Medya
  • 28.10.2008 15:36

TRT EKRANINDA KÜFÜRLER HAVADA UÇUŞTU!..

'Okul'u izleyenler büyük şok yaşadı...
TRT, yeni yayın politakaları uyarınca son dönemin popüler Türk filmlerini ekrana getirmeye devam ederken, özel kanalların uyguladığı gizli reklam ve küfür sansürü konusunda fazla titiz davranmıyor. TRT izleyicileri bunun son örneğine, dün akşam yayınlanan 2004 yapımı Okul filminde şahit oldu.
Primetime'da, yani her yaşytan izleyici grubunun ekranları başında olduğu bir saatte filmi yayınlayan TRT'nin, filmin pek çok yerinde geçen küfür ve kötü sözlere karşı fazla hassas davranmadığı gözlendi.
Filmde sık sık kullanılan aynı uygunsuz kelimeler bazı yerlerde sesi kısılarak sansürlenirken, aynı kelime pek çok sahnede müdahaleye uğramadan izleyiciye sunuluyor. Fakat TRT'nin bilinçliyse devrim, bilinçli değilse bu konuda Türk televizyonculuğunda bir skandal olacak sansürlememe politikası filmin son bölümünde geldi.
Filmin iki yerinde geçen ve 1994 yılında Hugo adlı televizyon yarışmasına katılan bir çocuğun yarışmayı kaybedince Hugo ve sunucu Tolga Gariboğlu'na sarfettiği küfür izleyicilere cömertçe sunuldu.

Güncellenme Tarihi : 15.5.2016 04:54

İLGİLİ HABERLER