Açıkkol, TRT 5 Anadolu'nun yayına girmesiyle Türkiye'de yerel televizyon yayıncığında yeni bir dönemin başlayacağını söyledi.

Açıkkol, Uşak Latifehanım Köşkü'ndeki YBTB Yürütme Kurulu Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, TRT 5 Anadolu ile YBTB'nin ortaklaşa yürüttüğü proje doğrultusunda, TRT 5 Anadolu'da yerel televizyon kanallarının hazırlayacağı programların yayınlanacağını belirtti.

Türkiye'de yerel televizyon kanallarının, güç koşullarda hizmet verdiğine işaret eden Açıkkol, şunları kaydetti:

''Bilindiği gibi gazete ve radyolar, ülkemizde televizyonlardan daha rahat konumda. Radyo ve gazeteler, televizyonlara nazaran daha maliyetsiz yayıncılık yapıyor. Ekonomik sıkıntı içerisindeki yerel kanalların ulusal reklam pastasından pay almasının önünü açacak projeyi çok önemsiyoruz. Ekim ayında açılışı yapılacak TRT 5 Anadolu'da, 160 yerel kanalın hazırladığı programlar yayınlanacak. TRT 5 Anadolu'nun yayına girmesiyle Türkiye'de yerel televizyon yayıncılığında yeni bir dönem başlayacak. Bugünkü toplantıda, TRT 5 Anadolu'da yayınlanacak programlarla ilgili görüş alışverişinde bulunduk. Proje, yerel ve ulusal televizyon yayıncılığında yeni bir dönemi getiriyor.''

YBTB Başkan Yardımcısı Mehmet Çetinkaya da TRT 5 Anadolu'nun yerel televizyonlardan aylık 300 saat yayın talep ettiğini, ancak bu yayınların belirli kalitede olması gerektiğini bildirdi. TRT ile yerel televizyonlar arasındaki işbirliğinin gelecekte daha da gelişeceğine inandığını belirten Çetinkaya, projenin hayata geçmesini heyecanla beklediklerini söyledi.

Toplantının ardından, Uşak Belediye Başkanı Ali Erdoğan, toplantıya katılan YBTB Yürütme Kurulu üyeleri ile yerel televizyon kanalı sahiplerine iftar yemeği verdi.

Yemekte konuşan Başkan Erdoğan, yerel yayıncılığın belediyeler için çok önemli olduğunu, belediyelerin yaptığı hizmetlerin yerelde ve ulusalda tanıtımı için yerel medyanın güçlü olması gerektiğini kaydetti.

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 15:27

İLGİLİ HABERLER